Frankrig Paris Tour De France Foto Anne Vibeke Rejser3

Tv: Anne-Vibeke Rejser – Tour de France, del 1-3 (2013)

Billede af Rasmus Schønning
Google Map...
Frankrig

Hovedstaden i Frankrig er Paris.

Befolkningstal: Ca. 67 mio.

Areal: 643.801 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.229 km til Paris, ca. 1.472 km til Marseille

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark

Mest besøgte attraktion: Paris og andre storbyer, små landsbyer på landet, bjerge at vandre og cykle i, maden og vinen - og ikke mindst historiske slotte og mange fine strande. Og så har Frankrig rigtigt gode skiområder i De Franske Alper.

Mere information:

Turistinformation: Frankrig

Program et begynder på Korsika

Det første program begynder på Korsika, hvor Tour de France for første gang i historien sættes i gang. Det er en stor begivenhed for befolkningen i Porto Vecchio, at dette års Tour de France skydes i gang i denne by. Der er allerede pyntet med gule, grønne, hvide og prikkede bjergtrøjer. I Corte, der er hele Korsikas hjerte godt gemt i bjergene, besøger Anne-Vibeke verdens ældste købmand (etableret år 1800). Butikken har 3.000 forskellige varer og 1.700 af dem er fra Korsika. 
Kystbyen Ajaccio er nok mest kendt for at være Napoleons fødeby. Byen er stolt af den verdenskendte herre, selv om man ikke synes han gjorde nok for øen, da han kom til magten. På den store Place de Gaulle troner Napoleon på sin hest omgivet af sine fire brødre. Få minutters gang derfra kan man besøge huset, hvor Napoleon blev født og voksede op.
Anne-Vibeke fortsætter med færge til Nice og videre til Roussillon-Languedoc ved Montpellier, hvor hun bl.a. besøger Frankrigs første femstjernede campingplads med egen vingård.
Programmet blev sendt første gang den 7.7. 2014 kl. 20.30 på dk4

I det andet tv-program fortsætter turen op gennem Vestfrankrig til Loire og Bretagne. Her besøger Anne-Vibeke sørøverbyen St. Malô og Le Mont St. Michel, der går for at være verdens 8. vidunder. Herfra går turen til Tours inden det afsluttes syd for Lyon for foden af Alperne.
Programmet blev sendt den 9.6. 2014 kl. 20.00 på dk4.

Anne-Vibeke kører Tour de France

Det tredje tv-program slutter i Paris

I det tredje og sidste tv-program fortsættes rejsen gennem Alperne, hvor der bl.a. skal prøves kræfter med Alpe D´Huez – en rigtig Tour de France klassiker. Anne-Vibeke har stillet bil og campingvogn på campingpladsen og tager turen op på cykel. Campingvognen kommer til gengæld med op på Mont Ventoux - det skaldede bjerg - en anden Tour de France klassiker. Vejen lægges også forbi Annecy, inden Anne-Vibeke slutter sin 10.000 km lange rejse på Champs Elysées i Paris. Præcis som det rigtige Tour de France.

Programmet blev sendt den 16.6. 2014 kl. 20.00 på dk4.

Anne-Vibeke kører Tour de France 2013 med campingvogn

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser