Cykelferie med små børn på Sydhavsøerne
Log ind Log ind
Cykelferie med små børn på Sydhavsøerne

Cykelferie med små børn på Sydhavsøerne

Danmark er et af verdens mest cykelvenlige lande. Fyn og Sydhavsøerne er helt suveræne, og derfor valgte vi også dette område til vores cykelferie.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Hvorfor Sydhavsøerne til cykelferie?

Når valget denne gang faldt på det sydfynske øhav, er det fordi jeg har min søn, Mathias på fire år med for første gang og det sydfynske øhav er ideelt. Afstandene er små og der er rigeligt med naturlige pauser, når der f.eks. skal sejles. Det gør, at dagsetaperne ikke behøver at blive så lange. Der kan let lægges en ekstra krølle på turen, så den bliver lidt længere, hvis der er stemning for det. Mulighederne er mange. 
Campingpladserne i det sydfynske ligger som perler på en snor og det er let at tilrettelægge rejsen efter, hvad I som familie vil se og hvor langt dagsetaperne må være. Vejret skal der også tages højde for, så fleksibiliteten er vigtig.

Overnatning på cykelferie

Mathias og jeg sover i telt og har liggeunderlag, soveposer og det lille trangiakøkken med. Mathias har kun sovet i telt et par gange, så inden afgang, har vi trænet hjemme i haven. På den måde var der ikke langt ind i den rigtige seng, hvis han mistede modet. Vi har også cyklet et par ture hjemme, for at han skulle vænne sig til at sidde i cykelstolen. På de ture har jeg også kunnet få en god fornemmelse af, hvor langt han kunne holde, samtidigt med at det var god motion. Vejret er vi ikke herre over, så regntøj er selvfølgelig er fast del af oppakningen. Hvis det går helt galt, lejer vi hytter på campingpladserne. Vær opmærksom på at dette kan være svært i skolernes sommerferie.

Cykelferie på Ærø

Vi begynder på Ærø, som er let at komme til fra Både Svendborg, Fåborg og Als. Der er tre campingpladser, men vi vælger den uden for Ærøskøbing, som base. Den ligger næsten midt på øen og er et godt udgangspunkt for ture både mod nord og syd. Her bruger vi et par dage på at se øen. Der er ingen afstande. Fra Marstal tager vi færgen til Rudkøbing på Langeland, hvor vi kun skal cykle 16 kilometer for at komme til en af Danmarks hyggeligste campingpladser, Feriepark Langeland, hvor der er anlagt et helt område for teltcampister. Vi ligger på en åben eng tæt på en lille skov fyldt med nattergale.
Cykelferie på Langeland

Videre til Tåsinge

Turen længste etape går Langeland til Tåsinge, hvor vi igen finder en skøn plet. Campingpladsen, Carlsberg Camping, er oplagt til ture til f.eks. Landet Kirke, Valdemar Slot og Svendborg Havn med de mange træskibe og cykelturen rundt til disse attraktioner er i sig selv en oplevelse. Der er hele tiden noget at kigge på og mange steder vi kan holde pause. Vi har dage, hvor vi har madpakken med i rygsækken, andre gange går vi ind på de lokale kroer og cafeer og får serveret frokosten. Vi kan gøre, som vi vil.Cykelferie på Tåsinge

Sidste stop

Sidste stop er på Thurø. Pladsen, Thurø Camping, ligger igen helt ideelt med stranden i baghaven. Vi kan høre vandet, når vi ligger i teltet og det er netop det sammen med den friske luft, der gør teltcamping til noget helt specielt, at naturens lyde kommer meget tæt på. Dejligt at falde i søvn til – endnu bedre at vågne til. Mathias er allerede blevet meget begejstret for cykelferie og det glæder mig selvfølgelig, fordi vi som familie holder meget af denne ferieform. 
Næste år er han klar til sin egen cykel, som kan spændes fast på min. Så kan lillesøster overtage cykelstolen.