IMG_6909.JPG
Safari med børn

Luksussafari for hele familien

Vanvittigt lækkert sted

Matswani Safari Lodge, der er en sand perle, ligger en dagsrejse fra Danmark, for foden af Waterberg bjergene i den nordlige del af Sydafrika. Stedet ejes af det danske ægtepar Else og Vagn Christensen, som købte det naturskønne sted i 1998. I dag er Matswani Safari Lodge fem stjernet safari i dejlige omgivelser. Du er ikke i tvivl om at du er i Sydafrika og i løbet af en uges ferie, bliver du både forkælet og klogere på en af de mest spændende og kontrastfyldte kulturer i hele verden.

Herlig ankomst

Allerede da vi kører fra lufthaven i Pretoria til lodgen, sidder jeg med næsen trykket mod ruden for at få de første indtryk af et land, hvis udvikling vi alle har fulgt både før og under Nelson Mandela. Vores danske guider sørger for at vi bringes sikkert og komfortabelt frem til Matswani, hvor vi får en smuk musikalsk velkomst af det smilende personale.

Flot velkomst til Matswani

Den første dag introducerer de danske guider os i området og vi får en lille smagsprøve på dette skønne sted, som skal være vores base hele ugen. Vi er alle flyttet ind i vores smagfulde bungalows, så nu er vi klar til at nyde alt det vi skal opleve på denne rejse. Den første aften mødes vi rundt om Bomaen og vi er allerede nu blevet serviceret med den skønneste mad du kan tænke dig.

Klar til første safari

Vi sidder i store jeeps højt hævet over jorden, så der er god udsigt. Der er kolde drikkevarer med på turen og både chauffør og guide fortæller levende om alt det vi ser. Det er helt specielt at se de afrikanske dyr på så nært hold. Hvor er det imponerende at se hvor godt de har det. Dyrene er vant til bilerne, men alligevel også vilde nok til, at de stikker af, hvis vi kommer for tæt på. Vi sidder musestille hver gang vi spotter et dyr. Børn kan sagtens være med på denne tur, hvis de har tålmodighed til at sidde stille.

 

Aktiviteter hver dag

Efter safarituren er der mulighed for at gå ture på egen hånd i området, dase ved poolen eller lægge vejen ned forbi Matswanis egen vinkælder. Du bliver ikke skuffet. Alle vine er fra Sydafrika og af meget høj kvalitet, så der er basis for at prøve noget nyt og udvide horisonterne i den retning.

Et stykke dansk jagthistorie

Vagn Christensens kærlighed til Afrika og især Matswani området, har mange år på bagen. De mange år han er gået på jagt, har skabt en imponerende trofæsamling - den største der er ejet af en dansker. Den kan opleves på Matswani, hvor trofæmuseet i dag indeholder over 100 forskellige afrikanske dyr, som er skudt af enten Vagn eller hans søn Søren. De udstoppede dyr kan ses udstillet i det flotte og meget imponerende hus, der er bygget i afrikansk stil.

Når mørket falder på

Når mørket falder på, ser alt anderledes ud, og lydene fra bushen bliver mere markante. En aften står jeg ansigt til ansigt med en meget alvorlig sort fyr, med ansigtsmaling. Det er høvdingen fra den lille landsby, der lige skal se os an, før vi bliver lukket ind i landsbyen. Der serveres lokale retter, inden de lokale danser solen sort for os. Sikken en energi.

Suverænt lækker mad

Når trommerne lyder på lodgen, så betyder det spisetid og det er noget vi hver dag glæder os meget til. Jeg tror, de fleste danskere kan nikke genkendende til at man ofte tager et par kilo på, når man er på ferie. Det kan du også forvente på en uge på Matswani Safari Lodge for maden er enestående. Vi smager lokale afrikanske retter, bl.a. med kød fra nogle af de dyr, der går i reservatet. 
Hver aften sidder vi enten under åben himmel med udsigt til naturen eller i restauranten, hvor der altid er dækket smagfuldt op. Serveringen og servicen er helt i top.

Spis i en afrikansk Boma

Flere gange i løbet af ugen spiser vi også ude i naturen. Ikke primitivt, men ved veldækkede borde med udsigt til de vilde dyr. Bl.a. spiser vi i en såkaldt Boma, hvor vi spiser under åben himmel, kun i skæret fra levende lys og bål. Det er enestående. 
Vi sidder i en halvcirkel, hvor alle kan se hinanden og her får vi serveret endnu et uforglemmeligt og velsmagende måltid. 

Udflugt til vandhullet Christinas Wallow

Flere gange i løbet af ugen er der fotosafari, så vi får set flest mulige dyr. Ved Christinas Wallow er der et lille skjul, hvor vi kommer tæt på et fodringssted og her kan du få timer til at gå. Vi sidder helt stille og dyrene kommer og går hele tiden. Mine favoritter er vortesvinene, der bare smider sig midt i maden og guffer løs. De er total ligeglade: bordskik kender de ikke til.
Der er flere hjortearter, zebraer og luften er fyldt med fugleliv. Et fantastisk sted.

Solnedgang set fra højdedraget

Endnu en oplevelsesrig dag er ved at være slut og vi kører op på et højdedrag i bushen, hvor de sidste af solens smukke stråler takker af for i dag. Vi nyder snack, champagne og hyggeligt selskab. Gruppen består af ca. 30 gæster og man lærer hinanden at kende i løbet af ugen. Samtidig er der plads til at du sagtens kan trække dig tilbage. Der er også udflugter i området uden for Matswani bl.a. en skole, et gepardcenter og Pilanesberg Nationalpark, som var den største oplevelse på hele rejsen. Udflugterne er frivillige.

Safari på første klasse

Livet på Matswani Safari Lodge kan du hurtigt vende dig til, for du bliver forkælet på alle tænkelige måder, spiser utrolig godt og oplever en masse. Det er også mit helt klare indtryk, at de andre gæster jeg har været sammen med denne uge, har nydt deres ferie. Kombinationen mellem oplevelser og afslapning er også fint afstemt og du styrer selv, hvor meget du vil opleve på ferien. Dyrelivet byder altid på noget nyt og uforventet og der er aldrig to oplevelser der er ens. Sådan er naturen indrettet.