Aabo Camping og Vandland perfekt til oplevelser i Nordjylland
Log ind Log ind
Aabo Camping og Vandland perfekt til oplevelser i Nordjylland

Aabo Camping og Vandland perfekt til oplevelser i Nordjylland

Aabo Camping og Vandland ligger midt i den lille hyggelige vestjyske by Tversted og meget tæt på stranden. Ved første øjekast kan campingpladsen ligne andre campingpladser, men Aabo Camping og Vandland er - og har - noget helt særligt.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Skøn stemning på Aabo Camping og Vandland

Det som er så specielt på campingpladsen er stemningen, og den fornemmer du i samme øjeblik, du triller ind bag bommen og tjekker ind i receptionen, hvor du får en yderst venlig og personlig velkomst af lejrchefen Kurt og hans personale. Det er ikke alle campingpladser, der formår at vise denne familiære og hyggelige stil, fra første sekund du er på besøg, men her er det en helt naturligt. 

Vi finder let ned til vores anviste plads, og i løbet af meget kort tid er både campingvogn og fortelt på plads, og vi er klar til campingferie. Det er lige nøjagtigt ferie vi er kommet for – lige som alle andre, der nyder pladsen. Der er aktiviteter for børnene, men det er meget jordnære og hyggelige ting, hvor der males og leges. Legepladsen er også et stort trækplaster for de små.

Fine og rene faciliteter på Aabo Camping

Der er investeret millioner på danske campingpladser, og her på Aabo Camping og Vandland er det ingen undtagelse. Der er bl.a. en hel ny og yderst moderne facilitetsbygning med flot fælleskøkken, familiebaderum og herlige børnebadeværelser, men der er meget mere end det. Der er vaskerum, stor købmandsbutik, bistro, minigolfbane, spillehal og det store vandland med børnedag, grotte, klatrevæg og stor rutsjebane.

Tæt på Tversted Strand

Tversted Strand ligger få minutter fra campingpladsen, og mange vælger at hoppe på cyklen eller gå derned. Andre vælger at tage bilen med for den brede hvide sandstrand motiverer også til at køre længere væk og finde en sandklit, hvor du kan få ro og fred. Selvom det er Vesterhavet og du skal passe på, er vandet efter Vesterhavs-forhold børnevenlig – især på sommerdage med godt og stort set vindstille vejr. 

Mange benytter også Tversted Strand til at være aktive. Der cykles, rides på heste og der leges med drager i alverdens former og farver. For mig er det altid specielt at komme til Vesterhavet – det er på mange måder et stykke storslået natur, som vi kan være rigtig stolte af.

Det blå Ishus i Tversted er bedst

Tversted Strand er også Danmarkskendt for stedet, hvor du finder Det Blå Ishus. Måske Danmarks mest kendte ishus, fordi de måske har Danmarks bedste is. Hver eneste aften er der lange køer af lækresultne turister, der vil afslutte dagen med en kaloriebombe af format og vi er på ingen måde en undtagelse. Vi venter med glæde, og jeg kan bare sige at isene er værd at vente på. Perfekt afslutning på dagen.

½ times kørsel til Skagen

Ca. en halv times kørsel fra Tversted ligger Skagen. Det er Danmark, når det er bedst og byen er uden tvivl et trækplaster. Grenen er både et stykke enestående dansk natur, som kan besøges til fods eller med det legendariske køretøj – Sandormen. Den kører fra parkeringspladsen og direkte ud til Grenen. Vi går også forbi det historiske sted, hvor maleren Holger Drachmans grav, ligger i en klit syd for grenen. Her blev hans urne nedsat i 1908 - han døde efter længere tid sygdom.
Det kan anbefales at spise frokost på havene i Skagen, hvor du finder skønne fiskerestauranter.

Skøn natur lige uden for Aabo Camping

Der er ikke langt fra vestkyst til østkyst i denne del af Danmark, og kører du op på nogle af de højeste punkter i området f.eks. ved Hellehøj, der ligger næsten 90 moh. I klart vejr, kan man se det meste af Nordjylland.

Vi kører videre til Tversted Klitplantage, hvor man få hundrede meter fra parkeringspladsen finder Tversted søerne, der blev til fra 1948 til 1952, fordi man opdæmmede det lille bækløb Hvarrebæk. Det er det perfekte sted til at gå en lille tur og nyde stilheden og den friske luft – og måske medbringe en lille picnickurv, hvis du har lyst. Ønsker du lidt mere aktivitet kan det anbefales at tage en på kanotur på Uggerby Å, der også byder på skøn dansk natur. Alle disse seværdigheder er gode eksempler på, at du sagtens kan tage på udflugt i det danske sommerland uden det koster penge. Naturen er skøn og helt gratis at gøre brug af.

Besøg Ørnereservat - en kæmpe oplevelse

Et ørnereservat er ikke umiddelbart det, man forventer at finde på disse kanter. Alligevel er det er en turistattraktion og en oplevelse ud over det sædvanlige. Stedet viser et bredt udvalg af ørne fra hele verden og viser, hvordan dyr og mennesker arbejder sammen. Du sidder på bænke og kommer meget tæt på de majestætiske fugle, der flyver hen over hovedet på en. Det er et storslået syn, at se de dygtige falkoner arbejde med rovfuglene, men det er en endnu større oplevelse, at se fuglene på vingerne. Showet afsluttes med en sekvens med klassisk musik og de majestætiske fugle, der kredser over vores hoveder.

Hirtshals og god snaps - lige rundt om hjørnet

Hirtshals Museum er et lille hyggeligt lokalmuseum, der viser livet på egnen. Både på havet, men også på land og frem for alt dagligdagen i en by, hvor befolkningen har levet med havet og vejrets luner gennem generationer. Og så er der naturligvis historien om Bjesk og den er ganske interessant, fordi den blev skabt efter mange års eksperimenter af hjemmesygeplejerske Signe Hansen, der boede i Hirtshals i 52 år og døde i 1985.

Imponerende Hirtshals Bunkermuseum

Med en flydt flaske Bjesk under armen fortsætter jeg til Hirtshals Bunkermuseum, der fortæller en hel anden side af byens historie. Stedet fungerede som tyskernes 10. batteri og blev bygget i 1941. Du kan få lang tid til at gå på opdagelse i de tre meter dybe pansergrave og de mange bunkers. Der er i øvrigt en fin udsigt ud over Hirtshals både til fyret og havnen, hvor hurtigfærgen dagligt sejler til Norge. Så du sagtens kan tage en sviptur dertil, men det er en hel anden historie.

Aftenunderholdning på Aabo Camping

Hvis du holder en uges ferie på Aabo Camping og Vandland i højsæsonen, vil du også opleve en masse aktiviteter om aften. De er meget forskellige – fælles for dem alle er, at de er for hele familien. For de helt små er der trylleshow i Hønsehuset eller hyggelig snobrødsbagning udenfor. Ind i mellem tændes der også op i den store grill, mens der spilles op til dans. Denne aften er der besøg af Line Dance og du må gerne danse med, hvis du har lyst. De større børn og unge mennesker udfordres i badelandet med konkurrencer og højt musik. De kæmper blandt andet om at løbe hurtigst på vandet. Det er skønt at se hvor meget de hygger sig med hinanden og har det sjovt. Så er det ingen sag at være med mor og far på ferie, selvom man bliver ældre. 

Fodboldturneringen er også populært, fordi alle kan være med uanset alder og nationalitet. Der spilles mange timer på den store grønne plæne inde på pladsen.

Det skønne campingliv

Der er noget helt specielt ved campinglivet, som jeg holder meget af. Det er i virkeligheden ganske små ting og så roen. Når vi bor i campingvognen er der ikke mange gøremål, og det giver meget mere tid til at slappe af og være sammen. Og så kan vi flytte os fra sted til sted. Denne gang holdt vi ferien på Aabo Camping og Vandland og det har vi ikke fortrudt. Det er helt klart et sted, vi kommer tilbage til.

Fakta om Danmark - Nordjylland

Nordjylland markedsføres som Toppen af Danmark og Lysets Land.

Mest besøgte attraktion: Skagen, Råbjerg Mile, Rubjerg Knude samt naturen langs Danmarks kyster, herunder Limfjorden. Aalborg Zoo, Fårup Sommermarked og Jesperhus Feriepark.

Mere information:

Turistinformation: Toppen af Danmark

Turistinformation: Danmark