Italien Rapallo Foto Rasmus Schønning

Campingferie i hyggelige Rapallo syd for Genova i Ligurien

Google Map...
Italien

Hovedstaden i Italien er Rom.

Befolkningstal: Ca. 61 mio.

Areal: Ca. 301.338 km²         

Afstand fra Danmark: Ca. 1.534 km til Rom. Ca. 2.030 km til Sicilien.

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark.

Mest besøgte attraktion: Antikke steder fra Romertiden, middelalderbyer som f. eks. Firenze, badeferier og alle former for aktiv ferie i bjergene eller ved kysten. 

Mere information:

Turistinformation: Italien

Camping Miraflora i Rapallo

Syd for byen Rapallo ligger Camping Miraflora, der med sin ideelle placering lige ud til kysten tiltrækker nysgerrige turister. Og her er virkelig noget at komme efter. Ikke bare selve byen, men i hele området. Og så Rapello også et godt udgangspunkt for ture i alle retninger.  Efter at vogntoget er stillet op på Camping Miraflora, vælger vi at spadsere en tur i den gamle bydel og får senere også en tur på vandet. Rapallo er en typisk norditaliensk by, hvor der er fart i gaderne. Det vrimler med biler og scootere over alt og støjniveauet er højt. På havnefronten er her til gengæld stille og roligt og det er let at finde en lille café eller restaurant, hvor vi kan nyde udsigten til bugten. Den palmekransede esplanade slutter ved en lille borg fra 1500-tallet.

Marked i Rapallos gamle bydel

Det, jeg elsker ved at rejse i de sydeuropæiske lande, er bl.a. markeder. Enhver by med respekt for sig selv har marked hver dag eller flere gange om ugen. Hertil kommer et hav af specialforretninger med alt godt til ganen. I Italien er det et rent overflødighedshorn og man kan roligt lægge slankekuren på hylden, mens man er på ferie. Alt andet vil være synd, fordi der er så meget at smage på og det er jo ferie ...

Endagstur til Portifino

En dag er ikke nok i området. En tur til Genova er én mulighed. En anden er at se nærmere på kyststrækningen og halvøen Portofino. Det er en fantastisk dag, hvor vejret viser sig fra sin flotteste side. Kysten er imponerende flot. På en gang dramatisk og indbydende. Farvespillet mellem den blå himmel, de farvestrålende huse i rød-brune og gule nuancer står flot det de grønne træer og det azurblå hav. 
Det tager en time at sejle til Portofino. Båden ligger også til i Santa Margherita Ligure, men fortsætter til halvøens mest eksklusive badeby. På en lang dag kan begge byer sagtens besøges.

Delfinernes Havn - Portofino

Portofino ligger gemt i en lille bugt, men i samme øjeblik som vi sejler rundt om klippeforspringet og byen dukker op, imponeres vi af den helt fantastiske placering. Portofino betyder "Delfinernes Havn". De var de gamle grækere, der døbte Liguriens befolkning til definer fordi de var dygtige søfolk. Dygtige søfolk søger stadig til Portofino, men det er i enorme lystbåde, hvor den ene overgår den anden i både størrelse og eksklusivitet. Portofino var også engang en idyllisk fiskerlandsby, men fiskekuttere er det ikke mange af. Vil man se fisk, skal man besøge en af de mange restauranter, hvor fisk stadig er på menukortet. Men husk den store tegnebog!

Husk gode sko og badetøj

Bag Portofino havnefront ligger resten af byen på de stejle bjergskråninger. Skal man samle appetit til en god frokost, er det oplagt at gå op til byens tre seværdigheder: to kirker og en borg fra 1500-tallet. San Giorgio kirken troner flot over byen og derfra er der også en flot udsigt til den anden side af halvøen. Du kan også snuppe en dukkert.

Isolerede San Fruttuoso

På modsatte side af Portofino ligger San Fruttuoso, som kun kan nås ved at gå over bjerget eller ved at sejle videre fra Portofino. I en lille speedbåd sejler vi dertil på 20 minutter og her er stor aktivitet på vandet. I San Fruttuoso ligger et gammelt kloster, der blev bygget i 1000-tallet af en gruppe disciple, der overlevede et skibbrud ved denne kyst. I forskellige rejseguider fremgår det som et meget øde sted ... Men det er det ikke på en varm sommerdag. Stranden er det rene fluepapir, men klosteret er meget flot - især fra vandet.

Aftenhygge på Camping Miraflora

Der er noget utroligt afslappende ved at komme hjem til campingpladsen og dase i en stol under pinjetræerne efter en god dags oplevelser. Børnene kan også slappe af, inden de skal i seng og mens de sover trygt, sidder vi udenfor og nyder det gode aftensvejr. Efter en varm sommerdag er det næsten befriende, når den første kølige vind melder sig.