964 DSC03436.JPG
Busrejse til

Kitzbühel og Hahnenkamm i Tyrol

Google Map...
Østrig - Riis Rejser

Hovedstaden i Østrig er Wien. 

Befolkningstal: Ca. 8,8 mio.

Areal: Ca. 83.879 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.011 km til Wien 

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark

Mest besøgte attraktion: Wien samt landets fjerde største by Salzburg med deres flotte bygningsværker. Sommeren indbyder til vandreture i Alperne og om vinteren er skiløb populært. Men Østrig er også kendt for sin kunst - og ikke mindst sin musik.

Mere information:

Rejsebureau: Riis Rejser

Turistinformation: Østrig

 

Spadseretur til Kitzbühel

Bussen kører først fra Kirchberg lidt før butikkerne åbner i Kitzbühel, der blot ligger omkring syv km fra vores hotel, så vi beslutter at bruge den tidlige formiddag på at spadsere derhen.
Turen er let gået og fint markeret. Luften er fuld af fuglefløjt og duften fra grøftekantens blomster og den endnu dugvåde eng. 
Vi følger spadsere-/cykelstien langs floden i Kirchberg - Achenpromenaden - og kommer langs jernbanen forbi golfbanen og naturområdet ved den skønne badesø Schwarzsee, hvor her er en enestående udsigt mod Kaiser Gebirge. På det sidste stykke følges landevejen, inden vi når Kitzbühel.

Kitzbühel - Alpernes sportsby

Vi kommer ind i Kitzbühels gamle bydel i den nordvestlige ende med flere kirker omkring den højtliggende kirkegård. Sognekirken - Heiliger Andreas - der er bygget mellem 1435 og 1506, er nærmest befæstet og ligner en fæstning med høje stenmure. Kirken er opført oven på en tidligere kirke fra det 8. århundrede og da Kitzbühel blev grundlagt i 1271 blev der bygget endnu en kirke, hvor kun tårnet står tilbage. Ved siden af ses Liebfrauenkirche fra 1373 med et 48 meter højt klokketårn fra 1569. Klokketårnet bærer en over seks tons tung klokke, der klinger skønt ud over Kitzbühel. Begge kirker er et besøg værd - og forskellen er markant!
Den gamle bydel består i hovedtræk af to næsten parallelle gader med smukke, blomsterprydede huse, der rummer hoteller, lejligheder, hyggelige fortovscaféer og restauranter samt butikker - naturligvis også med masser af sportsudstyr. Der er faktisk gode tilbud på slalomski, her om sommeren.
Et gavlmaleri viser vej mod Hahnenkammbahn og her har vi aftalt at mødes med resten af rejseselskabet for i fællesskab at tage liften op på bjerget.

Panoramaruten på Hahnenkamm

Det tager blot nogle få minutter at komme op i næsten 1.700 meters højde, hvor vi fra udsigtspunktet kan se ud over Kitzbühel og det bagvedliggende Kitzbüheler Horn med kommunikationstårnet, der rejser sig 1.996 moh. Store skilte viser forslag til forskellige vandreruter i området og vi vælger at spadsere lidt ud ad Panoramaruten, hvor der er mulighed for at forkorte turen, så den passer med den tid vi har til rådighed.
Vi spadserer modsat uret og kan fra grusvejen se ned i Brixental og til Kirchberg, der ligger som en lille klat med sin hvide kirke omgivet af huse i den brede dal. Udsigten mod Kaisergebirge er imponerende i det fine vejr, hvor insekterne flytter sig fra blomst til blomst langs ruten. Store oversigtsskilte oplyser undervejs hvilke bjerge vi har udsigt til. Vi passerer det lille St Bernhard kapel, der ligger på en bakkeknold 1.732 moh, hvor der græsser en gruppe køer - så mere østrigsk kan det næsten ikke blive - inden vi drejer ad den asfalterede bjergvej tilbage mod Hahnenkamm-liften.

Et lynnedslag i sneen

En større gruppe arbejdere er i fuld gang med at arbejde på en stor hvid presenning midt i det grønne bjerglandskab. Det viser sig, at et lyn fra nattens tordenvejr er slået ned i den hvide dynge, der indeholder sne til brug for næste skisæson. Lynnedslaget har forårsaget stor skade på de isolerende flamingoplader, der dækker sneen, ligesom store dele af sneen allerede er smeltet bort. Der arbejdes ihærdigt for at begrænse skaderne, for sneen skal bruges når næste skisæson starter – såfremt der ikke falder natursne nok – for her gives snegaranti.
På bjerget findes flere spisesteder, så her er rig mulighed for at få sig en bjergtagende frokost i højderne.
Tilbage ved bunden af liften venter bussen for at bringe os tilbage til Kirchberg, hvor vi har den sidste aften i Tyrol. For i morgen sætter bussen kursen tilbage mod Danmark efter nogle fantastiske dage med fuld sol og op til 34 graders varme.