Vel ankommet på campingpladsen

Når man ankommer til campingpladsen skal man tjekke ind. Her bliver man registreret og får udleveret de informationer om campingpladsen, man som gæst har brug for. Det være sig åbningstider, brug af faciliteter samt almindelige regler på pladsen. Når man ankommer til campingpladsen første gang, skal man fremvise et campingpas. Det kan man købe på forhånd gennem f.eks. FDM, DCU eller på den første campingplads man overnatter på. Passet gælder typisk for en familie i et år. Flere muligheder, priser med mere findes på www.fdm.dk

Ved indtjekningen får man på større pladser anvist en fast plads. På mange små pladser er det mere frit, så man selv kan vælge, hvor man vil ligge. I begge tilfælde er det en god ide, at lade sit vogntog stå og først gå ind og finde pladsen og se hvordan man bedst køre dertil. Unødig kørsel på campingpladsen skal helst undgås. Husk hastigheden er 10 km/t.

Find standpladsen

Der er meget stor forskel på standpladser. De mest ordnede forhold er med helt firkantede pladser, der er plane og med gode tilkørselsforhold, hvor man kan køre campingvognen helt ind på plads. Andre er ujævne og svære at komme ind på. Nogle gange skal man hægte campingvognen af og skubbe på plads. På plads kommer man altid. Hold øje med grene, der kan ridse taget og siderne. Vær opmærksom på at bagenden svinger ud, når man drejer. Generelt set er der god plads på skandinaviske pladser og lidt på plads sydeuropæiske pladser. Her kan en 2,50 meter bred campingvogn, der er over 6 meter, godt være et problem.

Kom godt på plads

Når campingvognen er kommet ind på pladsen, skal der stilles op. Først skal man sørge for at den står i vatter. Den ene vej klares med at køre næsehjulet op eller ned. Den anden vej kræver måske, at man sætter en kile under det ene hjul. Når campingvognen står i vatter sover man for det første mere behageligt, men det er også lettere at sætte forteltet rigtigt på. Noget elektronisk udstyr som f.eks. køleskab har det også bedst med at stå i vatter.

Alle fire støtteben køres ned. De skal kun støtte og må ikke løfte vognen. Strøm tilsluttes campingvogn og standpladsens strømstander. Vær opmærksom på hvor mange ampere, der er på pladsen, så belastningen ikke overskrides. Køleskab, vandpumpe og lamper er ikke noget problem. Man skal være opmærksom, hvis man f.eks. har aircondition, gulvvarme eller mikrobølgeovn. Hvis campingvognen ikke har indbygget spildevandstank, skal spildevandsdunken til sluttes. Gassen tændes. Nu kan forteltet sættes på.

Hold øje undervejs

I løbet af ferien skal man være opmærksom på at få tømt sit toilet. Det gøres på campingpladsens specielle område for dette. Se efter skiltet for kemisk toilet. Spildevandsdunken skal også tømmes før den løber over. Forbrug af gas afhænger af, hvor koldt det er ude, hvor varmt man ønsker det inde og om der er andre energikilder så som elvarme. Madlavning indvirker også på forbruget. Selvom tommelfingerreglen siger ca. 150 gr. pr. time kan en 11 kilos flaske i visse tilfælde holde tre dage, men også tre uger. Vær opmærksom på, når rejsen går til udlandet, at ombytning af flasker kan være meget svært. Bedste tip er at tage to fyldte flasker med hjemme fra til en tre ugers tur.