Stratford-upon-Avon - Shakespeares fødeby, England
Log ind Log ind
Stratford-upon-Avon - Shakespeares fødeby

Stratford-upon-Avon - Shakespeares fødeby

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Vitus Rejser

På denne rundrejse i England skal vi naturligvis også besøge Stratford-upon-Avon, hvor den store digter Shakespeare blev født.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Skribent

Tilføj favorit

Vi har forladt Liverpool og kører sydpå forbi Chester og når lige at snitte Wales, inden vi atter er tilbage i England på vej mod Shrewsbury, som vi besøger, inden vi når Stratford-upon-Avon. Undervejs gennem det bølgende, grønne landskab med græssende sortbrogede køer, underholder rejselederen os og vi får oplyst, at netop dette sort/hvide kvæg er leveringsdygtige i Black & White whisky! Værre bliver det, da vi bliver belært om, at fårene som græsser på de røde, jernholdige jorde er leveringsdygtige i ståluld! Og så er der den om … Nej, tag selv med og få rørt lattermusklerne.

Shrewsbury - med levn fra romertiden

Vi har blot en times tid til at få et kort glimt af den hyggelige by Shrewsbury, der ligger på toppen af en bakke omkranset af floden River Severn. Vi spadserer fra Shrewsbury Abbey over floden og op ad den stejle gade Wyle Cop som snor sig forbi smukke gamle bindingsværkshuse til byens centrum. Men med en time til besøget er der blot tid til at få rørt benene eller få en kop kaffe. 
Selv søger vi hen til turistkontoret, som ligger bag den gamle markedshal på markedspladsen The Square, hvor vi besøger en lille, gratis afdeling af Shrewsbury Museum. Dette interessante museum har en udstilling om jernalderen og romertiden i og omkring Shrewsbury. Det mest interessante fund fra romertiden er et massivt sølvspejl med en poleret, konveks overflade som man kunne spejle sig i. (Spejlglasset var endnu ikke opfundet, det skete i slutningen af 1100-tallet). Sølvspejlet, der blev fundet under arkæologiske udgravninger i 1920'erne, er fra det tredje århundrede e.Kr. Det er ekstremt tungt, så en kvinde næppe selv har kunnet bære det, men har været holdt af en slave /tjenerinde. Denne topattraktion er det flotteste sølvspejl fundet i Storbritannien, men stammer fra Rhinland i Tyskland og er sandsynligvis bragt til Britannia af en velhavende kvinde.
Således inspireret spadserer vi frem til bymuren, hvor her endnu står et originalt vagttårn fra det 14. århundrede, der i dag er et nationalt monument. Vi følger muren tilbage til broen over River Severn og møder vores rejsefæller ved bussen. Lad det blot være sagt: Der er alt for kort tid til at opleve Shrewsbury, der har masser at byde på. Vidste du f.eks. at Charles Darwin blev født her? Eller at her findes mere end 600 historiske bygninger med enestående arkitektur? Så vi må tilbage til denne blomstersmykkede by en anden gang.

Stratford-upon-Avon og Shakespeare

Blomster er her også masser af, da vi spadserer ind på gågaden Henley Street i Stratford-upon-Avon, hvor vi sammen med hundredvis af andre turister spadserer forbi William Shakespeares fødehjem. Shakespeare (1564-1616) regnes blandt verdens største forfattere af skuespil, tragedier og komedier. Fra hans hånd har vi f.eks. Hamlet, Romeo og Julie samt Trold kan tæmmes og mange, mange flere. Han levede en stor del af sit liv i byen, hvor han naturligvis fylder meget med flere bosteder, to teatre og butikker samt pubber opkaldt efter ham.
Vi er på egen hånd indtil vi igen skal mødes med rejsegruppen og have fælles frokost i Garrick Pub, der ligger i en af byens ældre bindingsværkshuse fra 1400-årene. Der er derfor tid til at besøge Shakespeares fødehjem og attraktionen New Place, som Shakespeare anskaffede sig i 1597 og hvor han boede frem til sin død. Her får man en fornemmelse af, hvordan den succesrige forfatter leve. Vi spadserer til Holy Trinity Church for at se gravstedet, hvorefter vi fortsætter gennem den blomsterprydede middelalderby med masser af bindingsværkshuse ned til floden Avon.

Royal Shakespeare Theatre med udsigtstårn

På vejen passerer vi The Royal Shakespeare Theatre, der har fået et udsigtstårn og fra toppen - 32 meter over jorden - er der en fin udsigt ud over byen og floden.
Hen på eftermiddagen forlader vi denne dejlige by og kører vi til vores næste overnatningssted uden for universitetsbyen Oxford, som vi besøger i morgen.

Fakta om England

Hovedstaden i England er London. England er en del af Storbritannien. 

Befolkningstal: Ca. 53 mio. I Storbritannien ca. 65,7 mio. 

Areal: Ca. 130.279 km². Storbritannien ca. 242.495 km² 

Afstand fra Danmark: Ca. 957 km til London

Mest besøgte attraktion: London samt Stonehenge.

Mere information:

Tag til England på busrejse: Vitus Rejser

Turistinformation: England

Turistinformation: Storbritannien