12 IMG_8166.JPG
Campingferie

Sand mellem tæerne på Dueodde, Bornholm

Google Map...
Danmark - Bornholm

Bornholm kaldes også "Solskinsøen" og er Danmarks østligste punkt i Østersøen.

Mest besøgte attraktion: Hammershus, rundkirkerne og naturen med sprækkedale. På Bornholm findes flere hyggelige byer som Svaneke og Gudhjem.

Kyststien: 120 km vandrerute hele Bornholm Rundt

Mere information:

Turistinformation: Bornholm

Turistinformation: Danmark

Campingpladser på Bornholm
Som medlem af DCU får du rabat

Dueodde Familiecamping & Hostel

Vi har modtaget en SMS om, at vores søn på sin tur rundt om Bornholm i kajak er ankommet til Dueodde og venter på stranden ved Dueodde Familiecamping & Hostel. Men på den brede sandstrand med mange badende gæster er han ikke til at få øje på. Vi søger forgæves på den kilometer lange strand og får endelig forbindelse med ham over mobilen. Vi beder ham padle ud i havet, så han bliver synlig og vi får øjenkontakt efter nogle minutter.

Det kan være svært præcist at se, hvor på kysten at denne dejlige campingplads er placeret, for den ligger faktisk skjult bag klitter og lav kystbevoksning. En lang gangbro går mellem stranden og campingpladsen, der ligger ca. 100 meter inde i landet. I receptionen har vi fået anvist, hvor teltområdet ligger og her har vi slået teltet op på et valgfrit område så tæt på stranden som muligt, således at vi let kan bære kajakken frem og tilbage. Midt på pladsen findes Dueodde svømmehal, som kan benyttes, hvis man en dag ikke har lyst til at bade ved en af Danmarks bedste badestrande. I samme bygning ligger de moderne toiletfaciliteter, der dækker ethvert behov. Lidt ældre fællestoiletter findes bag receptionen. Ved siden af receptionen ligger Café Dueodde som både har a la carte og salatbuffet. Det er nærliggende at spise her og stedet kan anbefales.
Er man ikke til teltcamping eller campingvogn kan man leje sig ind i lejligheder eller familieværelser. Her er minimarked og cykeludlejning – ja, faktisk mangler her ingen ting for at få en god ferie.

Korte afstande på Bornholm

Vi forstår godt hvorfor Bornholm er en populær feriedestination. Her har man faktisk hele Danmarks natur samlet på en ø – og lidt til. For Bornholm er det eneste sted i Danmark, hvor vi også finder det urgamle klippefjeld. Vil man ikke flytte bosted under sin ferie, kan man vælge at ligge fast ét sted og så køre ud derfra. Afstandene på Bornholm er ikke store og veje samt busforbindelser er gode. Et godt valg kunne være Dueodde Familiecamping & Hostel.

Sand mellem tæerne

En spadseretur i den lyse og lune sommeraften går gennem fyrreskoven forbi det store Dueodde Badehotel og frem til Dueodde Fyr fra 1962. Fyret er 45 meter højt og lyset herfra kan ses på 35 km afstand. Om dagen er det muligt at komme op i fyret og få en formidabel udsigt over hele Sydbornholm.
Går man fra fyret mod havet kommer man gennem åbne klitter med noget af verdens fineste kvartssand. Det ekstremt fine sand er faktisk så fint, at det blev benyttet til timeglas. Sandet spiller også en vigtig rolle i Dueoddes udseende, idet de åbne klitter er skabt af flyvesandet.
Som andre stedet i Danmark skaber flyvesand problemer ved at det flytter sig med vinden og dækker alt undervejs. Derfor er langt de fleste klitter på Dueodde plantet til med hjælme og klitfyr som holder på sandet. Men ikke netop her, så her er virkelig mulighed for at få sand mellem tæerne, når man spadserer mellem de op til 15 meter høje klitter for at finde sin helt egen uberørte gryde at solbade i. 
Efter en rolig nat bærer vi kajakken tilbage i vandet og sender sønnen afsted mod Svaneke, mens vi andre tager på travetur i Paradisbakkerne.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser