IMG_6492.JPG

Campingferie på Istriens vestkyst: Rovinj til Novigrad

Imponerende Rovinj

En af de smukkeste byer overhovedet, er byen Rovinj, der blev anlagt på en kuperet ø i 1763. Øen er siden hen forbundet med fastlandet, og halvøen fungere som et smukt pejlemærker i hele området. Katedralen Skt. Euphemia fra 1736 står højt hævet på en bakketop, midt i byen. Den smukke barokkirke er bygget i hvid marmor. På toppen af det 60 meter høje klokketårn troner en kobberstatue af martyren Euphemia, der er byens skytsengel.

Her bor kunsterne

Kunstnere har for længst fundet ud af områdets gunst, så de pryder også gadebilledet. Her i de smalle gader er der mange små hyggelige kunstbutikker. Der er også marked i byen hver eneste dag. Her kan du finde alt fra broderede forklæder til blommesnaps og dyr trøffelolie. Nede ved marinaen ligger restauranterne som perler på en snor og det er også herfra man kan komme på mange af udflugterne ud på havet.

En tur på havet

En sejltur langs kysten kan i den grad anbefales, når det er så varmt som i dag. Det er tæt på 40 grader, og så skal man enten være i eller ved vandet. Denne sejltur går fra Rovinj til Novigrad, der ligger længere mod nord. Undervejs sejler vi ind den imponerende Limski kanal, der er 10 km lang og 600 m bred ved udmundingen i Adriaterhavet. Vi sejler også forbi byen Vrsaar, der har ca. 300 indbyggere og igen er begunstiget af en skøn beliggenhed. Rundt om byen ser vi flere campingpladser, der ligger helt ud til vandet.

Verdenskendte Porec

Turen afsluttes i Porec, som er en af Istriens mest kendte feriebyen – et levn fra 1980´erne, hvor danskerne valfartede det til det tidligere Jugoslavien. Byen er med på UNESCOS verdensarvsliste pga. sine mange bevaringsværdige bygninger. Den gamle bydel er helt sikkert et besøg værd. Her oser af historisk og hygge i de smalle gader og mange små torve med restauranter og cafeer.

Udflugt til Hum

Istrien er på mange måder to slags landskaber. Kysten er en ting, baglandet er noget helt andet. Begge slags natur er efter min mening lige imponerende – hver ting til sin tid. Vil du en tur op i bjergene, kan en udflugt til verdens mindst by Hum anbefales. Den ligger oppe i bjergene, og her får du syn for det smukke naturlandskab som Istrien også har. Selve Hum er der ikke så meget at sige om – det er en meget lille by.

Fiskemarked i Novigrad

En anden af Istriens smukke kystbyer er Novigrad. I løbet af sommeren afholdes der fiskemarkeder. Der er gang i potter og pander og luften fyldes af både stegeos og velduftende madretter. Fisk er naturligvis på menuen og der spises med stort velbehag. Ingen tvivl om at kroaterne også har en stor kærlighed til vel tilberedt og velsmagende mad. Og så er det til meget fornuftige priser. Solen forsvinder bag den gamle bydel, mens livet, musikken og de glade ansigter fortsætter med at nyde livet rundt om marinaen.

Fire herlige campingpladser

På denne rejse har jeg boet på fire meget forskellige campingpladser, på den nordlige side af Istrien. Der findes mange campingpladser på Istrien, men Camping Polari, Camping Bijela Uvala, Camping Park Mareda og Camping Lanterna er populære valg, for danske campister. De ligger alle lige ud til vandet og kombinationen af bade- og solferie er oplagt.

Se det fulde Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - Istrien

Se det fulde Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - Istrien

Du skal acceptere marketing cookies, for at du kan se indhold fra YouTube.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser