IMG_6189.jpg
Rundrejse

Torre Grande og Cabras på Sardinien

Google Map...
Italien

Hovedstaden i Italien er Rom.

Befolkningstal: Ca. 61 mio.

Areal: Ca. 301.338 km²         

Afstand fra Danmark: Ca. 1.534 km til Rom. Ca. 2.030 km til Sicilien.

Mest besøgte attraktion: Antikke steder fra Romertiden, middelalderbyer som f. eks. Firenze, badeferier og alle former for aktiv ferie i bjergene eller ved kysten. 

Mere information:

Rejsebureau: Tema Rejser

Turistinformation: Italien

På landevejen Viale della Republica

Det er fridag uden arrangementer - og hvad skal man foretage sig? Oristano, som vi bor i, har vi allerede været igennem adskillige gange, så det er ikke her, vi skal bruge dagen. En cykeltur til den store sø Stagno di Santa Guista - syd for byen med mulighed for at se flamingoer er oplagt, men byens cykeludlejning er endnu ikke åbnet for sæsonen. Vi kan også tage til badebyen Torre Grande og Cabras ved søen Stagno di Cabras med bus eller på apostlenes heste. Vi vælger at bruge dagen på en ordentlig vandretur.

Fra Folkeparken – Parco Publico – tæt ved Hotel Mistral 2 følger vi landevejen mod Torre Grande og skal ikke ret langt, før vi er ude på landet med frodige marker, der gennemskæres af kanaler og overrislingsanlæg fra floden Tirso. På den frugtbare jord dyrkes både korn, ris og grøntsager som f.eks. artiskokker. Det er også her vi ser bonden drive sine får ud på græsningsarealerne. Landevejen bringer os efter ca. syv km frem til Torre Grande - Det Store Tårn - som vi kan se på nogen afstand.

Torre Grande - en badeby

Det høje, runde - men ikke særligt kønne - tårn, er det højeste af en lang række kystnære tårne på Sardinien og var en vigtigt brik i forsvaret af landet. Herfra kan man se langt ud på havet - og til nabotårnene - og har kunnet tænde ild og derved signalere at noget var på færde, f.eks. angribende pirater. I dag er her ganske fredeligt, men i højsæsonen bugner denne badeby af ferierende gæster, som benytter den fine, brede sandstrand ud til Oristano-bugten. Vi spadserer hen ad strandpromenaden prydet med palmer og kan herfra se omridset af Sinis-halvøen med Tharros-ruinen og Det Spanske Tårn. Her findes naturligvis alt hvad en turist måtte efterspørge af hoteller og restauranter og små butikker og så har Torre Grande en af øens fineste marinaer.
I den nordlige ende af strandpromenaden drejer vi ind i skoven og kommer frem til et vådområdet mellem Torre Grande og lagunen Stagno di Cabras. Her ser vi flere forskellige fugle, som kohejre, gråhejre, skarv, bladhøne, stylteløber, måger m.fl.

Lagunen Stagno di Cabras

En fin gammel bro fører os over vandløbet og et spor fører ned til en natursti, som løber langs med øens største naturlige lagune ind mod byen Cabras, ca. tre km borte. Vi spejder efter flere fugle - måske også flamingoer, da lagunen, som indeholder brakvand, er en vigtig plads på deres træk. Det viser sig imidlertid at naturstien ikke er vedligeholdt, hvilket vi først opdager, da vi når frem til nogle af de broer som skal følges. De er spærrede pga. manglende vedligeholdelse, er rådne og mangler brædder. 
Vi må ud af vildnisset igen og tilbage til landevejen mod Cabras.

Hovederhverv fiskeri

Menneskene har i umindelige tider fisket i lagunen fra sivbåde, konstrueret som de peruvianske sivbåde der benyttes på Titicacasøen. Specielt ål og multe, som kunne levere den såkaldte fattigmandskaviar, fanges her. Det ser vi billeder af, da vi passerer det arkæologiske museum Civico Museo Archeologico lidt uden for Cabras. Museet er især kendt for sine fund fra udgravninger ved Tharros.

Cabras

Da vandalerne fra Nordafrika vedblev med at plyndre havnebyen Tharros ude på Sinis-halvøen, blev det i 1100 tallet for meget og folk flyttede bl.a. hertil og længere ind i landet ved Oristano.
Byens store kirke Santa Maria Assunta har vi kunnet se på lang afstand og den er vi nu tæt på, men kan ikke komme ind. Kirken har rødder tilbage til 1500-tallet, men den noget triste og grå facade blev bygget i begyndelsen af 1900-tallet. Det er herfra at det årlige optog med figuren af helgenen San Salvatore bæres i optog ud til middelalderkirken på Sinis-halvøen, som vi besøgte forleden.
Efter en let frokost på byens torv fortsætter vi langs landevejen til vi igen er på Viale della Republica på vej tilbage mod Oristano og ser dagens flotteste fugl - en europæisk biæder.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser