334 IMG_1744.jpg
Rundrejse til

Kilkenny og Killarney - to irske perler

Google Map...
Irland

Øen Irland, der også kaldes "Den Grønne Ø", er opdelt i Republikken Irland med hovedstaden Dublin, og Nordirland, der er en del af Storbritannien, med hovedstaden Belfast. 

Befolkningstal: Republikken Irland ca. 5 mio. og Nordirland ca. 2 mio.

Areal: Republikken Irland ca. 70.273 km² og Nordirland ca. 14.140 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.240 km til Dublin

Mest besøgte attraktion: Dublin og Belfast med deres dejlige pubs og vidunderlige irske folkemusik. Irland er fyldt med gamle middelalderslotte og en dejlig natur.

Mere information:

Rejsebureau: Vitus Rejser

Turistinformation: Irland

Turistinformation: Nordirland

Middelalderbyen Kilkenny

Efter et par timers kørsel hen over den grønne ø, som ikke bare er grøn, men grøn i mange nuancer, er vi fremme i en af Irlands smukkeste byer - Kilkenny - der har alt, hvad en irsk by kan tilbyde. Omgivet af grønne bakker med mosbegroede sten, en flod River Nore der stille løber gennem middelalderbyen, en borg med både have og park, smalle blomsterprydede stræder med shoppingsmuligheder med alt fra kunsthåndværk til antikviteter, livlige pubs og gode restauranter samt Irlands næststørste katedral.

Kilkenny Castle ligger centralt

Når du er centralt i byen, er der ikke langt til byens borg - eller rettere slot, der blev bygget af normannerne tilbage i 1100-tallet ved Nore-floden. Oprindeligt havde slottet fire mure, men den ene er fjernet og slottet genopbygget og renoveret, så det i dag fremstår meget smukt og kan besøges. Ind mod byen har slottet en blomsterprydet have med springvand og i modsatte side, hvor den fjerde mur mangler, åbner slottet sig mod en større slotspark. Over for indgangen til slottet ligger de gamle hestestalde, som i dag er indrettet til kunsthåndværkere og designere, og her findes National Craft Gallery med udstilling af forskelligt kunsthåndværk. Går du videre gennem portene kommer man ind i familien Butlers have og klassiske hus. Kilkenny Castle tilhørte i flere generationer den rige Butler-familie.

Saint Canice’s Cathedral

Byen ses bedst til fods og på en gåtur op gennem hovedgaden High Street, kommer du forbi det gamle rådhus og den smukke købmandsgård Rothe House. Over alt er der pastelfarvede bygninger med fantasifulde forretningsskilte og fortællende facader. For enden af gaden ligger St. Canice’s katedral oppe på en lille bakke. Stedet har været helligt siden det 6. århundrede, hvor der på stedet lå et kloster. Katedralen er Irlands næststørste og er bygget mellem 1202 og 1285. Katedralens tårn faldt sammen allerede i begyndelsen af 1300-tallet og er ikke opbygget igen. Da Cromwell i midten af 1600-tallet var på sin straffeekspedition, hånede han irerne ved at benytte katedralen som hestestald. Uden for katedralen står et skorstenslignende rundt tårn fra 849. Fra toppen er der fin udsigt ud over Kilkenny. Husk også at besøge den gamle bymur samt andre kirker og middelalderbygninger i byen.

By- og naturvandring ved Killarney

Nordvest for Kilkenny ligger den knapt så middelalderlig by Killarney, der måske er endnu smukkere beliggende, frodi den er omgivet af grønne skovklædte bjerge. Borgruinen Ross Castle ligger ved søen Lough Leane og er et fint udflugtsmål for gående, cyklende og de mange som tager en hestevogn herud. Du kan gå en fin tur på stien langs søens østlige bred, hvor der i vådområderne mellem skovens træer vokser både gule iris og et utal af orkidéer. I det smukke aftenvejr er naturen med de omkringliggende bjerge yderst betagende. Du kan følge floden Deenagh River tilbage mod Killarney, hvor du kan besøge den store St. Mary's Cathedral og Bispehuset, som ligger lige ved siden af. 
Spadsereturen er i alt på ca. 10 km og kan gøres på et par timer.

Killarney er et godt udgangspunkt for en af Irlands allersmukkeste turistruter Ring of Kerry rundt om halvøen Iveragh.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser