Oplevelser i området ved Matswani Safari Lodge i Sydafrika
Log ind Log ind

Oplevelser i området ved Matswani Safari Lodge i Sydafrika

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Store Verden

Matswani Safari Lodge i Sydafrika er både safari og luksus på et og samme sted - du kan sagtens nøjes med at blive på lodgen, men der er så mange andre oplevelser på rejsen til Sydafrika - få en appetitvækker her.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Den første oplevelse - på vej til lodgen

Vi lander om aftenen i Pretoria og køres direkte til hotellet. Næste dag skal vi køre godt fire timer til lodgen, men der er også lagt både seværdigheder og pauser ind undervejes. Vi stopper ved det 40 meter høje Voortrekker (pionerer) monument, der står på et højdedrag syd for Pretoria. Første gang der var tale om et monument til minde om de første pionerer – Voortrekkerne i området var i 1888, da den sydafrikanske præsident Paul Kruger besøgte området, på mindedagen for slaget ved Blood River i Natal. I 1949 åbnede det for besøgende og det er et imponerende bygningsværk spækket med historie. Det er suverænt at have dansk guide med, der fortæller om alt det der skete og som skaber forståelse for det Sydafrika vi kender i dag.

Besøg i en afrikansk skole

Vi besøger en afrikansk skole og det er også en stor oplevelse. Børnene er delt op i flere forskellige klasser og de er så gode til engelsk, at vi kan tale med dem. De fortæller meget gerne om deres hverdag, men er på samme tid også lidt generte på en virkelig charmerende måde. Hele skolebesøget afsluttes med at de synger og danser for os og det er de utrolig dygtige til. Jeg er både imponeret over deres stemmer, men så sandlige også de rytmer de har i kroppen.

Besøg på børnehjem

Ikke langt fra skolen ligger et børnehjem, som vi også besøger. Det er frivillige, der dagligt arbejder med at passe på børnene, der er i alderen 6-14 år. Børnene er i skole, men vi ser hvordan de bor og hvor de spiser og sover. Den eneste dreng, der er hjemme er Simon på tre år og han er noget af en charmetrold og vil gerne fotograferes. Selvom disse børn bor tæt sammen og kun har meget lidt, er forholdene væsentligt bedre end mange andre steder i Sydafrika, hvor fattigdom og hjemløse børn stadig er et stort problem.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Udflugt til Pilanesberg Nationalpark

Denne udflugtsdag er også lang, men den er også blandt de største oplevelser på rejsen. Mest af alt fordi vi ser både løver, flodheste og elefanter, som ikke findes i Matswani. Udflugten til Pilanesberg Nationalpark er et tilbud, som kræver at du vil stå tidligt op og køre den lange vej til parken. Det er måske ikke lige det man drømmer om på en ferie, men denne tur kan virkelig anbefales.

Masser af dyr

Pilanesberg er ikke kun storslået natur, men også et sandt eldorado af vilde afrikanske dyr. Det er muligt at se de berømte "big five" – de fem store, løve, afrikansk elefant, afrikansk bøffel, leopard og næsehorn. De har fået denne gruppering, fordi de betragtes som de sværeste dyr at få som jagtbytte. Vi ser masser af dyreliv og hold op hvor har de god plads på den endeløse slette. Det er bare så imponerende at se især de store dyr, som næstehorn, giraffer og elefanter slentre gennem de betagende landskaber. Der er hele tiden noget at se på og det suveræne ved den vilde natur er, at man aldrig ved hvornår det næste dyr kommer og hvor længe man får lov at nyde det. Hvert et sekund er unikt.

Hjemrejsedagen er også en oplevelse

Den sidste dag, hvor vi flyver hjem om aftenen, går turen efter morgenmaden til Johannesborg, hvor vi først besøger Apartheidmuseet. Derefter kører vi gennem Soweto (South West Township), der i mange år har været et stort slumkvarter, men hvor forholdene forbedres år for år. Her har vi igen glæde af guiden, der kan fortælle den ene skæbnesvangre historie efter den anden, og som igen giver forståelse for det Sydafrika vi kan rejse rundt i i dag. Det er et land, der har så utrolig meget at byde på, men som samtidigt også er op i mod enorme samfundsmæssige udfordringer. Nelson Mandela blev vendepunktet, men der er stadig lang vej. Alligevel kan jeg sige, at det med garanti er et land jeg skal tilbage til. Flere i vores gruppe fortsætter deres rejse med Store Verden til Cape Town, Mauritius, Dubai eller Zanzibar. Mulighederne er mange, når du er i denne del af verden.

Læs også rejseartiklen Uforglemmelig safari i Pilanesberg National Park.

Fakta om Sydafrika

Hovedstaden i Sydafrika er Pretoria. Matswani Safari Lodge er en danskejet lodge i et malariafrit område. Herfra arrangeres der bl.a. udflugt til Pilanesberg National Park og Welgevonden.

Befolkningstal: Ca. 56 mio.

Areal: Ca. 1.219.912 km²

Afstand fra Danmark:  Ca. 9.349 km til Johannesburg, ca. 10.078 km til Cape Town (Kapstaden)

Mest besøgte attraktioner i Sydafrika: Nationalparken Kruger National Park samt Cape Town (Kapstaden) med vinområderne. Både Panoramaruten over Drakensberg-bjergene samt Garden Route langs Sydafrikas sydkyst er populære.

Mere information:

Rejsebureau: Store Verden

Turistinformation: Sydafrika