Frankrig St Malo Foto Rasmus Schønning

Campingferie i Saint Malô på Bretagnes nordkyst

Google Map...
Frankrig

Hovedstaden i Frankrig er Paris.

Befolkningstal: Ca. 67 mio.

Areal: 643.801 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.229 km til Paris, ca. 1.472 km til Marseille

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark

Mest besøgte attraktion: Paris og andre storbyer, små landsbyer på landet, bjerge at vandre og cykle i, maden og vinen - og ikke mindst historiske slotte og mange fine strande. Og så har Frankrig rigtigt gode skiområder i De Franske Alper.

Mere information:

Turistinformation: Frankrig

St. Malô er overskuelig til fods

Lige uden for bymuren er der parkering for personbiler, og det spiller ingen rolle, hvilken byport du går igennem, for du kommer lige ind i centrum.

Den gamle bydel er særdeles charmerende

De smalle gader indbyder til spadseretur for de er fyldt med små hyggelige butikker og naturligvis også restauranter og cafeer. De fleste butikker er specialforretninger med brugskunst og lokale råvarer, hvor det er oplagt at købe noget lækkert med hjem.

Saml appetit på bymuren

Bymuren rundt om den gamle bydel er intakt og absolut en tur værd. Udsigten er i top og flere steder kan man også gå ned på stranden. 
Ved lavvande kan man gå meget langt ud, og endda ud på nogle af de små øer i bugten, men pas på vandet kommer hurtigt tilbage. Der er mellem 12-14 meters forskel på høj- og lavvande.

Prøv "alt godt fra havet" - Fruit de Mer

Saint Malo er også stedet, hvor du på ingen måde skal gå sulten i seng. Byens placering ved havet giver adgang til et stort og uudtømmeligt spisekammer, som franskmændene er utrolig gode til at udnytte. I baglandet leverer landbruget det rigtige tilbehør. I den gamle bydel ligger restauranterne side om side, så hvis du vil forkæle dig selv, så gå ud at spise noget lækkert uden selv at skulle stå flere timer i køkkenet. Fruit de Mer, som er alt godt fra havet og Moules Frites, der er dampede blåmuslinger med pommes frittes, er to gode retter at kaste sig ud i. 

Husk at gå på marked

Det lokale marked har åbent hver mandag og lørdag (tjek med turistkontoret eller online) og ligger centralt i byen. Det er virkelig en oplevelse, og her får du en klar fornemmelse af den stolthed og glæde franskmændene har til mad og madlavning. Det er friske råvarer af højeste kvalitet og smager ganske enkelt enestående. Hvis du er glad for at grille, er der god mulighed for at købe noget lækkert og nemt med hjem til aftensmad. Franskmændene går heller ikke i vejen for en god dessert. Specialiteten her i byen er flamberede crêpes (pandekager) med appelsin og Grand Manier.