IMG_2280.JPG

Campingferie i Pisa er ikke en hel skæv ferie

Google Map...
Italien

Hovedstaden i Italien er Rom.

Befolkningstal: Ca. 61 mio.

Areal: Ca. 301.338 km²         

Afstand fra Danmark: Ca. 1.534 km til Rom. Ca. 2.030 km til Sicilien.

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark.

Mest besøgte attraktion: Antikke steder fra Romertiden, middelalderbyer som f. eks. Firenze, badeferier og alle former for aktiv ferie i bjergene eller ved kysten. 

Mere information:

Turistinformation: Italien

 Smukke Pisa er delt i to

Pisa er delt i to af floden Arno, som går midt gennem byen. Vi passerer en af de mange smukke broer og fortsætter ad smalle gader med små cafeer og hyggelige kunstbutikker. Vi går over store åbne pladser, hvor gademusikanter står og spiller. Og endelig når vi vores mål. Piazza del Miracoli, hvor det verdenskendte tårn står. Men lige præcis fra den side, hvor vi kommer fra, er tårnet ikke skævt. Det står fuldstændig lige. Der har været snak om at det skulle rettes op. Jeg var der første gang i 1988 og der var det meget skævt. Er der noget vi ikke har hørt?

 Så skævt er tårnet

Men til vores store glæde, så er det stadigt skævt. Det havde været lidt af en overraskelse, hvis det ikke var tilfældet. Det er selvfølgelig kun skævt fra den ene side. Til gengæld er det meget skævt og virker nærmest faretruende, når du står tæt på. Tårnet er blevet kaldt et af verden 7 vidundere og det forklarer bedst hvor unikt det er. Man startede med at bygge tårnet i 1174, men siden det blev færdigt har det pga. af svag undergrund, "lænet" sig mere og mere til den ene side. Ca. 1 mm om året. Det blev så alvorligt, at man for at undgå katastrofen, nu har støbt et nyt fundament, som bremser udviklingen.

 Smukt og masser af turister

Det er en ualmindelig flot og åben plads med imponerende bygninger og grønne områder. Vi finder et sted i solen og mens Mathias tager sin eftermiddagslur, ligger vi og nyder varmen og duften af Toscana, inden vi går tilbage til campingpladsen, kigger vi ind i katedralen, hvor et drengekor smukt fylder velvingerne med deres klare stemmer. De øver til en større gudstjeneste senere samme aften.

 Zigzag i Pisas hyggeligegader

Vi begynder så småt at gå tilbage til campingpladsen, men går zigzag mellem de mange små hyggelige gader. Vi stopper ved en isbar og får os en stor gelato (is red.) med frisk frugt. Bare en form for appetitvækkere inden vi skal hjem og grille foran campingvognen. Vi nyder campinglivet. Mathias kan komme i seng til normal tid, mens vi sidder og hygger uden for med et glas vin. Og vi skal ikke tænke på, om vi drikker et eller to glas for sengen er lige på den anden siden af døren.

Selvom det er sommer bliver det køligt om aften, men med en fleecejakke og et tæppe om benene kan vi blive siddende underfor, og nyde stjernerne, der en for en dukker op på en klar aftenhimmel. Hvem sagde, at camping er discountferie……. Vi gør ikke. Mathias ligger lunt og godt i sengen.