IMG_0367.jpg

Operarejse til Verona (2/4)

Google Map...

Hovedstaden i Italien er Rom.

Befolkningstal: Ca. 61 mio.

Areal: Ca. 301.338 km²         

Afstand fra Danmark: Ca. 1.534 km til Rom. Ca. 2.030 km til Sicilien.

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark.

Mest besøgte attraktion: Antikke steder fra Romertiden, middelalderbyer som f. eks. Firenze, badeferier og alle former for aktiv ferie i bjergene eller ved kysten. 

Mere information:

Rejsebureau: Vitus Rejser

Turistinformation: Italien

Duomo og den vidunderlige klostergård

Tilbage i byen lægger vi vejen forbi Veronas domkirke - Duomo - med den smukke romanske facade. Bag domkirken ligger en meget fin klostergård med dobbeltsøjlede buegange i to etager. Her ses også rester fra 700-tallets oprindelige kirke.
Indkøbsgaden Via Mazzini med dens mange dyre forretninger oser vi igennem, og besøger i stedet kirken Santa Trinita, hvor der også er indkik til en lille klosterhave.

San Zeno Maggiore

Denne smukke kirke er genopbygget til Veronas skytshelgen mellem 1120 og 1138 efter at den oprindelige kirke fra 500-tallet styrtede sammen ved et jordskælv i 1117. 
Kirken er måske Veronas mest interessante, og er Norditaliens flottest udsmykkede romanske kirke med en imponerende facade ud mod pladsen og en indgangsportal med en dør med bronzepaneler, som beskriver San Zenos mirakler. 
Over indgangen ses et relief med San Zeno, der blev den 8. biskop af Verona og kristnede hele byen.
Indenfor er kirken rigt udsmykket med fresker fra forskellige perioder. Ser man godt efter, kan man se nyere malerier oven på tidligere tiders malerier. Her er billeder af Jesus, Maria, helgener, biskopper og mange, mange flere.
Den fine tredelte, malede altertavle er fra midten af 1400-tallet. I krypten er der også flere interessante ting at studere herunder kapitælerne på søjlerne, der bærer de buede lofthvælvinger.
Ved siden af kirken ligger en smuk klostergård fra slutningen af 1200-tallet med både rundbuer og spidsbuer.

Restauranterne ved San Zeno pladsen

San Zeno pladsen ligger blot ti minutters gang fra Hotel San Marcos. Pladsen er på den ene side fyldt med forskellige restauranter og her spiser vi flere gange. 
Det er for os en herlig oplevelse at spise sammen med de lokale på Osteria Abasia, der ligger på hjørnet tættest ved kirken. Tjeneren taler ikke engelsk, men forstår hvad vi ønsker. En herlig faderlig type, der nok ved, hvad vi vil have. Da maden bliver serveret, mangler de grillede grøntsager - tror jeg - så da jeg rejser mig for at bestille dem, får jeg inde i osteriet stukket dem i hånden og kan selv bære retten ud. 
Så mangler der en gaffel og får at vide, at de ligger i den øverste skuffe - jeg kan bare selv tage, hvad jeg skal bruge. Herligt uhøjtideligt og udmærket mad.

Med dug på bordet

Anderledes er det på restaurant Al Calmiere, der ligger midt i rækken af restauranter. Betjeningen er eksemplarisk ligesom både forretten caprese (tomat og mozzarella) og hovedretten en supermør hestebøf er helt i top. 
De har desværre ikke mere af den ønskede vin, hvilket tjeneren beklager, så vi vælger en anden vin til maden. Godt inde i middagen kommer der imidlertid nye forsyninger - deriblandt den oprindelige ønskede vin, som vi så får tilbudt - men to flasker vin på en aften. Nej, det bliver for meget. 
Tjeneren syntes alligevel, at vi skal smage, så på husets regning får vi smagt også denne vin. En god italiensk middag kan fint afrundes med lidt mandelkage samt et glas grappa.
Også pladsens allerførste restaurant på hjørnet Trattoria ai Piloti kan anbefalers og udover bordene foran restauranten har man her også en lille åben gård inde bag ved. Restauranten har specialiseret sig i fiskeanretninger og her nyder vi en frokostsalat med blæksprutter.
Og så til operaen.