108 IMG_2247.JPG

Flodkrydstogt på Seinen (1/3)

Google Map...

Hovedstaden i Frankrig er Paris 

Befolkningstal: Ca. 67 mio.

Areal: 643.801 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.229 km til Paris, ca. 1.472 km til Marseille

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark

Mest besøgte attraktion: Paris og andre storbyer, små landsbyer på landet, bjerge at vandre og cykle i, maden og vinen - og ikke mindst historiske slotte og mange fine strande. Og så har Frankrig rigtigt gode skiområder i De Franske Alper.

Mere information:

Rejsebureau: Riis Rejser

Turistinformation: Frankrig

Aftencruise på Seinen

Vi er flere både danske og udenlandske grupper som er med på dette luksuriøse flodkrydstogt mellem Paris og Honfleur - hvor Seinen løber ud i Den Engelske Kanal.
Undervejs har vi all-inclusive, hvilket betyder fuld kost og frie drikkevarer - både før og efter måltiderne. Og allerede denne første aften får vi serveret lækre franske retter, der lover godt for de kommende dages gastronomiske oplevelser.
Da mørket har sænket sig over Paris og alle lysene tændes på de berømte bygninger vi sejler forbi, må vi ud på dækket og bare nyde synet af det smukt illuminerede Paris. 
Vi sejler under oplyste broer og passerer Il de la Cité med den berømte katedral Notre-Dame, inden vi vender og sejler tilbage langs det gamle kongeslot Louvre og andre skønne bygninger og atter ligger til tæt ved Eiffeltårnet.                                                                                                   

På vej mod Paris og Seinen

Vi brugte dagen før til at køre i en behagelig bus fra Danmark via Krefeld i Ruhrdistriktet i Midttyskland, hvor vi overnattede på det velfungerende Mercure Tagungs und Landhotel. 
Vi ankom vi til skibet i Paris samtidig med de af vores kommende rejsefæller, der havde valgt at tage flyet fra København.
Efter at have fået tildelt vore kahytter blev personalet introduceret - de fleste kommer fra Ungarn - hvorefter vi kunne sætte os til bordet på vores faste pladser i skibets restaurant.

Bustur i Paris - en introduktion til Byernes By

Vi har bussen til rådighed (den følger os hele ugen) og benytter denne formiddag til at køre rundt i Paris for fra bussen at se nærmere på nogle af de berømte bygninger, og er tilbage på skibet før frokosten serveres.
Efter frokosten - atter med overraskende god mad bestående af tre retter - arrangerer rejselederen fra Riis Rejser en tur med metroen til Pariseroperaen, hvor der også vil være mulighed for at handle i nogle af de nærliggende stormagasiner.
Andre går på egen hånd hen til det nærliggende Eiffeltårn for at se Paris lidt fra oven. 
Det er ikke altid muligt at komme helt til tops, så husk at undersøge hvor højt det er muligt at komme, før du stiller dig i en timelang kø!

Paris på en eftermiddag

Selv spadserer vi en tur rundt til nogle af de seværdigheder vi så på formiddagens introduktion til Byernes By.
Tæt på skibet står en 22 meter høj kopi af Frihedsgudinden i New York, som en fransk koloni i USA forærede Paris til verdensudstillingen i 1889. (Frihedsgudinden i New York var en gave fra Frankrig til amerikanerne og blev indviet i 1886.)
Herfra følger vi den kunstigt anlagte ø Cygnes, hvorfra der er glimrende udsigt mod det 324 meter høje Eiffeltårn, der ligeledes blev indviet til verdensudstillingen i 1889. Udsigten er speciel god fra Bir-Hakeim broen, hvor den danske kunstner Holger Wederkinchs rytterstatue "La France renaissante" fra 1930 er placeret.
Vi følger højre Seinebred (bredden mod nord) og når frem til Place de Alma med frihedsflammen, der er en kopi af ilden på Frihedsgudinden. Stedet er også blevet et mindesmærke for prinsesse Diana, der omkom i den nærliggende tunnel i 1997.
Herfra kan vi skimte den hvide kirke Sacre Cuer på toppen af Montmartre - Parises højeste punkt.

Fra Triumfbuen til Concordepladsen

For enden af Avenue Marceau står Triumfbuen, som kejser Napoleon I (1769-1821) lod opføre for at hylde sine tropper.
Triumfbuen stod færdig i 1836 længe efter Napoleons død og herfra udgår ikke mindre end 12 gader i alle retninger bl.a. den meget berømte Avenue des Champs-Élysées, som vi følger.
Her ligger mange fine restauranter og hoteller, og vi kommer forbi Det Danske Hus i Paris. Boulevarden med de mange smukke bygninger ender på Concordepladsen. 
Inden vi når dertil spadserer vi forbi Grand Palais - et af Paris' store museer og udstillingshal - dekoreret med en vidunderlig rytterstatue på tagets top. 
På den anden side af gaden ligger Petit Palais med endnu et kunstmuseum.
Ved Seinen ligger en af Parises smukkeste broer Pont Alexandre III med løvestatuer og parvise søjler med forgyldte statuer på hver side af broen. Virkelig en kongelig bro.
Lidt længere fremme langs Seinen kommer vi til Place de la Concorde med den 23 meter høje og mere end 3000 gammel obelisk fra Luxor-templet opstillet i 1836 - en gave fra Egypten.

Bemærkelsesværdige bygninger og parker

Ad den kongelige gade kommer vi frem til Madeleine kirken, der mest af alt minder om et græsk-romersk tempel omgivet af 52 korintiske søjler med en højde på 20 meter.
Vi når også frem til den rigt dekorerede Pariseropera - L'Opéra Garnier - inden vi spadserer tilbage mod Seinen og Tuileries-parken - den kongelige have, som er tilknyttet det gamle kongeslot Louvre, der i dag er verdens største kunstmuseum. Haven har skønne statuer, blomsterbede, skyggefulde træer og fontæne.
På den anden side af Seinen - på venstre Seinebred (mod syd) - ligger Musee d'Orsay i en tidligere jernbanestation. 
Fra broen kan vi skimte Notre-Dame, men den når vi ikke at se nærmere på denne gang.
Vi følger i stedet Seinen forbi Palais Bourbon, hvor nationalforsamlingen har til huse og når derefter Invalidekirken, under hvis kuppel Napoleon ligger begravet.
Før vi når tilbage til Eiffeltårnet, støder vi på en midlertidig, offentlig udstilling med fotografier inspireret af Afrika og den opsluger os, så tiden er ved at løbe fra os.
Fra Eiffeltårnet er der godt en kilometer til MS Botticelli, hvor vi efter de mange sanseindtryk fra Paris' gader atter kan nyde en fremragende middag efterfulgt af underholdning i skibets salon med en fransk duo, der både spiller og synger for os.
Næste morgen sejler vi ned ad Seinen mod Giverny og et besøg i kunstmaleren Claude Monets hjem.