337 Sidegade IMG_9315.jpg
Busrejse til

Alsace - med vin og middelalderbyer

Google Map...

Hovedstaden i Frankrig er Paris 

Befolkningstal: Ca. 67 mio.

Areal: 643.801 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.229 km til Paris, ca. 1.472 km til Marseille

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark

Mest besøgte attraktion: Paris og andre storbyer, små landsbyer på landet, bjerge at vandre og cykle i, maden og vinen - og ikke mindst historiske slotte og mange fine strande. Og så har Frankrig rigtigt gode skiområder i De Franske Alper.

Mere information:

Rejsebureau: Vitus Rejser

Turistinformation: Frankrig

Gennem Tyskland til Alsace i Frankrig

Busrejsen startede med at køre ned gennem Nordtyskland til vort frokoststed Landhaus Eden ved Soltau på Lüneburger Heide, hvor der serveredes en kold frokostanretning. 
Undervejs var der ro og tid til at læse en god bog eller blot nyde udsigten, mens vi sikkert blev transporteret i den behagelige 4-stjernede luksusbus frem til vores overnatningssted Hotel Eydl i Kirchheim.
Næste dag kørte vi over Rhinen og ind i Frankrigs mindste region - Alsace - og passerede Strasbourg for at holde frokostpause i Obernai - en af vinbyerne på Vinruten i Alsace. 
Frokosten blev indtaget i byens skønne, gamle kornlager og tidligere slagtehus La Halle aux Bles i smukt indrettede lokaler. 
Huset ligger ud til byens torv, der prydes af omkringstående bindingsværkshuse og en statue af byens berømte datter Sainte Odile.

Mont St. Odile i Ottrott

På et klippefremspring i Vogeserbjergene ca. 750 moh. stoppede vi ved Augustinerklosteret viet til Sainte Odile - skytshelgen af et godt syn. 
Odile blev født blind omkring år 662 og var datter af en ilter greve i Alsace. Han ville ikke have en blind datter og sendte hende væk til opdragelse uden for hjemmet. Da hun som 12-årig blev døbt, fik hun på mirakuløs vis sit syn. 
Hendes yngre broder bragte hende derefter tilbage til hjemmet, men greven blev så gal over at sønnen trodsede sin far ved at bringe Odile hjem, at han myrdede sønnen.Det lykkedes dog Odile at redde broderen ved at pleje ham, og igen forlod hun hjemmet.
Hun rejste rundt til forskellige steder og gemte sig bl.a. i klippegrotter, mens den gale far jagtede hende. Han opgav dog, da der faldt sten ned på ham og han blev såret. 
Den fromme Odile tog igen hjem, denne gang for at pleje sin syge far. Til sidst opgav greven modstanden mod sin stædige og fromme datter og grundlage klosteret på Mont St. Odile, hvor hun levede til sin død omkring 720.                                                                                                                

Udsigt over Alsace-sletten

Inde bag klostrets mure har man fra klippekanten en helt enestående udsigt ud over Alsace-sletten og byen Obernau. 
En sti leder én rundt om bygningerne, der bl.a. omfatter et tårn, hvorpå der er rejst en statue af Odile, som spejder ud over Alsace. 
Her findes en større kirke samt flere meget smukke kapeller med mosaikker i guld samt Skt. Odiles sarkofag. I år 1050 blev hun helgen og klosteret er fortsat et valfartssted for pilgrimme med refugium, café, souvenirbutik etc.                                                                                                        

Hotel St. Nicolas i vinbyen Riquewihr

Riquewihr er en gammel, typisk middelalderlandsby med toppede brosten og pittoreske bindingsværkhuse helt tilbage fra 1500-tallet omgivet af bymure fra både 1200-tallet og 1500-tallet. Byen bærer da også betegnelsen "En af Frankrigs smukkeste landsbyer". 
De smalle gader forhindrer busser i at komme ind i byen, så vi sættes af uden for bymuren og spadserer gennem byen frem til vores hotel St. Nicolas. 
Hotellet består af to huse på hver side af et smalt stræde. Her er værelser i begge huse og aftensmaden serveres i restauranten i det ene hus og morgenmadsservering sker i det andet hus. Bygningerne er oprindeligt beboelseshuse fra 1500-tallet. 
Her er ingen elevator og ad en snoet trappe når vi op til værelset. Gulvene er skæve og knirker, og væggene er ikke lydisolerede, så her er lydt. (Ørepropper er en god ide at have med). Men her er hvad der skal være og rent og pænt.