Perfekt charterferie på øen Mykonos – en lille græsk perle
Log ind Log ind
Perfekt charterferie på øen Mykonos – en lille græsk perle

Perfekt charterferie på øen Mykonos – en lille græsk perle

Den lille græske ø Mykonos er en charterdestination i Grækenland, som ikke ret mange bureauer har på programmet. Det gør øen helt ideel, hvis du er til ro, fred og livet i laveste gear.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Men det er kun lige indtil natten falder på, for så går det løs på øen mange barer. Jeg ankommer tidlig morgen med krydstogtsskibet Equinox fra Celebrity Cruises og alt hvad jeg ser ud af mit vindue er kridhvide huse og blå himmel. Det skal opleves.

Mykonos - ø og by

Mykonos er både navnet på øen og hovedbyen, hvilket kan være lidt forvirrende. Der bor ca. 10.000 indbyggere på hele øen, der er 85 km2 og dermed en af de mindste øer i Klykladerne. Og lad det bare være sagt – livet går meget stille og rolig langt fra fastlandet.

Utrolig smukt

De hvide huse, det azurblå hav og duften af tzatziki, fasolada og moussaka fra de mange hyggelige udendørsrestauranter, blandet med familier der nyder strandlivet, viser på kort tid det som vi alle elsker ved Grækenland. Tiden står på mange måder stille eller også er det bare opfattelsen af den, der virker som om de har masser af det. Travlt er det i hvert fald ingen, der har. 

Hyggelige cafeer

Butikkerne bærer naturligvis præg af at det er et sted, hvor der kommer mange turister, men det er nu meget hyggeligt alligevel. På torvet nyder folk livet på de små cafeer og tjenerne har tid og overskud til en lille snak, når kaffen serveres. I det fjerne ligger skibet Equinox smukt og troner som en dronning, venter pænt på, at alle har fået den dag de gerne ville have i land, inden rejsen fortsætter.

 

Har du mere tid

Hvis du har mere tid på Mykonos kan du med fordel besøge øens mest berømte kirke, Panagia Paraportiani og de store vindmøller, Kato Myli. 
Husk også badetøj - strandene er fine og vandet er suverænt.