Åland 355.jpg

Cykelferien på Ålandsøerne har det hele

Google Map...
Åland

Åland er en finsk selvstyrende øgruppe også kaldt Ålandsøerne. Hovedstaden i Åland er Mariehamn. 

Befolkningstal: Ca. 28.000

Areal: Ca. 13.515 km²         

Afstand fra Danmark: Ca. 676 km.

Tidsforskel: 1 time foran.

Mest besøgte attraktion: Naturen både på og omkring øerne samt den hyggelige lille hovedstad Mariehamn. 

Mere information:

Turistinformation: Åland

Den ålandske natur er karakteriseret ved stor variation

Frodige enge og vådområder, kølige nåletræsskove og frem for alt en spektakulær skærgård med et mangfoldigt plante- og dyreliv. Afstandene er korte, så på din færden gennem Åland kan du ikke undgå at bide mærke i, når naturen skifter karakter. 
På Ålands mere end 6.500 større og mindre øer er klimaet mildt med behagelige temperaturer, hvilket gør, at øerne egner sig særdeles godt til et aktivt udendørsliv. Foråret kommer lidt senere til øerne, men til gengæld er efteråret langt og behageligt. Og som om det ikke er nok, er Åland det sted i Norden, hvor der er flest solskinstimer mellem maj og august. I sommermånederne bliver det aldrig rigtig mørkt. Kort sagt, Åland er perfekt til alle friluftsmennesker, der gerne vil undgå, at vedvarende regn eller hede dagstemperaturer spolere cykelferien.

Utallige cykelmuligheder

Cyklen er en særdeles god og behagelig måde at komme rundt og opleve Åland på. De mange cykelruter, som snor sig over skærgårdsøerne, gennem små landsbyer og skove, fører dig på en safari af natur- og kulturoplevelser. Du kommer helt tæt på naturen, når du cykler ud ad de granitrøde ruter. Dine sanser bliver udsat for nye spændende og varierende indtryk af dufte, lyde og udsigter. Ligegyldigt hvor du cykler på Åland, vil du gøre holdt mange gange på din vej, simpelthen for at få naturens oplevelser helt ind under huden. Cykelnettet på Åland er godt og bliver hele tiden udbygget. Du cykler både på stier, gamle ødede veje og let trafikerede landeveje. Hovedøerne er bundet sammen af broer og færger og ofte kan du som cyklist sejler gratis med skærgårdsfærgerne. Skal du ud på lidt længere distancer, betaler du for at komme med de særlige cykelfærger, hvor fordelen bl.a. er, at du ikke behøver at cykle den samme vej tilbage.

Bestil en cykelpakke

Terrænet på Åland er overvejende flad, så alle kan være med. Længden på de skiltede ruter varierer fra 5 km til 175 km, men du har også mulighed for at lave din egen rute på øernes 900 km veje. Vil du gerne have, at cykel og rute er klar til dig, når du ankommer til Åland, kan du bestille en cykelpakke hjemmefra. Ålands Turistforbund kan hjælpe dig med at finde frem til de forskellige arrangører. Turistforbundet kan også give dig gode råd til cykelturen, og det er også her du får et godt vej- og cykelkort over Åland. 
Vil du gerne sætte dig på cyklen, straks efter at du går af færgen i Mariehamn, Ålands hovedstad, finder du let Ro-No Cykler, der ligger lige overfor færgeterminalen.
Som cyklist på Åland skal du huske på, at der kan være langt mellem butikkerne, og åbningstiderne ude på øerne ikke altid er de samme som i Mariehamn. Så husk at medbringe en stor madpakke og rigeligt med vand. Når du vel er på vej, så er der masser af klipper og strande, hvor du kan lave din egen picnic på første parket i naturens teater.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser