712 Udstigt til byen IMG_1005.jpg
Rundrejse

Op til Montecatini Alto før opera i Torre del Lago, Toscana

Google Map...
Italien - Vitus Rejser

Hovedstaden i Italien er Rom.

Befolkningstal: Ca. 61 mio.

Areal: Ca. 301.338 km²         

Afstand fra Danmark: Ca. 1.534 km til Rom. Ca. 2.030 km til Sicilien.

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark.

Mest besøgte attraktion: Antikke steder fra Romertiden, middelalderbyer som f. eks. Firenze, badeferier og alle former for aktiv ferie i bjergene eller ved kysten. 

Mere information:

Rejsebureau: Vitus Rejser

Turistinformation: Italien

Vandring til Montecatini Alto

Stien, der desværre ikke er helt vedligeholdt og derfor noget ujævn, går op i skoven langs kabelbanen og ender lidt øst for kabelbanens endestation. Undervejs er her 13 små bedesteder med relieffer, som forestiller Kristus lidelser på Via Dolorosa - vejen til Golgata. En gade ovenfor bilvejen, der løber rundt om Montecatini Alto, følges ud til det østlige hjørne, hvorfra der er en fin udsigt ud over Montecatini Terme samt det flade landskab - Valdinevoles slette. På toppen i denne del af Montecatini Alto finder vi et af de oprindelige 25 tårne Torre del Orologio - Klokketårnet - som udgjorde en del af forsvarsanlægget i middelalderen. Nu er her kun seks tårne tilbage. Ved siden af ligger Carmine kirken.

Byens centrale plads

Herfra spadserer vi ad bilfrie stræder frem til byens centrale torv - Piazza Guiseppe Giusti - hvor der på tre af siderne ligger caféer og restauranter. Torvet prydes af et mindesmærke for de faldne under første verdenskrig samt et slotslignende teater. Bagved - længere op ad bakken - ligger den gamle borg Fortezza della Rocca samt apostlen Peters kirke med museum.

Tilbage mod dalen ad Via Amore

Efter at have drukket formiddagskaffe på en af byens mange caféer, finder vi fortsættelsen på Sentieri-ruten og går ned ad rute 2 Via Amore mod Montecatini Terme. Stien her er noget bedre vedligeholdt og går ned i skoven, gennem olivenlunde, forbi bambusskov og vinmarker for at ende lidt nord for Parco delle Terme.

Italiensk gastronomi på restaurant Gambrinus music-café

Det bliver en lidt sen frokost, men den var værd at gå efter, for på restaurant Gambrinus music-café, får vi rigtig god mad og kan slappe af resten af dagen, inden vi først på aftenen køres til Torre del Lago for at overvære operaforestillingen La Traviata.

La Traviata

Operaen La Traviata af Giuseppe Verdi (1813-1901) blev opført første gang i Teatro La Fenica i Venedig i 1853.
Handlingen kort: Alfredo elsker kurtisanen Violetta som har sympati for ham, men pga. sit vilde liv ikke har plads til ægte kærlighed. Hun giver imidlertid efter og de flytter sammen. Da Alfredo er på rejse for at skaffe penge til Violettas luksuriøse liv, opsøges hun af Alfredos far, som beder hende droppe den uværdige forbindelse, så Alfredos søster kan blive ordentligt gift, hvilket Violetta derfor lover. Violetta indbilder Alfredo, at hun rejser væk nogle dage, men i et brev fortæller hun, at det er forbi. Senere finder han et andet brev, hvor Violetta er blevet indbudt til en fest i Paris og han regner med at hendes tidligere vilde liv atter lokker hende. Alfredo drager afsted og ser ved festen Violetta sammen med en anden og under tumult kaster han en pose penge til hende, som betaling for den kærlighed han har fået. Da hun senere dødsyg af tuberkulose ønsker at gense Alfredo, har han allerede fået den rette sammenhæng forklaret af sin far, og når at blive genforenet med hende, men det er for sent og Violetta dør.
Puccinifestivalen leverer en flot opsætning med et stort anlagt kor og fine solister i en enkel scenografi.

Tilbage mod Danmark

Vi har formiddagen til at gøre de sidste indkøb i byen. Derefter kører vi gennem det frodige toscanske landskab mod La Specia og Det Liguriske Hav, som vi lige får et glimt af, inden vi fortsætter ind i landet over Appenninerne og forbi Parma for at nå aftenflyet til København fra Malpensa lufthavnen ved Milano.