pause-6-1.jpg
Aktiv ferie

Cykelcamping i det sydfynske øhav med børn

Danmark er ideel til cykelferie

Hvis du ser bort fra det danske blæsevejr specielt langs Vesterhavet, er der ikke meget andet du kan sætte fingeren på, når du holder cykelferie i Danmark. Det flade terræn og et utrolig veludbygget net af cykelstier, der tager én væk fra de trafikerede landeveje, gør cykelferie muligt for alle – selv nybegynder og børnefamilier 

Er du nybegynder eller har små børn med på rejsen, kan det anbefales, at du begynder med korte ture i nærheden af, hvor du, for at afprøve form, udholdenhed og udstyr, før du begiver dig ud på en længere cykelferie.

Valg af område cykelområde

Vi har denne gang valgt det sydfynske øhav, er det fordi jeg har min søn, Mathias på fire år, med for første gang og det sydfynske øhav er ideelt, fordi afstandene er små og du får naturlige pauser, når der skal sejles. Det gør, at dagsetaperne ikke behøver at blive så lange, men omvendt kan du let lægge en ekstra sløjfe på turen, så den bliver lidt længere, hvis der er stemning for det. Mulighederne er mange. Campingpladserne i det sydfynske øhav ligger som perler på en snor og det er let at tilrettelægge ruten, hvad du helst vil se og hvor langt du vil køre.

Vær godt forberedt

Vi sover i telt og har liggeunderlag, soveposer og et lille trangia-køkken med. Mathias har kun sovet i telt et par gange, så inden afgang, har vi øvet hjemme i haven. På den måde var der ikke langt ind i den rigtige seng, hvis han mistede modet. Vi har også cyklet et par ture hjemme, for at han skulle vænne sig til at sidde i cykelstolen. På de ture har jeg også kunnet få en god fornemmelse af, hvor langt han kunne holde, samtidigt med at det var god motion. Vejret er vi ikke herre over, så regntøj er selvfølgelig er fast del af oppakningen. Hvis det går helt galt, lejer vi hytter på campingpladserne. Vær opmærksom på at dette kan være svært i skolernes sommerferie.

Skøn rute fra Ærø til Langeland

Vi starter på Ærø, hvor vi har base på Ærøskøbing Camping. Den ligger midt på øen og er et godt udgangspunkt for ture både mod nord og syd. Fra Ærøskøbing tager vi færgen til Svendborg på Sydfyn. Herfra cykler vi til Carlsberg Camping på Tåsinge, hvor vi igen finder en skøn plet lidt væk fra de andre campister. Campingpladsen er oplagt til ture til f.eks. Landet Kirke, Valdemar Slot og Svendborg Havn med de mange træskibe og cykelturen rundt til disse attraktioner er i sig selv en oplevelse. Der er hele tiden noget at kigge på og mange steder man kan holde pause. Vi har dage, hvor vi har madpakken med i rygsækken, andre gange går vi ind på de lokale kroer og cafeer og får serveret frokosten. Vi kan gøre, som vi vil.

Videre til Langeland

Vi cykler videre til Rudkøbing på Langeland, og videre til en af Danmarks hyggeligste campingpladser, Ristinge Sommercamp - 33 km ialt. Her er anlagt et helt område for teltcampister, hvor vi ligger på en åben eng tæt på en lille skov fyldt med nattergale. Det som gør Ristinge Sommercamp speciel for teltcampister er, at vi ligger op af et stort fredet areal, så du er meget tæt på den uberørte natur. Stranden ligger få minutters gang fra teltet. Der er knap så mange turister på Sydlangeland, som længere nord på, men både Rudkøbing og Tranekær kan sagtens besøges – også på cykel. Har du mere energi i benene er der pragtfulde vandreture i alle retninger fra campingpladsen. De vilde heste er bestemt også et besøg værd og det samme er en solnedgang på stranden.

Sviptur til Thurø

Cykelturen kan sagtens slutte, når du kommer tilbage til Svendborg, men har du tid, så slå vejen forbi Thurø. der er kun ni km til campingpladsen, der ligger igen helt ideelt med stranden i baghaven. Vi kan høre vandet, når vi ligger i teltet og det er netop det sammen med den friske luft, der gør teltcamping til noget helt specielt, at naturens lyde kommer meget tæt på. Dejligt at falde i søvn til – endnu bedre at vågne til. Mathias er allerede blevet meget begejstret for cykelferie og det glæder mig selvfølgelig, fordi vi som familie holder meget af denne ferieform. Næste år skal han have sin egen cykel spændt fast på min, så han kan hjælpe til med at træde i pedalerne. Så kan lillesøster overtage cykelstolen.

Praktisk information til cykelferie

Pak en rygsæk til dagsturene med 
Madpakker og vanddunk
Varm trøje
Regntøj
Kamera og pung
Solbriller og solcreme.

Cykelbagage

Telt
Sovepose
Liggeunderlag
Trangia – campingpladsens køkken kan også benyttes
Cykeltøj – let tøj, der tørre hurtigt
Cykelsko eller gummisko, sandaler
Badetøj og nattøj
Toiletsager, håndklæde
Regntøj
Solbriller og solcreme
Drikkedunk, cykelkort, kortholder og kamera
Husk at pakke i vandtætte tasker

Du skal acceptere marketing cookies, for at du kan se indhold fra YouTube.