boardergr

Stå på ski året rundt - østrigske Hintertux er svaret

 

Hintertux-gletscheren i Zillertal i Østrig

På Hintertux-gletscheren i Zillertal i Østrig er skilifterne åben 365 dage om året.  I maj er der næsten altid nysne, solskin og blå himmel.  

Vinter møder sommer

I Zillertal er der i maj grønne enge og bjergskråninger, men når man ankommer som skiturist er der ingen grund til bekymringer over dét syn. Skiterrænet ligger højt over dalen mellem 1.700 og 2.500 meter over havoverfladen.
Hintertux-gletscheren er Østrigs mest attraktive helårs-skiområde og gletscheren er kendt af masser af danskere.

Der er højdepunkter både bogstaveligt talt og i overført betydning. Et af dem er den øverste etage i Zillertal, Hintertux-gletscheren, der har pulversne fra oktober til maj. Alene turen op med bussen fra Vorderlanersbach er en flot oplevelse, og efter opholdet på gletscheren venter en 12 km lang piste ned mod dalen til landsbyerne Voderlanersbach, Lanersbach, Juns, Madseit og Hintertux - hvis der er sne helt til bunden. Under alle omstændigheder er der skiløb til Sommerbergalm i 2.100 meters højde. 

Ikke en isterning

Det er ikke skiløb på en enorm isterning, men på godt præparerede pister med fantastisk udsigt hele horisonten rundt - og hele året rundt!
Gletscheren er mange tusinde år gammel og har været snesikker lige så længe. Naturligvis har solen indflydelse på sneens karakter. Efter varme sommereftermiddage er sneen som tyk grød, og i løbet af kolde nætter kan hele overfladen fryse til is.
Men de fleste dage er forholdene glimrende.

Og så er der afterski!

Fra panorama-terrassen i 3.250 meters højde ser man ud over alpetoppe i tre lande - fra Zugspitze i Tyskland over Østrigs højeste bjerg, Grossglockner, til Dolomitterne i Italien. Neden for terrassen venter 40-60 km pister med powder-sne. Snowboardere finder ikke bedre faciliteter end World Cup-området på Hintertux, der altid er i topform i maj.
Midt på eftermiddagen, når sneen begynder at blive soft ice, er det fristende at stoppe ved den nye Sommerberg-panorama-restaurant eller ved Tuxer Fernerhaus og hygge sig som afslutning på en perfekt skidag. 

Det lokale hit, der skråles med ølkrus i hånden blandt andet på Hexenkessel er "Tux, Tux, Hintertux" med Helmut aus Mallorca.