712 DSC03611
Aktiv ferie

Få pulsen op i Englands højest beliggende klatrebane Go Ape i Lake District

Google Map...
England

Hovedstaden i England er London. England er en del af Storbritannien. 

Befolkningstal: Ca. 53 mio. I Storbritannien ca. 65,7 mio. 

Areal: Ca. 130.279 km². Storbritannien ca. 242.495 km² 

Afstand fra Danmark: Ca. 957 km til London

Mest besøgte attraktion: London samt Stonehenge.

Mere information:

Turistinformation: England

Turistinformation: Storbritannien

Aktiv ferie i højden

I dag skal jeg ud at klatre, holde balancen, overvinde min eventuelle frygt for højderne og kaste mig ud fra en afsats højt oppe i et træ. Jeg skal kort sagt lege Tarzan i et par timer på Englands højest beliggende klatrebane. En aktiv ferie kan også indeholde udfordringer lidt ud over det vanlige. Jeg ser flere og flere klatre-svæve-gynge-glide-kaste sig ud-aktiviteter rundt omkring i verden og klatring i træer med indbyggede forhindringer er blevet særdeles populært. Aktivitetscentret Go Ape har mange steder i England, hvor man kan udfordre sig selv.
Jeg er kørt fra Windermere over Ambleside og ad smukke, smalle og snoede veje til Grizedale Visitorcenter. Her har jeg har meldt mig til at prøve Go Ape-stedet og bliver glædeligt overrasket, da jeg ser, at der er hele fem forskellige baner, hver med flere forskellige forhindringer jeg skal igennem - alle bygget ind i - og over skoven. Jeg synes det er langt bedre at gennemføre disse aktiviteter i skoven i stedet for på nogle kunstigt anbragte stolper på en åben mark.
Vi er ni på holdet, både mænd og kvinder, unge og unge der er blevet lidt ældre. Børn over 10 år og som mindst er 140cm høje kan også deltage. Vi får udleveret sele med to karabiner og en glider (et hjul til at rulle på sikkerhedslinen med) og gennemgår en grundig instruktion, så sikkerheden kommer i højsædet. Instruktionen varer en halv time, så den er grundig. Instruktøren sikrer sig derved, at alle har forstået, hvorledes man hele tiden har mindst en karabin hægtet til sikkerhedslinerne.
Så går det løs på den første bane, der kan betragtes som en oplæringsrunde. Instruktøren følger nøje hver enkelt af os og da vi "har bestået" slippes vi løs på bane 2.

Tarzanspringet

5-7 forskellige forhindringer skal gennemføres for at komme gennem banen. Her er det, at jeg for første gang virkelig skal foretage et Tarzan-spring. Foran mig har jeg et par gutter sidst i tyverne, som har været her tidligere. Den første er kommet fint over, mens den anden er noget tøvende. Springet foregår fra en rampe oppe i træet, hvor man - naturligvis efter at have fæstet karabinerne til et tov - kaster sig ud i afgrunden. Straks man har forladt rampen strammes tovet og man svæver over i et "edderkop-net", ca. 10 meter fremme, hvor man skal forsøge at holde sig fast. Gutten foran mig tøver fortsat og sætter sig så på kanten af rampen og med et selvovervindende skrig lader han sig glide ud over rampen.
Så er det min tur. Jeg trækker tovet til mig, spænder karabinerne på og ... tøver. Der er godt nok langt ned! I modsætning til alle de øvrige øvelser kan jeg her ikke mærke, at selen er stram før starten, så dette er en ekstra udfordring. Holder tovet? Jeg tager en dyb indånding og lader mig langsomt falde ud over rampen højt oppe i træet. Med et sus rammer jeg nettet og får med det samme greb om det, men jeg kastes tilbage og frem igen et par gange, inden jeg kan kravle op i nettet til rampen mod næste forhindring

Flere udfordringer

Bane nummer 3 har bl.a. Englands højeste vandretliggende stige - nærmest en bro bestående af en række brædder monteret på stålwire, så man tydeligt kan se ned i afgrunden under én. Men det forsøger jeg at lade være med, og koncentrerer mig om at balancere og sætte mine fødder på de smalle brædder. Alligevel frydes jeg over at kunne se ned på nogle af trækronerne under mig. Her er også en forhindring, hvor man skal kravle på alle fire gennem en ca. fem meter vandrethængende tønde. Udfordringer er her nok af.

Lang glidebane

På de sidste forhindringsbaner får jeg igen prøvet at kravle direkte op ad et træ. Og jeg får kastet mig ud i et endnu længere Tarzan-spring og denne gang har jeg ikke spor svært ved det!
Løsthængende trapezer skal jeg balancere over og det hele ender med endnu en rutsjetur på en glidebane - denne gang med en længde på ca. 200 meter, ned gennem skoven og henover et vandløb, inden jeg ender mit glid i en blød bunke træflis.
Hele turen tager ca. tre timer afhængig af gruppens størrelse og den ventetid som altid opstår.
Så er det mere fredeligt, når vi i morgen vil padle kano på Lake Windermere.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser