829 Idyl i Petite France IMG_9567.jpg

Rejsetips til Strasbourgs gamle bydel

Google Map...
Frankrig

Hovedstaden i Frankrig er Paris 

Befolkningstal: Ca. 67 mio.

Areal: 643.801 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.229 km til Paris, ca. 1.472 km til Marseille

Mest besøgte attraktion: Paris og andre storbyer, små landsbyer på landet, bjerge at vandre og cykle i, maden og vinen - og ikke mindst historiske slotte og mange fine strande. Og så har Frankrig rigtigt gode skiområder i De Franske Alper.

Mere information:

Rejsebureau: Vitus Rejser

Turistinformation: Frankrig

Katedralen Notre-Dame

Vi sættes af ved floden l’Ill som løber rundt om den gamle bydel og har ikke langt til Katedralen Notre-Dame, der vil være vores mødested, når vi om nogle timer atter mødes for at fortsætte hjemrejsen mod Danmark. Efter at have betragtet denne smukke katedral, der kun har et tårn (der blev vist aldrig råd til det andet!) spadserer vi mod Petite France - et område i den gamle bydel, som er aldeles malerisk.

Petit France

Vi krydser floden samtidig med at en af kanalbådene passerer den gamle træsluse. En drejebro køres til siden, så båden kan passere, hvorefter vi fortsætter gennem "Det Lille Frankrig". De mangefarvede bindingsværkshuse med blomsterudsmykning står tæt og spejler sig i vandet.

Gennem bydelen til Place du Marche Gayot

Vi krydser gennem byen over Place Kleiber, Place du Temple til Place Broglie, hvor sporvogne bringer folk til og fra centrum. Også her ser vi fine bygninger fra renæssancen og frem. Vi går langs den nordlige del af floden til Place de la Republique med fine palæer og fortsætter til Place St. Etienne og ender på den hyggeligste lille plads af dem alle - Place du Marche Gayot - et perfekt sted at spise en frokost.

På vej mod Danmark

Da vi atter sidder i bussen, går det nordpå til Midttyskland og overnatningsstedet Hotel Zur Schmiede i Alsfeld-Eudorf, hvorfra vi næste dag er tilbage i Danmark.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser