IMG_8941.JPG
Charterferie

På Boa Vista kan man udelukkende slappe af

Google Map...

Hovedstaden i Kap Verde er Praia og ligger på øen Santiago. Kap Verde består af 13 hovedøer, der ligger ca. 500 km. ud for Afrikas vestkyst i Atlanten.

Befolkningstal: Ca. 0,5 mio.

Areal: 4.033 km²

Afstand fra Danmark: Ca: 5.466 km

Tidsforskel: 2 timer efter

Mest besøgte attraktion: Naturen på vulkanøerne samt badestrandene specielt på øen Sal.

Mere information:

Rejsebureau: TUI

Turistinformation: Kap Verde

Umuligt at få stress

På Boa Vista er der også imponerende sandstrande og store hoteller, men der er endnu ikke så mange turister, som på øen Sal, der ligger lidt længere mod nord. Boa Vista er med andre ord helt ideel, hvis man virkelig vil trække stikket ud og slappe af. Hotellerne er imponerende store og byder på alt, hvad hjertet begærer. Det er som om tiden står helt stille på Boa Vista. I de små byer går livet sin gode gang og ingen - absolut ingen lider af stress.                                                     

Tørt og relativt fladt landskab

På Boa Vista er landskabet tørt og relativt fladt. Der er få hovedveje men masser af grusveje, hvor man bedst kommer frem med en jeep eller ATV. Det kan anbefales hvis man vil ud og se nærmere på øen og besøge nogle af de imponerende strande, der ligger lidt væk fra hotellerne.

Leg i klitterne ved Deserto de Viana

Midt på øen ligger en stor vandreklit Desersto de Viana med enorme sandklitter, der er sjove at boltre sig i. Smid skoene i bilen og gå op på en af de højeste klitter, så får du også en imponerende udsigt over det meste af øen.

Hovedbyen Sal Rei

I hovedbyen Sal Rei er der lidt mere liv og de gamle bygninger er absolut et besøg værd. Man er ikke i tvivl om at man er i et fremmed land, hvor alt er anderledes, alligevel blive vi mødt med imødekommende smil fra de lokale. En gruppe mænd er i gang med at orden et stort fiskenet, mens andre søger skygge under træerne og nyde det gode vejr. Der er flere små butikker med lokale håndværk og souvenirs, men de lokale er på ingen måde anmassende for at sælge noget. 

Springuera - en oase af et overnatningssted

På nordkysten finder man en perle af de helt specielle. Overnatningsstedet Springuera er en oase af de helt særlige. Det ligger bogstaveligt talt for enden af vejen og der sker absolut intet her, men det er netop det, der er det helt specielle ved stedet. Man kan bo i små velindrettede lejligheder, nyde den gode italiensk inspirerede køkken med gode lokale råvarer. Stedet er 100 % selvforsynende med energi, som man får fra solceller og en vindmølle. Med andre ord kan man holde ferie med god samvittighed og parkerer alle former for bekymringer og så bare nyde denne perle på Boa Vista.                                                                                                                  

Andre store hoteller

Der bygges kontant nye hoteller på Boa Vista og dem, der er færdige er store resorts med alt det, du drømmer om på ferien. Der er mulighed for all inklusive og den er af høj kvalitet, fordi der er så stor variation i det, der serveres til hvert måltid. Hertil kommer pools, aktiviteter og underholdning for både store og små. 

Bor du et af disse resorts og virkelig trænger til at slappe af, behøver du ikke forlade hotellet, for lige uden for ligger de imponerende sandstrande, som Boa Vista er så kendt for. Med andre ord en uges charterferie på ryggen med en god bog og en strandstol – så er der basis for at få slappet af.                                           

Skønne Kap Verde

Kap Verde ligger 500 km fra Vestafrikas kyst og blev opdaget af den vestlige verden i forbindelse med de store opdagelsesrejser i midten af det 15. århundrede. Kap Verde betyder "Det Grønne Forbjerg", men rent faktisk er de 10 hovedøer og otte småøer yderst forskellige. Der er grønne bjerge men også vulkaner og store områder dækket af ørken. Øgruppen blev selvstændig fra Portugal i 1975 og den største af øerne Santiago (São Tiago) er også den mest folkerige ø. Der er spændende historie på alle øer, men på Santiago er det bare meget koncentreret, fordi der er sket mest. Især kolonitiden har sat sit præg på bygninger og kulturen.