4a-6.jpg

Skøn campingferie for hele familien i Nordjylland

Google Map...
Danmark- Nordjylland - Aalbæk

Nordjylland er også Danmarks 3. største ø og kendt for et væld af skønne ferieoplevelser.

Mest besøgte oplevelser: Skagen, Rudbjerg Knude, Råbjerg Mile, Den tilsandede Kirke, Skallerup Klit, Klitmøller, Nordsøen Ocenarium, Lille Vildmose, Fårup Sommerland, 

Her boede vi:

DCU Camping Aalbæk Strand 
DCU medlemmer får store rabatter

Mere information:

Turistinformation: Toppen af Danmark

Turistinformation: Danmark

Se det fulde Tv-program: Anne-Vibeke Rejser – Ålbæk Strand

Skøn campingplads tæt på Skagen

Jeg bor på DCU Camping Ålbæk Strand sammen med en masse andre glade campister, der har fundet frem til området og som gerne vil bo tæt på den skønne natur. Campingpladsen har en lille købmand og fine faciliteter.  Hvis du vil slippe for at lave aftensmad og gerne vil smage dejlig dansk mad, kan du også aflægge et besøg hos Gl. Ålbæk Kro.

Campingplads med egen badesø

Som noget helt særligt har campingpladsen sin helt egen badesø. Søen er anlagt af naturmateriale og fungere som en stemningsfuld swimmingpool.

Campingpladsens strand er hel unik

Det helt store trækplaster er en af Danmarks bedste sandstrande, der efter min mening er helt unik. Det er en bred uberørt sandstrand, hvor vandet er ekstremt børnevenligt. Det er fordi det langsomt bliver dybt, på samme måde som ved Vestkysten. Roen og naturoplevelsen skuffer ikke. Når du bor på DCU Ålbæk Strand Camping, anbefaler jeg kraftigt at du står tidligt op, sætter dig på stranden og nyder solopgangen. Det er den bedste start på dagen. 
                               

Skagen lige uden for døren

Skagen ligger en lille halv times kørsel nord for DCU Camping Ålbæk Strand og der er cykelsti hele vejen. Tæt på Grenen og Danmarks nordligste punkt kan du hoppe ombord på en af de velkendte Sandorme, der transporterer dig helt ud til selve Grenen. I virkeligheden er det bare en strand, men taget antallet af turister i betragtning, så er det også en strand der er noget helt særligt.   
                               

Grenen – der er ikke koldt på toppen

Her er utrolig smukt og lyset forandres hele tiden. Der er ikke noget at sige til at Skagen altid har været et stort trækplaster for kunstnere. Vil du dykke ned i historien om de yderst interessante skagensmalere, er der rige muligheder for det inde i selve Skagen. 
Den uendelige sandstrand og klitterne synes på mange måder at trække mere på en dag, hvor den danske sommer stråler.

Skagens hyggelige havn

Skagens havn byder på mange herlige oplevelser - ikke mindst ved de ikoniske fiskerhytter. 
Der er propfyldt på restauranterne og hold nu ferie, hvor danskerne hygger. Det er tydeligt at der sker noget helt særligt med os, når solen begunstiger os med sydlandsk varme og stemning.

Skagens mange attraktioner

Byens attraktioner tæller bl.a. Skagens Bymuseum, Michael og Anne Anchers Hus og Skagens Bunker Museum. 
Du kan sagtens få adskillige dage til at gå med oplevelser som disse, men når det ikke just er museumsvejr, er Skagens centrum også fuldt af liv.

Herlige Råbjerg Mile

Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit og dækker et areal på ca. 1 km2. Den består af 3,5 millioner m3 sand og hæver sig 40 moh. Råbjerg Mile vandrer ca. 15 meter om året og vil om 150-200 år nå hovedvejen til Skagen. 

Den tilsandede kirke

Hvis du vil opleve mere af sandets enorme kraft, så kør videre til den tilsandede kirke Skt. Laurentii. I begyndelsen af det 16. århundrede fik lokalbefolkningen sværere og sværere at nå til gudstjeneste pga. af sand og i 1795 måtte menigheden give helt op. Kirken blev lukket og revet ned med undtagelse af tårnet som består den dag i dag. Tårnet er fredet. 

Ingen afstande i Nordjylland

Det fine ved dette område er at afstandene er små og campingpladsen aldrig er langt væk. Er du glad for at cykle, er det også oplagt, da der er cykelstier over alt. På kort tid er vi hjemme ved vores base igen, og kan nyde campingpladsens hyggelige stemning.

Perfekt solnedgang solnedgangskiosken i Gl. Skagen

Prikken over i´et på denne rejse er en solnedgang. Ved solnedgangskiosken i Gl. Skagen samles gæster og lokale i store mængder for at se solen gå ned. Stedet er Danmarkskendt for at være et af de bedste steder i hele landet. Om du synes det er det bedste sted, er helt op til dig, men det er i hvert fald en smuk solnedgang denne sommeraften.

Hjem i soveposen

Vi slutter af hjemme i teltet dybt i de lune soveposer.
Teltcamping er bare noget særligt, og Skagen og DCU Camping Ålbæk Strand er et godt valg til en campingferie i Danmark.