Frankrig_Ardeche_2016_Foto_Rasmus_Schønning (2) www.jpg

Femstjernet teltcamping i Ardeche

Google Map...
Frankrig - Camping Nature Parc L’Ardéchois

Camping Nature Parc L’Ardéchois i Vallon Pont d´Arc, Ardeche

Antal stjerner: ***** - medlem af Leading Group

Kåret som årets udenlandske campingplads til Danish Camping Award 2019


Faciliteter:
Pool, wellness, restaurant, underholdning, kano, kajak, købmand og fine faciliteter

By: Vallon Pont d´Arc lige ned til Ardeche floden

Afstand fra Danmark:
 1500 km (fra Padborg)


Mest besøgte attraktion:  Vallon Pont d´Arc, Caverne du Pont d´Arc, La Baume

Læs mere om campingpladsen på dansk her:
Camping Nature Parc L’Ardéchois

Stedet ejer også:
Domaine de Sevenier

Naturen helt tæt på

Campingpladsen ligger i byen Vallon-Pont-d’Arc i Rhône-Alpe-området godt to en halv times kørsel syd for Lyon. Som nabo til campingpladsen ligger den verdenskendte Pont d´Arc, som er regionens absolut største attraktion. Alle, der besøger området skal ud forbi den naturlige bue, som Ardèche-floden løber igennem, og næsten lige så mange tager turen i kano eller kajak, og det kan også anbefales. Fra campingpladsen arrangeres ture med og uden guide i lejet udstyr, og alle kan være med.
Vallon pont d´Arc Ardeche

Sejlturen er en naturoplevelse af de helt store. Den smukke flod snor sig ned gennem Ardèche-kløften, og på begge sider rejser klippevæggene sig lodret. Flere steder kan du gå i land og tage en forfriskende dukkert. Sørg for at komme afsted så tidligt som muligt, hvor der er færrest turister på floden.
Vallon pont d´arc ardeche

Charmerende Vallon-Pont-d’Arc

På mange måder er Vallon-Pont-d’Arc en lille søvnig by, men når der er marked eller andet festivitas som f.eks. Tour de France, der kommer forbi, står byen på den anden ende. I samtlige gader i den gamle bydel står boderne spækket med farvestrålende og vitaminfyldte grønsager, velhængte skinker og lokal vin. Smagsprøver uddeles, og der pruttes om prisen. Hvis du ikke kan fransk, så peg og brug fingre til at vise, hvor mange du vil have. Prisen kan man skrive på et stykke papir eller på sin mobil.
vallon pont d´arcDet bedste måltid, når vi er på camping, er som oftest at købe det, som øjnene falder for på markedet og så hjem og smovse foran teltet. På denne tur, hvor vi bor lige ned til floden, kan man sidde i timer og nyde både mad og udsigt. Med jævne mellemrum kommer Tour de France forbi foran eller tæt på campingpladsen, så den er også et godt udgangspunkt, hvis man vil opleve en etape eller to. La Beaume, der ligger 30 km fra Vallon-Pont-d’Arc, er også en udflugt værd. Det er en utrolig smukt beliggende by ved floden af samme navn.
La Beaume i Ardeche

Historiske grottefund og Caverne du Pont d´Arc

I december måned 1994 blev der gjort et meget usædvanligt fund af grottemalerier tæt på Pont d´Arc. Grotterne, hvor Jean-Marie Chauvet, Eliette Brunel og Christian Hillaire gjorde et sensationelt fund, er ikke offentlig tilgængelige. Men det er Caverne du Pont d’Arc, som er en imponerende rekonstruktion af både grotter og de malerier, der er over 36.000 år gamle og dermed verdens ældste.Caverne du Pont d´ArcDen oprindelige grotte, også kendt som Grotte Chauvet, er i dag på UNESCOs verdensarvsliste. Man kan ikke andet end tage hatten af for Caverne du Pont d´Arc – nu, hvor den ægte vare ikke kan opleves. For når man går gennem den kunstige grotte, glemmer man næsten, at det er en kopi. Stalaktitter, stalagmitter, farvespil, vanddråber i håret og den rigtige temperatur og belysning gør oplevelsen meget autentisk. De unikke malerier er malet på væggene og skulle efter sigende være en tro kopi af de imponerende originale fund.
Caverne Pont d´Arc

Imponerende femstjernet campingplads

Camping Nature Parc L’Ardéchois er ubeskrivelig velholdt, og badefaciliteterne er indrettet ligesom Chauvet-grotten for på den måde at invitere den lokale kultur indenfor. Det sker også i wellnesscentret, hvor der behandles med olie og dufte fra lokale planter. Restauranten, hvor al aftenunderholdning foregår, serverer både almindelig fast food omend af høj kvalitet og lokale og yderst velsmagende specialiteter, alt efter hvad sæsonen byder på.
Faciliteter på Camping Nature Parc l´Ardechois
En feriedag på denne campingplads kan både være afslappende ved poolen, floden eller foran teltet i en hængekøje eller spækket med aktivitet. Mulighederne for kanoture, cykelture og vandreture er uendelige, og du kan jo også kombinere. Mange morgenfriske udnytter de lidt lavere temperaturer tidligt på dagen og er aktive inden frokost, og så kan poolen og den gode mad nydes med god samvittighed senere. Der er i rigelige mængder af begge dele.
Camping Nature Parc l´ArdechoisSelv om campingpladsen er femstjernet, er den modsat mange andre steder ikke så stor, og det gør, at hyggen bevares. Du vil også hele tiden møde det venlige personale inklusive ejeren Richard Chalvet, som heller ikke er bleg for at indrømme, at han sætter stor pris på danske campinggæster.
Richard og HannekeMange danskere har allerede fundet frem til denne perle, og det forstår man virkelig godt. Det ér en perle, og hvis du ikke kommer i eget telt som os, i campingvogn eller autocamper, så kan du leje fine mobil homes. På den måde får du stadig optimal glæde af en campingferie i denne imponerende franske region.
Teltcamping i Frankrig

Uforglemmelig kanotur gennem Pont d'Arc i Ardeche

Du skal acceptere marketing cookies, for at du kan se indhold fra YouTube.

Ankomst til Camping Nature Parc L'Ardèchois og hvad siger danskerne?

Du skal acceptere marketing cookies, for at du kan se indhold fra YouTube.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser