Italien Gardasøen Foto Anne Vibeke Isaksen

Alt du skal du opleve rundt om Gardasøen

Google Map...
Italien

Det er ikke uden grund vi danskere elsker Italien. Landet har simpelthen så meget at byde på, uanset om du er til kultur, natur, god mad, lækre vine sommer som vinter. Landet er en republik og grænser op til Frankrig, Schweiz, Østrig og Slovenien i øst. Italien har to småstater/enklaver: Vatikanstaten og San Marino. Hovedstaden er Rom.

Befolkningstal: Ca. 61 mio.

Areal: Ca. 301.338 km²  

Sprog: Italiensk         

Afstand fra Danmark: Ca. 1.900 til Rom (fra Padborg).

Tidsforskel: Ingen. 

Mest besøgte steder: Rom, men også Toscana med byer som Firenze, Pisa og Siena. Gardasøen og Lido til aktiv ferie og badeferier og vinområderne Piemonte, Toscana og Veneto. 

Mere information:

Turistinformation: Italien

Campingpladser i Italien med DCU
Husk du får rabat som medlem.

Busrejser til Italien

 

Gardasøen - utrolig populær

Gardasøen ligger i det nordlige Italien, i smørhullet mellem de tre regioner Veneto, Lombardiet og Trentino-Alto Adige. Med sine 370 km2 er det uden tvivl Italiens største sø – og en utrolig populær destination blandt danske turister. Hele vejen rundt om søen findes der små byer med hoteller og campingpladser, der besøges af tusindvis af gæster, året rundt, især på grund af det milde og behagelige klima. De smukke bjerge omkranser søen og er med til at gøre stedet meget smukt, uanset hvor i området du befinder dig. De snoede veje kan til tider være en udfordring.

Historiske Riva del Garda

Riva del Garda, som vi overnatter i, ligger i den nordvestlige del af Gardasøen, for foden af de italienske alper. Byen har gennem tiden været omstridt – og har været under flere herredømmer, herunder Republikken Venedig, bispesædet i Trent og det Østrig-Ungarske imperium. Siden afslutningen af første verdenskrig, har byen dog sammen med resten af Trentino, hørt til Italien. Riva er en gammel by – hvilket også ses på de mange gamle men velholdte bygninger, som f.eks. den gamle borg fra 1100 tallet, og klokketårnet Torre Apponale, der tidligst er nævnt i 1273, men sandsynligvis er en del ældre.

Strand, park og havne

Byen har mange grønne parkområder, der ligger helt ned til de populære strande. Derudover er her også hele to havne, hvoraf den ene er lystbådehavn. Fra den anden havn afgår bl.a. en af søens mest populære offentlige transportmidler – nemlig færgerne der sejler i fast rutefart, mellem de mange små byer langs søens bred.

Smukke Limone

Limone er bl.a. kendt for sine mange citrontræer, der også har været med til at give byen sit navn. Og lige netop citronerne, har en stor betydning for byen. I de fleste haver finder du citrontræer og går du på udkig i en af de mange souvenirbutikker, finder du alt fra sæbe, over sjove flasker og ure med motiver af citroner – til den berømte citronlikør Limoncello. Indtil 1940'erne kunne man kun komme til byen med båd, men i dag kan du også komme til Limone i bil. Det er en af de mest besøgte byer langs Gardasøen, og det er ikke uden grund - her er super hyggeligt.

Gå på opdagelse

Atmosfæren er utroligt hyggelig, og man ser folk slappe af på en af de mange torve, ved havnepromenaden eller ved en af de mange fortovscafeer rundt omkring i byen. Det er også en oplevelse at bevæge sig rundt i de mange smalle gader og dem er der mange af.

Monte Baldo og Malcesine

På modsatte søbred ligger byen Malcesine, hvor borgen Castello Scaligero ligger smukt og beskytter indsejlingen til byens havn. Den gamle bydel er utrolig charmerende og borgen, hvor filosoffen Goethe sad fængslet i 1786, er et besøg værd.

Søens flotteste udsigt

Du kan også vælge at tage en tur op på bjerget Monte Baldo, og den nemmeste måde at komme derop, er med svævebanen. Er du frisk kan du også vandre. Om vinteren er Monte Baldo et godt udgangspunkt for skisport, og om sommeren er det ideelt at tage på vandretur i de smukke bjerge – og så er udsigten over Gardasøen helt enestående.

Byen Garda

Byen Garda, hvorfra søen har sit navn, er i dag en af de mindste ved søens bredder. Den gamle by ligger smukt ned til søens bredder, og fra de mange cafeer langs strandpromenaden kan man se den 300m. høje klippe Rocca di Garda, der troner over søen. Her er enormt hyggeligt og det er dejlig afslappende at sætte sig ved en af de mange cafeer og få en kop god italiensk kaffe, eller måske en kæmpe isdessert. Der er mange at vælge imellem.

