Åland 342.jpg
Aktiv ferie

Drømmen om den store fangst på Ålandsøerne

Naturoplevelser med sportsfiskeri

Det spændende ved sportsfiskeri på Åland er ikke blot det, at lande fiskene, men snarere hele naturoplevelse i sig selv. Skærgården er et natursceneri, der overgår de fleste steder. Du vil ofte bo meget tæt på havet, så du kan nyde havudsigten både før og efter fiskeriet. 
Hvilken fisk som napper, er afhængig af årstiden. Er du på jagt efter den store gedde er den bedste fiskeperiode mellem april og maj, og igen fra september til isen dækker havoverfladen. Gedden er skærgårdens rovdyr og æder alt den kan fange – selv fugle kan ikke vide sig sikre. Den varierede kost betyder, at gedden kan fanges på forskellige måder. Fluefiskeri er populært og effektivt, men du kan også opleve succes med spinnere, woblere eller agn. Som oftest er det dog fiskepladsen, tidspunktet og vandets dybde, der er afgørende for en vellykket oplevelse.
Havørreden er en af de mest populære fiskearter i Skandinavien, og de største eksemplarer fanger du i Østersøen. Du har størst mulighed for at fange havørreden om vinteren, i foråret og efteråret. Om foråret går havørreden ind i solrige vige, hvor vandtemperaturen er lidt højere, mens den om efteråret søger til det åbne hav i den ydre skærgård. Havørreden kan også fanges på forskellige metoder. 
Østersølaksen passerer gennem og vokser op i Ålands hav. Laksen holder sig ude på det åbne hav, hvilket gør, at du har størst succes med at overliste den med trolling. Fiskepladserne er dog tæt på land, så det tager ikke lang tid at komme i gang med fiskeriet. Højsæsonen for at lande laksen er maj og juni.
Når du fisker på Åland, skal de gældende fredningsperioder hvor fiskene gyder selvfølgelig respekteres. I perioden 15. april til 15. juni er alt sportfiskeri fra land forbudt af hensyn til de ynglende fugle. På turistkontoret kan du få informationer om hvilke arter, du må fiske efter på de forskellige tidspunkter af sæsonen. Her kan du også få at vide, hvor du kan købe fiskekort til forskellige steder på Åland. Husk at fiske bæredygtigt ved at praktisere "catch and release".

På tur med Fiskelyckan

Der er flere arrangører af fisketure på Åland, som har et godt, lokalt kendskab til de bedste fangstpladser. Vi anbefaler Fiskelyckan, som arrangerer forskellige ture fra Mariehamn. Fiskelyckan anvender flere fangstmetoder og tilbyder bl.a. også isfiskeri om vinteren.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser