IMG_3523.jpg

På vandretur i Rold Skov og Rebild Bakker

Troldeskove og åbne vidder

Hvis du godt kan lide vandreture i naturen og gerne vil give dig selv en god oplevelse, byder Rebild Bakker på noget af den mest interessante natur i Danmark. Her finder du de spændende troldeskove med de knudrede træer, de mange bakker og dale, hedelandskab med masser af lyng og fritgående får, og sidst men ikke mindst den største koncentration af naturlige kilder i Danmark. Vandrestierne er godt afmærkede og det er nemt at finde rundt i området, da der ved de fleste parkeringspladser kan findes kort over vandrestierne. 
Om efteråret er Rold Skov et herligt sted at tage på svampejagt, men området er absolut værd at besøge året rundt. Der er altid mange spændende naturoplevelser, der venter på dig.

Mere end bare Rebildfest

Rebild Bakker er i manges øjne synonym med Rebildfesten, der hvert år afholdes af den Dansk/Amerikanske venskabsforening Rebildselskabet, men området byder på meget mere end en dags festligheder. Blandt andet finder du i Rebild by, Rebildporten, der er Rebild Turistbureaus informationscenter. Her kan du få ideer og inspiration til ture i området og etablere kontakt med f.eks. naturvejledere og guider. Ikke langt fra Rebildporten finder du også caféer samt det gamle ikoniske blokhus, der huser Blokhusmuseet. Du kan finde åbningstider på Rebildfestens hjemmeside.                                                                                              

Den store skov med røverhistorierne

Rold Skov er en af de største skovarealer i Danmark og med omkring 8000 hektar er der rigeligt med plads til selv den mest ivrige vandrer. Skoven består hovedsageligt af nåletræer, men i området omkring Rebild Bakker finder du også store områder med gammel naturskov med smukke bøgetræer. Rold Skov er især kendt for de mange historier om røverene fra Rold, der hærgede området i midten af 1800-tallet.                                                                                                  

De mange naturkilder

Rebild Bakker har Danmarks største koncentration af naturlige kilder, hvilket blandt andet skyldes den store mængde kalk i jorden. Vandet bliver renset gennem de tykke lag af kalk og er op til 50 år under vejs fra regnvand til det pibler frem i en af de mange kilder. De 7-8 grader som vandet holder året rundt, har også skabt et spændende, stabilt mikroklima, med rigt plante og dyreliv. Du kan roligt drikke af kilderne, for vandet er helt rent og frisk.                                                       

Ravnkilde - måske Danmarks smukkeste

En af de mest besøgte kilder er Ravnkilde der ligger tæt ved Lindenborg Å. Den anses af mange for at være den smukkeste af kilderne i Rold Skov. Plantelivet omkring kilden er meget varieret og selv på en efterårsdag meget grønt. Et lille vadested med trædesten gør, at du kan komme tørskoet over kilden, men du kan også vade ud i kildens vand, der hvor kilden strømmer over vejen. 
Ikke langt fra kilden er der anlagt borde og bænke, så du kan sidde og nyde en frokost i det grønne og evt. hente drikkevand i kilden. Vandet fra kilden smager skønt og med en strøm på omkring 85 liter i sekundet er der rigeligt, selv hvis du er blevet meget tørstig af vandreturen.                               

Den gode kromad

Vil du ikke have madpakken med hjemmefra eller vil du måske på et weekendophold i området, er der ikke langt til god mad. Der er flere kroer i området som byder på lækker mad og en seng at sove i. Jeg har personligt gode erfaringer med Rold Gl. Kro, hvor krofatter Bent Christensen vel nok er indbegrebet af dansk krofatter. Det gode humør, den lune humor og det rigtig gode køkken er helt sikkert et besøg værd.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser