IMG_0345.JPG
Cykeltur

Blandt skarverne på Bognæs, Sjælland

Gennem Boserup til Kattinge Vig

Vores cykeltur starter i Roskilde og fra stationen cykler vi ud til Boserup skov. Vi er taget afsted hen på eftermiddagen - men nu er det jo lyst længe. Her i foråret står anemonerne tæt i skovbunden og på vejen gennem skoven stopper vi ved en af de mange små skovsøer, der ligger tæt ud til stien. Et par unger roder efter salamander- men har ikke fanget noget endnu! Ude af skoven fortsætter vi ad Boserupvej mod Kattinge og får snart Store Kattinge Sø på vor venstre side. Vi drejer op ad bakken mod Bognæs og her når vi et af turens bedste udsigtspunkter ud over Kattinge Vig.

På Bognæs

Vi når frem til færisten før Bognæs, hvor den offentlige trafik ikke har adgang. Her er en lille P-plads, hvor du kan stille bilen, hvis du springer turen gennem Boserup over. Det giver lidt bump i cyklen, da vi passerer færisten og cykler ind på grusvejen. Det første stykke er lidt åbent, men med blomstrende sennepsmarker på begge sider af os. Lidt efter kommer vi ind i den lyse forårsskov.
Det er et fantastisk lys der møder os, når solens sene stråler kastes ned på de blomstrende frugttræer, der står ind i mellem andet løv og granerne.

Skarverne

Jeg synes hele tiden at det går opad! Og lidt besværligt er det, at cykle på de mudrede skovstier, der ikke alle er grusbelagte. Vi når op på øens højeste punkt - 12 meter over havet - men kan for det meste kun se skov. Da er det, vi kan mærke den skarpe lugt af skarv - og høre dem kan vi også nu, hvor de blander sig med mågernes skrig ude fra mågeøen i vigen. Et par af fuglene forlader deres reder, blot for lige at kredse et par omgange, inden de igen lægger sig til rette.
Nu begynder skarverne at vende hjem fra deres fisketur og vi ser en større gruppe komme.
Vi bliver kun et øjeblik i skarvkolonien - for ikke at forstyrre for meget og trækker cyklerne tilbage til en lidt større sti.

Overdrevene

Ude på engene går køer og ungtyre frit, så vi skal passe lidt på hvis vi vil gå derud. Men her ude ved kysten er der også en fin udsigt udover Roskilde Fjord og til Roskilde by.
Her kommer en hejre flyvende og der trykker en fasan sig ned i gruset, inden den basker op, da vi kommer for tæt på.
Inde i skoven ser vi en lille flok rådyr - en fem-seks stykker - stå midt på stien. Vi kører langsomt videre frem mod dem, i håb om at kunne få et billede. De første 50 meter går fint - men så får de øje på os. Yderligere 20 meter og de bliver stive. Efter endnu 20 meter er der een, der springer ind i skoven og de andre følger rask efter. Flot at se dyrene i modlyset omkranset af skov - men jeg fik ingen billede af dem denne gang!
Turen kan gå samme vej tilbage eller over Svogerslev - men det er en anden historie. Turen på Bognæs kan udmærket gås - husk madkurven!

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser