IMG 2682

Ferieoplevelser i den sydlige del af Rhonedal

Google Map...
Frankrig

Hovedstaden i Frankrig er Paris.

Befolkningstal: Ca. 67 mio.

Areal: 643.801 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.229 km til Paris, ca. 1.472 km til Marseille

Mest besøgte attraktion: Paris og andre storbyer, små landsbyer på landet, bjerge at vandre og cykle i, maden og vinen - og ikke mindst historiske slotte og mange fine strande. Og så har Frankrig rigtigt gode skiområder i De Franske Alper.

Mere information:

Turistinformation: Frankrig

Oplevelser langs Rhône's bredder

I dens vilde kurs, der starter i St. Gothard-massivet i Schweiz, flyder kongefloden gennem Lyon for derefter at forlade det blege lys i nord til fordel for sydens varme sol, der får cikaderne til at synge og olivenlunde til at blomstre.
Langs flodens løb afsløres enestående landskaber som Vercors' storslåede bjerge, de vilde og uovertrufne Ardéche-slugter, de luende okkerbrud mellem Luberon og Mont Ventoux for ikke at forglemme Camarguens vidtstrakte områder.
Såvel langs Rhône's bredder mod syd som inde i landet har der i løbet af århundreder rejst sig fæstninger, middelalder-byer og iøjnefaldende kunstværker, der vidner om deres tid. Pont du Gard, Pavepaladset i Avignon, Renæssanceslottet i Grignan eller Cruas romanske klostre er blot nogle få af de mest blændende eksempler.
Her findes sletter side om side med vinen, og lavendelmarkerne der med deres bløde linjer fremhæver dalene og fylder aftenluften. Vellugtende dufte af timian, sar eller rosmarin parfumerer de vilde stier. Kastanje- og olivenlunde, kæmpe vinmarker og et utal af frugtplantager gør enhver omvej til en intens og frydefuld oplevelse.
Den sydlige Rhônedal består af 4 departementer: Ardèche, Gard, Drôme og Vaucluse. Et område med mange facetter på hver side af Rhônedalen.

Ardèche

Pragtfulde landskaber venter på dem, der kommer til det karakterfulde Ardèche med de fantastiske højdeforskelle. En egn af højtliggende jordarealer, kilder og klare vilde strømme, men også sletter, skove, frugtplantager og vilde slugter. Ardèche er blevet verdenskendt for at være det ideelle sted for såvel familiebadeferie som kano-kajak sejlads.
Privas hedder hovedbyen, omkranset af smukke karakteristiske landsbyer, som stolt viser deres profil i himlens lys: Antraigues, Banne, Labeaume, St Montan eller Beauchastel.
Indbyggerne producerer jordens bedste produkter: vin, ost, frugt og charcuteri. Her og der findes små bistroer, hvor det er dejligt at nyde aftenen, skyggefulde pladser af okkersten, landsbymarkeder fulde af sol og dufte, og overalt den forbavsende plads: uendelige og uforglemmelige landskaber formet af tiden.
Storslåede arealer, der allerede var beboet for over 30.000 år siden, hvor mennesket tegnede de forbløffende hulemalerier i Chauvet-grotten.
Ardèche byder på en rejse i tiden, i hjertet af en utrolig kulturarv.

Gard

En mosaik af landskaber, traditioner, smag og følelser. Gard strækker sig langs højre flodbred ned til Middelhavet. I Nimes, hovedbyen, findes arenaernes ekko fra fortidens romerske fester, forenet med moderne bygninger af kendte arkitekter, der i samklang forskønner bymidten. 
Rundt om byen ligger slettelandskabet side om side med olivenlunde og nøgne sten. Det er med disse, at mennesket har tæmmet området. Opførelsen af den storslåede Pont du Gard er vidnesbyrd herom. Følg stenenes spor, de fortæller dig deres historie set fra en forladt stens synspunkt, eller en bro der ingen steder fører hen - her oplever du en egn af dufte og farver! 
Camarguen med dens blanding af saltvand og ferskvand, sammensat af uforglemmelige landskaber med lige linjer, der ender i det uendeligt azurblå hav, hvor de lyserøde flamingoer fuldender billedet. 
I Cèze's vilde dal leger stendysser, bautastene, højtliggende landsbyer, fæstningsslotte, stenbroer og klokketårne gemmeleg med grotter, vilde oprørske søer, stejle skrænter og rolige solfyldte badestrande.
Endelig er der Cévennerne, karakterfyldte landskaber der forbinder Gard med Ardèche. Små broer, kapeller, terrasser, trapper og tage, der genspejler områdets sjæl og gør pilgrimsruten "voie regordane" til "tolerancens vej".

Drôme

Der er nogle steder, ligesom der er nogle mennesker, der ikke åbner sig med det samme, men som virkelig skal læres at kende for at blive værdsat.
Mellem Lyon og Avignon på Rhônes venstrebred mødes Drôme-Alperne med Provence, og allerede efter Valence mærker man den lille sydlige accent fuld af sol og aroma.
Slotte, museer, sjældne mindesmærker, landsbyfester og festivaler, generøse arealer hvor der produceres prestigevine og hvor der findes velrenommeret gastronomi. Alt i Drôme er minder og traditioner.
Vercors er stedet hvor bjerget fødes og med det uafhængigheden, der er så karakteristisk for egnens beboere. Dens regionale naturpark tilbyder enorme vidder velegnede til ture, og de mellemhøje bjerges landsbyer er en oplevelse værd, såvel sommer som vinter.
Domineret af dens naturlige fæstning stikker Royan op i dal-landskabet, hvor valnøddetræet er konge. Pludselig brydes landskabet og selv veje dukker op direkte på de stejle skrænter som f.eks. ved Grands Goulets eller Combe Laval og tilbyder en udsigt, der tager pusten fra enhver.
Rundt om Drôme-floden, der former en grøn fordybning under overvågning af Frankrigs højest beliggende borg - Cresttårnet, gennemskæres landskabet af en række dale heriblandt den berømte Dioisdal. Højtliggende landsbyer, fyldt med harmoni og lys, hvor det er dejligt at leve, og hvor den frodige jord giver glæder til alle gourmeter med sin berømte Clairette de Die, krydderurter for ikke at forglemme kunsthåndværket. Den velbevarede natur er et uudtømmeligt område til fritidsaktiviteter, kano-kajak, riverrafting, vandreture, rideture, ture på mountainbike.
Længere sydpå ved indgangen til Ventoux åbner Drôme Provencale op for sine slotte fulde af historie, der dominerer landsbyer og vinmarker. Her er himlen blå og luften fuld af timian og lavendel-essenser. Disse hemmelige bjerge, hvor olivenlunde står i fuldt flor og afløses af duftende sletter, genlyder af fåre- og gedeflokkens klokker.

Vaucluse

Det ægte Provence er det kongelige bagland, hvor varieteten af monumenter, landskaber og den historiske kulturs rigdom udgør en sand originalitet.
En egn fuld af historie lige fra resterne af den romerske civilisation til bygninger fra det 18. århundrede: romanske slotte, klostre og kirker, kendetegnet først og fremmest af det enestående lys og derefter farverne - skinnende okker, kornet som danner guldstriber på de blå rækker af lavendler, farvespillet fra de grønne oliven og cypresser, der kaster deres skygge på sletter, vinmarker og frugtplantager, sølvgnister fra kilder som i Fontaine de Vaucluse, landstedernes blå og grønne skodder, de rosa tage og de mange farverige markeder helliget egnens produkter.
Mont Ventoux og Luberon er et paradis af exceptionel flora og fauna og ikke til at komme uden om. Og så er der selvfølgelig Avignon, Pavernes by, valgt til europæisk kulturby i år 2000. Orange med dens antikke teater, Vaison la Romaine selvfølgelig, Isle sur la Sorgue og dens 300 antikvitetshandlere.
Men Vaucluse er især kendetegnet af højtliggende landsbyer og overalt finder man den samme "art de vivre", og der lever indbyggerne sammen.
Privilegeret af klimaet har Vaucluse alle ingredienserne til et virkeligt natursportsparadis. Bakker, sletter og bjerge, der udgør størstedelen af området, tilbyder et varieret udbud af pittoreske monumenter. Tilgængelige med over 2.500 km afmærkede vandre- eller cykelstier. Ture til fods eller på cykel er den bedste måde at opdage denne smukke del af Provence, men også bjergklatring, golf, fiskeri samt selvfølgelig – pétanque - under platanernes skygge.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser