Luksussafari på Matswani Safari Lodge for hele familien
Log ind Log ind
Luksussafari på Matswani Safari Lodge for hele familien

Luksussafari på Matswani Safari Lodge for hele familien

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Store Verden

Drømmerejse, familieferie, safari og forkælelse går hånd i hånd, når du holder ferie på Matswani Safari Lodge i Sydafrika. Masser af dyreoplevelser og sydafrikansk kultur, som du aldrig glemmer.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Vanvittigt lækkert sted

Matswani Safari Lodge, der er en sand perle, ligger en dagsrejse fra Danmark, for foden af Waterberg bjergene i den nordlige del af Sydafrika. Stedet ejes af det danske ægtepar Else og Vagn Christensen, som købte det naturskønne sted i 1998. I dag er Matswani Safari Lodge fem stjernet safari i dejlige omgivelser. Du er ikke i tvivl om, at du er i Sydafrika og i løbet af en uges ferie, bliver du både forkælet og klogere på en af de mest spændende og kontrastfyldte kulturer i hele verden.

Herlig ankomst

Allerede da vi kører fra lufthavnen i Pretoria til lodgen, sidder jeg med næsen trykket mod ruden for at få de første indtryk af et  utroligt spændende land, hvis udvikling vi alle har fulgt både før, under og efter under Nelson Mandela. Vores danske guider sørger for, at vi bringes sikkert og komfortabelt frem til Matswani Safari Lodge, hvor vi får en smuk musikalsk velkomst af det smilende personale.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Matswani Safari Lodge

En stor interesse for dyr og natur fik Else og Vagn Christensen til at rejse til Sydafrika, hvilket lagde grunden til deres drøm om at opbygge et naturreservat, hvor dyrene kan leve i deres naturlige habitat, helt uden indblanding fra mennesker. De faldt for de imponerende landskaber ved Matswani, og i 1998 overtog de området. I dag er det sønnen Søren, der bestyrer reservatet, og som står for familiens rejsebureau Store Verden, der arrangerer safarirejserne til lodgen.

Floden løber lige forbi lodgen, og det får mange dyr til at komme helt tæt på.

Floden løber lige forbi lodgen, og det får mange dyr til at komme helt tæt på.

Matswani er noget helt særligt i verden

Reservatet er et af 93 særlige områder i verden, der er udnævnt til unikke naturområder, og derfor miljøbeskyttet, er alt byggeri foregået ved håndkraft, helt uden brug af maskiner og alt er bygget med respekt for de naturlige omgivelser. På Matswanis reservat findes tre forskellige lodges, Elephant Lodge, Rhino Lodge og Lion Lodge, der hver især er indrettet med forskellige målgrupper for øje. Lion Lodge er indrettet med de danske gæster for øje, med forskellige hytter.

Du er aldrig langt fra det lokale dyreliv på Matswanis område. Det er begrænset, hvilke dyr der går frit på selve lodge området af hensyn til sikkerheden for både dyr og gæster, men fra samtlige hytter, og ikke mindst lodgens restaurant og soldæk, er der en fin udsigt til et rigt dyreliv.

Der findes over 2000 dyr på selve Matswani

I Matswanis vildtreservat er der gjort en stor indsats for at sikre et bredt dyreliv, og der er på en uges safari garanti for at se både giraffer, impalaer, kuduer og zebraer mm. For både dyrenes og gæsternes sikkerhed, er det dog ikke alle Sydafrikas vilde dyr, du kan opleve på selve reservatet, men i ugens løb bliver der arrangeret udflugter uden for lodgens eget område, til vildtreservater, der byder på nogle af de større, og til tider farligere dyr. Børn kan sagtens være med på disse ture, hvis de har tålmodighed til at sidde stille, men de fleste børn synes faktisk også selv det er meget spændende at komme tæt på de dyr, som de kender fra zoo eller tegnefilm.

Zebraerne er i den grad med til at skabe liv på safariturene, fordi der er så mange af dem.

Zebraerne er i den grad med til at skabe liv på safariturene, fordi der er så mange af dem.

Når mørket falder på

Når mørket falder på, ser alt anderledes ud, og lydene fra bushen bliver mere markante. En aften står jeg ansigt til ansigt med en meget alvorlig sort mand med ansigtsmaling. Det er høvdingen fra den lille landsby, der lige skal se os an, før vi bliver lukket ind. Der serveres lokale retter, inden de lokale danser solen sort for os. Sikken en energi.

Suverænt lækker mad

Når trommerne lyder på lodgen, så betyder det spisetid og det er noget, vi hver dag glæder os meget til. Jeg tror, de fleste danske gæster kan nikke genkendende til, at vi tager et par kilo på, når vi er på ferie. Det kan du også forvente på en uge på Matswani Safari Lodge for maden er enestående. Vi smager lokale afrikanske retter, bl.a. med kød fra nogle af de dyr, der går i reservatet. 
Hver aften sidder vi enten under åben himmel med udsigt til naturen eller i restauranten, hvor der altid er dækket smagfuldt op. Serveringen og servicen er helt i top.

Spis i en afrikansk Boma

Flere gange i løbet af ugen spiser vi også ude i naturen. Ikke primitivt, men ved veldækkede borde med udsigt til de vilde dyr. Bl.a. spiser vi i en såkaldt Boma, hvor vi spiser under åben himmel, kun i skæret fra levende lys og bål. Det er enestående. 
Vi sidder i en halvcirkel, hvor alle kan se hinanden og her får vi serveret endnu et uforglemmeligt og velsmagende måltid. 

Solnedgang set fra højdedraget

Endnu en oplevelsesrig dag er ved at være slut og vi kører op på et højdedrag i bushen, hvor de sidste af solens smukke stråler takker af for i dag. Vi nyder snack, champagne og hyggeligt selskab. Gruppen består af ca. 30 gæster og man lærer hinanden at kende i løbet af ugen. Samtidig er der plads til at du sagtens kan trække dig tilbage. Der er også udflugter i området uden for Matswani bl.a. en skole, et gepardcenter og Pilanesberg Nationalpark, som var den største oplevelse på hele rejsen. Udflugterne er frivillige.

Safari på første klasse

Livet på Matswani Safari Lodge kan du hurtigt vende dig til, for du bliver forkælet på alle tænkelige måder, spiser utrolig godt og oplever en masse. Det er også mit helt klare indtryk, at de andre gæster også har nydt deres ferie. Kombinationen mellem oplevelser og afslapning er også fint afstemt, og du styrer selv, hvor meget du vil opleve på ferien. Dyrelivet byder altid på noget nyt og uforventet og der er aldrig to oplevelser, der er ens. Sådan er naturen indrettet.

Fakta om Sydafrika

Hovedstaden i Sydafrika er Pretoria. Matswani Safari Lodge er en danskejet lodge i et malariafrit område. Herfra arrangeres der bl.a. udflugt til Pilanesberg National Park og Welgevonden.

Befolkningstal: Ca. 56 mio.

Areal: Ca. 1.219.912 km²

Afstand fra Danmark:  Ca. 9.349 km til Johannesburg, ca. 10.078 km til Cape Town (Kapstaden)

Mest besøgte attraktioner i Sydafrika: Nationalparken Kruger National Park samt Cape Town (Kapstaden) med vinområderne. Både Panoramaruten over Drakensberg-bjergene samt Garden Route langs Sydafrikas sydkyst er populære.

Mere information:

Rejsebureau: Store Verden

Turistinformation: Sydafrika