Colchester med middelaldermakred, Østengland
Log ind Log ind
Colchester med middelaldermarked

Colchester med middelaldermarked

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: VisitBritain

På denne ferie i England er vi kørt til den gamle middelalderby Colchester langs floden River Stour, der faktisk er en fjord, for at opleve byen og lidt af omegnen.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Skribent

Tilføj favorit

Strangers Home i Bradfield

Her fandt vi campingpladsen ved "Strangers Home" i Bradfield lidt før Manningtree. Denne smukke bygning har aner tilbage til 1700-tallet hvor huguenotterne, der kom fra Frankrig, slog sig ned og byggede stedet. Dengang uden første sal, som kom til i 1906. Nu har den nye ejer renoveret stedet og indrettet bar og restaurant i stueetagen. Kroen er velbesøgt. Mange af de lokale kommer ind og får sig et glas øl, som de evt. tager med ud i The Garden, hvor der er indrettet en flot lejeplads til børnene. Men naturligvis kommer der også mange campister ind - også for at spise, for maden, som værtinden står for er udmærket.

Cykeltur langs River Stour

Hos den lokale købmand har vi købt en lille folder over seks forskellige vandreruter omkring byen - Bradfiel Walks - der er mellem tre og ni km lange. Men vi er i dag indstillet på at cykle, så må vandreturene vente. I det fine sommervejr cykler vi mod Manningtree og kommer tæt på fjorden, der har lavvande, så store dele af fjordbunden ligger blotlagt. Efter byen snævrer fjorden sig ind og bliver til en rigtig flod - River Stour. Her er et rigt fugleliv med bl.a. viber, strandskader, ænder, canadagæs og svaner. Vi cykler bag om industribygningerne langs fjorden tilbage mod Bradfield og ser de mange sejlskibe og både stå direkte på fjordbunden.

Lavvande og bred strand

Fra Bradfield fortsætter vi mod Harwich op og ned ad de bløde bakker og kommer til naturreservatet – The Stour Estuary Nature Reserve. Desværre må man vi ikke cykle i reservatet, så vi stiller cyklerne i stativerne på P-pladsen og begiver os til fods ind i skoven. I selve skoven er der ikke så meget at se, men fuglene kan vi høre. Ad fint mærkede stier kommer vi ned til flodbredden, hvor der er opstillet fugleobserveringsskure/skjul, hvorfra vi kan iagttage fuglelivet. Atter ude på landevejen cykler vi ned ad en sti, der fører os frem til stranden et andet sted. Her stiller vi også cyklerne og spadserer en tur på fjordbunden hen forbi nogle sommerhuse, der alle er bygget højt på stolper, så de kan klare tidevandet. Herfra er der ikke langt til Harwich, for vi kan i horisonten se kranerne fra havnebyen.
Tilbage på campingpladsen er det tid til at få tørsten slukket, med et glas velskænket øl, slappe af i skyggen af den høje hæk, inden vi senere skal have middag på "De fremmedes hjem".

Colchesters middelaldermarked

En gang om året - normalt den første weekend i juni måned - afholdes middelalderfestivalen "Oyster fayre". Colchester har en lang, lang tradition som østersby. Det var allerede i år 43, da romerne kom her, at man begyndte at dyrke østers ude i fjorden. Romerne gjorde Colchester til deres hovedstad på et tidspunkt, hvor London fortsat blot var en landsby. De byggede en næsten tre meter tyk mur omkring byen, der fortsat kan ses flere steder og i dag regnes for den bedst bevarede romerske bymur i England.                                                      

Musik og dans på Middelaldermarkedet i Colchester

Allerede på byens hovedgade møder vi en mand, som ikke er klædt helt som vi forventer. Og det har sin forklaring. Nede i slotsparken bag Colchester Castle, der blev opført mellem 1076 - 1101 af normannerne, finder vi en levende markedsplads fra Middelalderen.

Her er rejst telte med forskellige boder og alle folk - bortset fra publikum - er klædt i originale kopier fra Middelalderen. Her er købmænd og bueskytter, der konkurrerer som var de alle Robin Hood. Her er adelskvinder og adelsmænd, der spiller på renæssanceinstrumenter og danser til musikken.

Tvekampene går ikke stille af

Og så er her tvekamp. Og det går ikke stille af. Med skarpe sværd indøver deltagerne de forskellige "hug", men det går galt flere gange, så det bløder fra slag på fingrene. Også falkoneren er her med sine forskellige rovfugle og giver opvisning. Nu samles publikum omkring kamppladsen. Kamplederen fortæller om de tvekampe, der foregik i gamle dage og nu skal udkæmpes - og det er alvor. Heldigvis bruges "kun" træsværd, men det kan såmænd være slemt nok. Må bedste mand vinde! Og de kæmpende går løs på hinanden. Ingen tvivl om at flere af deltagerne har mange blå mærker på kroppen i morgen. 

Fakta om England

Hovedstaden i England er London. England er en del af Storbritannien. 

Befolkningstal: Ca. 53 mio. I Storbritannien ca. 65,7 mio. 

Areal: Ca. 130.279 km². Storbritannien ca. 242.495 km² 

Afstand fra Danmark: Ca. 957 km til London

Mest besøgte attraktion: London samt Stonehenge.

Mere information:

Turistinformation: England

Turistinformation: Storbritannien