214 IMG_0754.jpg

Vandretur ved Calanques, Marseille

Google Map...
Frankrig

Hovedstaden i Frankrig er Paris.

Befolkningstal: Ca. 67 mio.

Areal: 643.801 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.229 km til Paris, ca. 1.472 km til Marseille

Mest besøgte attraktion: Paris og andre storbyer, små landsbyer på landet, bjerge at vandre og cykle i, maden og vinen - og ikke mindst historiske slotte og mange fine strande. Og så har Frankrig rigtigt gode skiområder i De Franske Alper.

Mere information:

Turistinformation: Frankrig

På tur med Marseille Provence Greeters

Vi er kørt ad kystvejen syd for Marseille lige så langt vi kan komme og hvor vejen ender - ved en lille naturhavn - er vi fremme ved Callelongue. Kom tidligt for at få en god P-plads og fjern værdigenstande og lås bilen forsvarligt. Eller tag bussen linie 20 som kører direkte fra Marseille hertil. Ved den lille idylliske havn møder vi vores lokale guide fra organisationen Marseille Provence Greeters. Organisationen består af en håndfuld entusiastiske lokale, der brænder for at vise os deres land og fortælle om naturen herunder dyr og de planter vi møder på vores vandring langs Calanques. Organisationen tager ikke betaling for guidningen, der også foregår på engelsk, og man kan selv bestemme størrelsen på de drikkepenge, man vil give efter turen.

Marseilles regionale naturpark

Calanques er en juvel tæt ved Marseille. Den 500 ha store regionale naturpark er kendt og elsket for sin skønhed, med mulighed for vandring, bjergbestigning, dykning og havkajak. Dette vilde paradis af hvide limsten er hjemsted for utallige skatte bl.a. Cosquer-grotten, den ældste undervandsgrotte man kender, som er dekoreret af mennesker for mere end 27.000 år siden.
Vandreruten langs klippekysten ved Calangues løber mellem Marseille og helt til byen Cassis, og kan vandres på to dage. Det skal vi dog ikke, men blot vandre et stykke ud ad ruten, finde et passende sted at stoppe for at slappe af og bade i det friske vand. Med i rygsækken har vi forsyninger til en mindre picnic samt vand. Vigtigt med vand, da der ikke kan tankes op undervejs. Gode vandresko med stiv sål anbefales til vandringen på klipperne, der efter årtiers slid visse steder er endog meget glatte.

Udsigt fra klipperne

Fra havnen går det ret brat op, men terrænet jævner sig så ud langs med kysten. Nogle vandrer op til udsigtspunktet Sommet de Marseilleveyre 432 moh., men vi bliver nede og har alligevel fin udsigt til øerne Ile de Jarre, Ill de Calseraigne og Ill de Riou som ligger lidt ude i Middelhavet.
Op ad formiddagen bliver skibstrafikken langs kysten mere intens. Folk er taget på udflugt i store motorbåde, sejlskibe, ja, selv kajakker ser vi langs klippekysten.

Picnic

En lille kløft med stejle klippesider skærer sig ind fra havet og for enden af kløften finder vi en lille stenet strand. Ideelt til at spise vores medbragte picnic. 
Lidt rosé-vin, toast med lokale delikatesser og flutes med gedeost - mere behøver vi ikke.
Det er tid til at bade. Bunden i kløften er stenet så husk badesko, da her kan være søpindsvin, hvis lange skarpe pigge det vil være en katastrofe at få op i foden. Efter at have slumret lidt i solen - husk godt med solcreme for solen er stærk og reflekteres både af havet og de hvide limsten - kan vi starte tilbageturen.

Eksklusiv restaurant i Callelongue

Jeg er glad for at have min kasket på, for solen banker ubønhørligt ned. Den naturlige tørst har for længst meldt sig og fremme i Callelonge finder vi ind på Restaurant de la Grande for at få slukket tørsten. Det viser sig imidlertid at vi er havnet på en fin restaurant med særdeles attraktiv mad, så man kunne overveje at spise middagen her, hvor der også bydes gode fiskeretter. 
Men vi har allerede reserveret bord på Restaurant OM Cafe - den lokale fodklub Olympique de Marseilles stamrestaurant - der ligger lige ved havnen centralt i Marseille.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser