IMG_2517.JPG

Busrejse til Toscana og ferieperlerne

Google Map...
Italien - Riis Rejser

Hovedstaden i Italien er Rom.

Befolkningstal: Ca. 61 mio.

Areal: Ca. 301.338 km²         

Afstand fra Danmark: Ca. 1.534 km til Rom. Ca. 2.030 km til Sicilien.

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark.

Mest besøgte attraktion: Antikke steder fra Romertiden, middelalderbyer som f. eks. Firenze, badeferier og alle former for aktiv ferie i bjergene eller ved kysten. 

Mere information:

Rejsebureau: Riis Rejser

Turistinformation: Italien

Base i Montecatini Terme

Vi har base i Montecatini Terme, der er verdenskendt for sine mange kurbade. Kurbadene har tiltrukket turister fra hele verden og gjort byen til den er i dag. Meget mondæn uden at den italienske charme forsvinder. Det har trukket store stjerner bl.a. italienernes smukke diva Sofia Loren til byen og man kan hygge sig med at gå og kigge på byens helt egen version af Walk of Fame. Montecatini er en smuk blanding af grønne områder, hvor der på en gang motioneres og slappes og store eksklusive palæer, der vidner om en rigdom i byen. De mange palæer anvendes både til kulturelle formål, private boliger og som hoteller. Man finder altid liv i Montecatini Terme.
Montecatini Terme

Udsigt fra Montecatini Alto

Ca. 300 meter over Montecatini Terme ligger den gamle borgby Montecatini Alto, også kaldet den øvre bydel. Man kan komme op til Montecatini Alto med en bjergbane, den såkaldte Funicular, der åbnede 4. juni 1898 med selskab af selveste Giuseppe Verdi. Det tager ikke mange minutter, så er du højt hævet over Montecatini Terme og har udsigt til de skønne toscanske marker med vin og cypresser. Ved siden af banen går der en sti, så man kan også vælge at gå op, eller som mange gør, tage bjergbane op og så gå ned. Selve Montecatini Alto er spækket med fred og ro og en kop kaffe hos Caffe Giusti på det lille torv Piazza Giuseppe Giusti – opkaldt efter en kendt italiensk poet.
Montecatini Alto

Udflugt til middelalderbyen Siena

Siena er en af Europas bedst bevarede middelalderbyen og havde sin storhedstid fra 1260 til 1348, men på imponerende vis fornemmer man stadig byens storhed. Den centrale plads Piazza del Campo, er samlingsstedet, men de mange smalle gader der går ud fra pladsen, gemmer også på fine oplevelser. Katedralen Doumo di Siena er f.eks. en af Italiens største og skiller sig ud fra alt andet man ser i Toscana. I byen har vi tid på egen hånd og jeg bruger den til at slentre rundt i de små gader og bare indsnuse byens utrolige stemning. 
Hver gang man har gået et par minutter åbner sig en ny plads med skulpturer og stilfulde bygninger. Selv om man ikke kan nå at sætte sig ind i det hele, så er det at opleve byens atmosfære en oplevelse i sig selv. Sienna skuffer ikke.
Siena

San Gimignano: de tretten tårnes by

Det er tretten højtravende tårne, der har gjort San Gimignano så kendt som byen er i dag. Byens adelige familier byggede, i 1100 og 1200 tallet, de mange tårne, så pilgrimme på vej til Rom kunne finde frem til byen. Den er ikke ret stor og man kommer bedst rundt til fods. Når man går i de smalle stengade kan man ikke se tårnene – det kan man først når man kommer op på de forskellige udsigtspunkter eller helt op i det store tårn Torre Grossa. Her fornemmer man det særprægede udseende, der har gjort byen kendt.
San Gimignano

Marked og verdens bedste is

Byen har andet at byde på end tårne. Flere gange om ugen er der marked, og her sælges alt mellem himmel og jord. Jeg kan anbefale, at du går gennem området med frugt og grønsager. Det er simpelthen de skønneste madvarer de sælger og viser italienernes store kærlighed til mad. Midt i byen finder du også Gelateria di Piazza, der flere år i træk er blevet kåret til at lave verdens bedste is. 
Giv det et forsøg – du bliver ikke skuffet.
Verdens bedste is

Pisas skæve tårn

Man kan næppe besøge Toscana uden at besøge Pisa og det verdenskendte skæve tårn. Tårnet er en del af det de imponerende bygninger på Campo dei Miracoli – et kompleks bestående af Dåbskapellet, katedralen Duomo di Pisa og det skæve tårn – der er bygget som fritstående kirketårn til katedralen. Byggeriet af tårnet blev påbegyndt i 1173 og allerede i 1274 begyndte det at hælde. Tårnet blev færdigt midt i det 14. århundrede. I 1995 hældte det 5,4 meter, men gennem et omfattende og meget bekosteligt ingeniørarbejde har man nu fået styr på tårnet, så det ikke hælder yderligere. Man har sågar fået det rettet 38 cm op. De lukker kun et vist antal personer op i tårnet af gangen, så hvis du kun er her i begrænset tid, skal du planlægge efter det.

