P8090040.JPG

Havkajak ved Ålandsøerne - det bliver ikke bedre

Google Map...
Åland

Åland er en finsk selvstyrende øgruppe også kaldt Ålandsøerne. Hovedstaden i Åland er Mariehamn. 

Befolkningstal: Ca. 28.000

Areal: Ca. 13.515 km²         

Afstand fra Danmark: Ca. 676 km.

Tidsforskel: 1 time foran.

Mest besøgte attraktion: Naturen både på og omkring øerne samt den hyggelige lille hovedstad Mariehamn. 

Mere information:

Turistinformation: Åland

I nord ved Geta

I nord ved Geta, hvor stejle klipper stikker op af havet og sætter en spektakulær kulisse, befinder du dig ofte på åbent hav og padlingen er mere krævende. I øst ved Vårdö kan du nyde den indre skærgård, mens du er omgivet af den karakteristisk røde rapakivigranit, som bliver brugt på Ålands veje. Længere sydpå er der flere øer, hvor du kan finde læ i de mange vige. Havet er generelt også roligere i den sydligere del af Ålandsøerne.
På Åland finder du altid det vejr og miljø, der passer til dit temperament. Blæser det meget, kan du søge en roligere vig i den indre skærgård. Er du til udfordringer, kan du lege i bølgerne og finde en strand, hvor du kan kajaksurfe på bølgerne. Det er en herlig fornemmelse at padle direkte ind i bølgerne og få kaste bølgerne i ansigtet. Og der er ligeså herligt at fange en stor bølge og i fuld fart ride på den ind mod stranden, mens bølgerne bryder og skummer omkring dig. Et er sikkert, du kommer helt tæt på naturen i skærgården med det rige dyreliv.

Planlæg kajakturen

For de øvede er det muligt selv at planlægge en tur. Du bør dog orientere dig i "Paddlingskartan", som kan købes hos Ålands Turistformidling og boghandlerne i Mariehamn. Ligeledes bør du søge råd og tips hos lokale kajakroere, der har kendskab til de forskellige områders særlige forhold, som f.eks. strøm, bølger, vind, overnatningsmuligheder og proviantering. 
En vigtig del af planlægningen ligger i at finde steder, hvor du kan overnatte og hvor du kan få frisk vand. På Åland gælder allemandsretten ikke, dvs. du bl.a. ikke må slå telt op hvor det passer dig, og ude på øerne kan du ikke være sikker på, at der er rindende vand.

Dagsturen fra Mariehamn til Kobba Klintar

For dig, som ønsker at opleve Åland i kajak, men enten ikke har prøvet kajak før eller ønsker lokalkydige turledere, findes der flere professionelle arrangører. Begyndere og let øvede vil have stor glæde af at tage på en dagstur med en arrangør. Prøv f.eks. dagsturen fra Mariehamn til Kobba Klintar, en tur der fører dig gennem en dyrerig skærgård forbi de store færger og ud til den gamle lodsstation, hvor du har mulighed for at se og høre det enorme tågehorn, samt få en herlig middag i den lille restaurant. Turen tager cirka seks timer i et roligt tempo og nybegyndere med en normal kondition kan sagtens være med.

S.G.U. har spændende dagsture for kajakroere

Som kajakarrangør på Åland anbefaler vi Fritidsentreprenörerna S.G.U., da de er yderst professionelle og lader sikkerhed går frem for alt. S.G.U. har spændende dagsture for kajakroere på alle niveauer, og som den eneste arrangør på Åland tilbyder S.G.U. kurser, der er godkendt af Nordisk Instruktørlicens for Havpadling. Priserne på alle turer og kurser er i et fornuftigt leje. Du finder mere information om S.G.U. på deres hjemmeside og i deres butik i Mariehamn, hvor der er mulighed for at prøve forskellige typer af kajakker.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser