korfu_nord_en_suncharter_2016_foto_rasmus_schoenni-1.jpg
Caribien - bare tættere på

Korfu - den grønne græske ø

Google Map...
Grækenland - SunCharter

Hovedstaden i Grækenland er Athen. 

Befolkningstal: Ca. 10,8 mio.

Areal: Ca. 131.940 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 2.140 km til Athen

Tidsforskel: 1 time foran

Mest besøgte attraktion: Athen med bl.a. Akropolis, men også det græske ø-hav er velbesøgt

Mere information:

Rejsebureau: SunCharter

Turistinformation: Grækenland

Se det fulde Tv-program: På Tur Til Korfu

Ca. tre km fra den albanske og græske vestkyst, ligger  Korfu, der udover at være den næststørste og nordligste ø i det Ioniske hav, vel nok også er den mest frodige af alle de græske øer. Et helt oplagt mål for en charterferie med sol, varme, sand og vand.                                                              

Korfu by

Korfu by er hovedbyen på øen, og fungerer som hovedstad både for øen og for det regionale styre der dækker flere af de Ioniske øer, heriblandt Paxi øerne.
Byen blev grundlagt allerede i det 8. årh. fvt. i en bugt der til den dag i dag fungerer som en naturlig havn, og har lige som selve øen været under mange forskellige herskere gennem tiden.
Oprindeligt var byen Byzantinsk men mange af de klassiske bystater har kæmpet om byen, og i 1500 tallet kom byen under Venetiansk styre, helt frem til 1797 hvor Napoleon besejrede Venedig og overtog magten også på Korfu. 
Efter Napoleons nederlag i 1815 kom Korfu under englændernes styre i omkring 50 år inden øen, sammen med de andre Ioniske øer blev overdraget til Grækenland i 1864. 
De mange forskellige kulturers indflydelse på Korfu ses meget tydeligt i den gamle del af Korfu by, der med sine mange historiske bygninger, heraf størstedelen i venetiansk byggestil, er på UNESCO's verdensarvliste.                                                                                                           

Klostret i Kanoni

Ca. 3 km syd for centrum, i Kanoni området finder man vel nok Korfus mest kendte vartegn, nemlig Vlacherna klostret, der er et nonnekloster fra 1700 tallet, som kan besøges via en lang gangbro. 
Fra klostret kan man tage på en kort 5 minutters sejlads ud til den lille cypres beklædte ø Pontikonisi, der huser kirken Byzantine Church of Christ Pantokrator. 
Ifølge de gamle sagn er øen slet ikke en ø, men det forstenede vrag af det skib der bragte Odysseus tilbage til Ithaka.

Kan en lufthavn være turistattraktion?

Ja på Korfu er lufthavnen en turistattraktion - eller rettere udsigten over lufthavnen, enten fra en af de hyggelige cafeer i Kanoni eller fra den lille dæmning ved Vlacherna klostret. 
Landingsbanen er nemlig noget helt særligt. Den stikker nemlig ud i vandet i den ene ende, og ser nærmest ud til at ende i en klippevæg i den anden ende. Men bare rolig, der er masser af plads til at flyene kan både lette og lande sikkert. 
Man kan snildt få tiden til at gå med at se flyene lette og lande her. De kommer HELT tæt på!

Achillion paladset

Achillion paladset er en af Korfus mere specielle seværdigheder i Gastouri.
Paladset blev bygget af den østrigske kejserinde Elisabeth af Bavarien, bedre kendt under navnet Sisi, som var betaget af græsk kultur og historie, og yndede at besøge Korfu når hun var på ferie. 
Efter hendes søns død lod hun paladset Achillion, med de store smukke haver, opføre på et 200.000 m2 stort område.
Paladset blev skabt med den mytiske græske helt Achilles som det gennemgående tema, og overalt i paladset findes der statuer og malerier af Achilles, som også har givet paladset sit navn.
Fra paladsets have er der også en enestående udsigt ud over Korfu og det Ioniske hav.

De skønne strande

Er du vandhund byder Korfu på lidt af hvert. Her er et stort udvalg af forskellige strande, og der er noget for enhver smag.
På østsiden er det hovedsageligt stenstrande, men på den vestlige kyst finder man et utal af skønne sandstrande, hvad enten du er på den sydlige del af øen, eller tager lidt længere op nordpå. 
Lejer du en bil og er villig til at køre lidt, kan du også finde en masse små private strande, ofte beliggende i små afskærmede bugte.
Ens for dem alle er dog at vandet er utroligt klart og lækkert at bade i, og omgivelserne er gudesmukke.

Caribien - bare tættere på

Alt i alt har Korfu et utal af oplevelser at byde på, hvad enten man er til natur, kultur eller aktiv ferie. Samtidig minder øens frodighed og det skønne klima mest af alt om Azorerne eller de Caribiske øer - men den ligger kun ca. 3 timers flyvning fra Danmark. 
Et af de danske rejseselskaber der flyver til øen - og har et dygtigt crew af danske rejseledere, der kender Korfu ud og ind, er det nordjyske SunCharter. Rejseselskabet har hoteller i alle kategorier flere steder på øen, og mange af hotellerne har All-Inclusive af høj standard.