Pisa

Se det fulde Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - Toscana

Udflugt til den gamle bydel i Lucca

I Lucca kan du med fordel begynde med en rundtur til fods på den fire km lange, 12 meter høje og 30 meter brede bymur, der står helt intakt fra 1500 og 1600 tallet. Det er i sig selv imponerende, men det er den gamle bydel også. Gaderne er snorlige og vidner om byplanlægning på meget højt plan. Der er stort set bilfrit, så man kan bare slentre gennem de smalle gader, hvor cafeer og mondæne tøjbutikker ligger side om side. Byens mange kirker er også specielle her – især San Michele in Foro, der har en hel usædvanlig facade på tre etager med snoede søjler og udskårne statuer. Facaden er helt overdimensioneret i forhold til selve kirkebygningen. Præcis som andre smukke toscanske byer er der også mange forskellige pladser i Lucca. Nyd en kop kaffe på den ovale og meget smukke Piazza del Mercato.
Lucca

Giocaómo Puccinis fødehjem

I Lucca lægger vi også vejen forbi Giocaómo Puccinis fødehjem, hvor han blev han født i 1858. Det er en god appetitvækker til aftens arrangement. Vores guide har nemlig fundet et sted i Montecatini Terme, få minutters gang fra hotellet, hvor vi kan opleve opera. En perfekt afslutning på dagen.
Giocamo

Renæssancebyen Firenze

I dag er det ikke bussen, der skal transporterer os fra sted til sted. Vi skal i stedet med tog til renæssancebyen Firenze. Toget tager os helt ind i hjertet af byen og Firenze skal lige som alle andre byer ses til fods – i hvert fald hvis man vil opleve mest muligt. I Firenze har Riis Rejser hyret en lokal guide, som skal tage os rundt. Anne-Mette Rosendal Ariana er bosiddende i Italien og kender Firenze som sin egen bukselomme. Hun gør om muligt oplevelsen af Firenze endnu større. Måske mest af alt fordi hun entusiastisk fortæller om de mest seværdige ting på dansk.
Firenze

Firenze på en dag – kun en appetitvækker

Med en dag i Firenze har man set katedralen Basilica di Santa Maria del Fiore og dåbskapellet, Michelangelos statue David, der står foran Italiens største kunstgalleriet Uffizi, Arno floden og den verdensberømte bro Ponte Vecchio. Er man let til bens og har mod på en rask gåtur kan det også anbefales at man går op til Piazzale Michelangelo, der er byens fineste udsigtspunkt. Her oppe er der ikke bare en imponerende udsigt ud over hele byen men man finder også endnu flere kopier af forskellige statuer som mesteren Michelangelos står bag.
Firenze
Der er mange måde at se Firenze på og det gode er at hvis man går lidt kold på det kulturelle plan, så er der så meget andet man kan foretage sig. F.eks. må man heller ikke snyde sig selv for at sidde på en cafe med en kop god italiensk kaffe og bare nyde stemningen. Firenze bliver man aldrig nogensinde færdig med – det er byens historie og kulturelle perler ganske enkelt for omfattende til.                                                                                                                                    Firenze

Besøg på vingården Fattoria il Poggio

Fattoria il Poggio er en spændende vingård, hvis historie går helt tilbage til 845. Vi får en spændende rundvisning, der både går ud til vinmarkerne og ind i produktionen, der godt nok står stille på denne årstid. Det bedste er dog uden tvivl, da vi sætter os til bords og får lov til at smage på både vin, hjemmelavet olivenolie, brød, pølser og skinker. Det smager ganske enkelt fortrinligt og måske mere end nogensinde før på denne rejse, sætter vi endnu større pris på at have privatchauffør på. Man kan næppe besøge Toscana uden at smage på det skønne køkken, hvor kvaliteten i råvarerne er utrolig højt.
vingård i Toscana

Rejsen dertil – oplevelser undervejs

En busrejse til Toscana begynder let med at komme ud af Danmark. Der er afhentningssteder over hele landet, så uanset hvor man bor, er der ikke langt til bussen. To dage i bussen lyder egentlig af meget, men utroligt som tiden går hurtigt. Vi holder mange pauser undervejs, hvor vi kan strække ben, drikke kaffe, ryge mm. I bussen handler det selvfølgelig også om at underholde sig selv, men medbringer man en god bog, den bærbare computer, mp3 afspiller og lign. er det intet problem. Og i de fleste tilfælde falder man også meget hurtigt i snak med de andre gæster i bussen. Efterhånden som vi nærmere os Italien rejser landskaberne sig – først gennem Alperne, hvor vi gør ophold ved den imponerende 777 m lange Europabrücke. Tænk hvor tidskrævende denne rejse ville have været i gamle dage, så er to dage i bus lige pludseligt ingenting.
rejsen til Toscana

Chauffør og guide gør turen nemmere

På rejsen har vi både "privat" chauffør og guide, hvilket er en umådelig stor hjælp, fordi de sørger for alt i forhold til indkvartering, bespisning og oplevelser. Det gør også, at man kan slappe meget mere af, end når man rejser på egen hånd. Toscana fejler aldrig og man kan komme igen og igen – hver gang vil man opleve noget nyt. Hver eneste gang bliver man imponeret over de kulturelle rigdomme, der gemmer sig i de bløde bakker med cypresser og vinranker. Og når man så sætter sig til bords, så finder man ud af at kærligheden til mad næsten overgår alt andet og det er enormt inspirerende.