Sirmione og Castello Scaligero

Sirmione, der ligger på en lille landtange i Gardasøen sydlige del, kan dateres helt tilbage til omkring det 5. århundrede fvt. Et af de mest iøjefaldende landemærker er den gamle bydel, der er omkranset af borganlægget Castello Scaligero. Der er ikke meget plads i den gamle bydel. De meget smalle gader munder ud i små torvepladser, der er fyldt med cafeer og restauranter, der serverer den gode italienske mad. Da den gamle bydel er omkranset af en voldgrav, og der kun er to små vindebroer der giver adgang til byen – kan der nemt opstå trængsel.

Sejltur på søen

Noget du ikke må snyde dig selv for er en sejltur i det gamle havneanlæg. Båden tager os selvfølgelig forbi det spændende borganlæg, men vi sejler også forbi den gamle romerske villa Grotte di Catullo, der blandt andet er kendt for sine termale kurbade. Den varme kilde Boiola, der leverer vandet til termalbadene, sender af og til bobler op til søens overflade, og med lidt held kan man se boblerne fra båden.

 

Udflugt til Cascata del Varone

Fordelen ved busrejser er, at vi har bussen hele ugen, og den kan bruges til udflugter i området. F.eks. til det berømte vandfald Cascata del Varone (nord for Riva del Garda), som skærer sig gennem en kløft i klipperne – og har et fald på næsten 100 meter. Vandet har skåret sig gennem klipperne i mere end 20.000 år, og den dag i dag skærer vandmasserne stadig ca. 4mm af om året. Der er flere udsigtsplatforme og tunnellerne der går ind i bjerget giver en enestående udsigt til det smukke vandfald. Det kan anbefales at have regntøj med på turen. Har du ikke det kan regnslag købes på stedet.

Udflugt til Bressan

En anden udflugt, der byder på noget særligt, går til den lille by Padergnone, der ligger oppe i bjergene. Her har brødrene Enzio, Luciano og Alberto Bressan en delikatessebutik på Via Nazionale 15, hvor de sælger gode lokale madvarer, og ikke mindst god lokale vin. Bag butikken har brødrene indrettet en hyggelig vinstue, hvor der serveres frokost og bydes på vinsmagning. Italien når det er bedst. Vinen smager herligt og det samme gør de lækre pølser og skinken – og en af brødrene har kun en simpel opfordring til os: Spis og drik det hele, siger han på gebrokken dansk med et stort smil på læberne. Gæstfriheden er i top.

Udflugt til Verona

Verona er en meget gammel by, der gennem tiden har været et vigtigt trafikknudepunkt, bl.a. på grund af floden Adige. Flere meget gamle broer krydser floden – og er du på kærestetur, er det superhyggeligt at spadsere langs flodens bredder. Over alt i byen findes der gamle bygningsværker, så mange at byen er kommet på UNESCO's verdensarvsliste. Du finder f.eks. det store romerske amfiteater. I dag er der ikke længere gladiatorkampe i Arenaen, men der afholdes blandt andet operakoncerter på de varme sommeraftener.

Oplev Romeo og Julie i Verona

En historie der for alvor satte Verona på verdenskortet, blev dramatiseret af ingen andre end William Shakespeare, nemlig historien om Romeo og Julie – og i dag valfarter folk til Julies gård for at få opfyldt ønsket om evig kærlighed. Julies ene bryst er helt blank, fordi det siges, at du opnår evig kærlighed ved at røre det.

Udflugt til Venedig

Selvom Venedig ligger tre timers kørsel fra Riva del Garda, er det et fint heldagsudflugtsmål. Fra banegården uden for Venedig tager vi en vandtaxa – ind gennem byens mange smukke kanaler. Venedig er fordelt ud over 118 øer og byen er pga. de mange kanaler – og gamle spændende bygningsværker, kommet på UNESCO's verdensarvsliste, og det er ikke uden grund.

De smukke broer i Venedig

Det er her du finder de klassiske broer Rialtobroen, der er den ældste bro over Canal Grande, og Sukkenes bro, der går fra Dogepaladset over til byens fængsel. Navnet fik broen fordi man mente at fangerne sukkede højlydt når de fik et sidste glimt af smukke Venedig, inden de kom ned i deres fugtige celler. 

Markuspladsen i Venedig

En af de mest kendte steder i hele Venedig er vel nok Markuspladsen, der blandt andet er omkranset af Dogepaladset og Markuskirken. Det er også et af de steder i hele Venedig det er dyrest at få sig en kop kaffe! Og så er pladsen kendt for en helt anden ting – nemlig de mange duer.

Gondoler - dyrt men klassisk

Og når du nu er i Venedig er der en ting du næsten bliver nødt til at prøve: en tur i Gondol. Især hvis du har din kæreste med. Det er mest romantisk i skumringstid eller om aftenen, hvor der ofte er musik i de smalle gader, og betaler du ekstra kan du f.eks. få din egen violinist med. Men vær beredt. Det er dyrt og de er ikke til at prutte med. Romantikken er dog helt i top. Intet slår Venedig.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser