Højt på et bjerg ligger en lille by - Enna, Sicilien, Italien
Højt på et bjerg ligger en lille by - Enna, Sicilien

Højt på et bjerg ligger en lille by - Enna, Sicilien

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Riis Rejser

Vi sidder trygt og godt i bussen og er på vej mod lufthavnen i Catania og skal hjem efter en dejlig rundrejse på Middelhavets største ø. Men rejselederen har overraskelser i ærmet.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Skribent

Tilføj favorit

Enna - en højtliggende middelalderby

På vejen røber rejselederen, at han godt vil vise os endnu en helt speciel by, og midt inde på øen - faktisk så langt man kan komme fra kysten som det er muligt - kører vi ind i Enna-provinsen. Omkring os i det frugtbare, kuperede landskab ses flere byer, som er placeret strategisk på toppene af mindre bjerge, således at byerne i middelalderen var lette at forsvare. På toppen af et 931 meter højt bjerg ligger Enna med et helt eminent udsyn over dalen og vulkanen Etna samt de omkringliggende andre byer f.eks. nabobyen Calascibetta, der ligeledes ligger på en bjergtop. Middelalderbyen Enna spreder sig hen over en langstrakt bjergryg og via en mindre sænkning i bjerget kan man komme over til en anden del af byen.

På egen hånd

Vi har god tid og får lejlighed til at opleve byen på et par timer og sætter straks kurs ned ad hovedgaden, som er flankeret af gamle kirker, pittoreske huse og pladser. Men man skal se sig for, for selv i disse smalle gader er her masser af biler med bilister, som bare vil frem! Vi passerer byens gamle katedral fra 1300-tallet og har mellem to bygninger udsigt til Frederick 2.’s tårn som er 24 meter højt og placeret på en anden af byens højdepunkter. Vi spadserer derover for at se tårnet, der ligger midt i et parkanlæg og derfor er usynligt, indtil man står op ad det.

Castello di Lumbardia

På bjergryggens østlige del og højeste punkt ligger middelalderborgen Castello di Lumbardia med stejle klippesider til tre verdenshjørner. 
Borgen, der er et fremragende eksempel på den tids forsvarsanlæg, er åben for besøgende. Det er dog ikke muligt at komme ind i selve bygningerne eller tårnene.

Her har boet 7.000 soldater fordelt på borges forskellige niveauer og ved at spadsere rundt i de blomsterdækkede indergårde, kan man danne sig et billede af hvorledes stedet har fungeret, både som handelsplads, som kampplads og bolig for de kongelige.                                                          

Sicilia Outlet Village

Fra middelalderen kommer vi til nutidens moderne forbrugerverden, da bussen drejer ind i Sicilia Outlet Village lige ved autostradaen mellem Palermo og Catania - en god halv times kørsel fra Enna. Her er opført en hel ny by af eksklusive modeforretninger, hvor bl.a. Armani, Gucci, Kalvin Klein, Versace og alle de andre luksuøse brands har til huse, og hvor man kan få kreditkortet til at gløde - hvis man har det rigtige shopping-gen. Hvad med en Gucci-taske på tilbud - nu nedsat til 16.000 Euro?
Her gøres de sidste indkøb, inden vi først på aftenen når lufthavnen for at vende tilbage til Danmark.

Fakta om Italien

Hovedstaden i Italien er Rom.

Befolkningstal: Ca. 61 mio.

Areal: Ca. 301.338 km²         

Afstand fra Danmark: Ca. 1.534 km til Rom. Ca. 2.030 km til Sicilien.

Mest besøgte attraktion: Mest populære destinationer er Toscana, Gardasøen, Lidoen, Piemonte og Rom, men Italien er meget meget mere hele året rundt.  

Mere information:

Oplev Italien på en busrejse: Riis Rejser

Turistinformation: Italien