Sund sightseeing i Portland, Oregon, USA

Portland

Byens parker og grønne åndehuller giver desuden masser af muligheder for at lufte løbeskoene og få motion, mens man oplever stemningen og seværdighederne.

Når man har travet, cyklet eller løbet byen tynd, er det tid til at slappe af med en øko-mokka på en kaffebar eller hugge en bæredygtig burrito i sig ved en af byens berømte food carts.

Portland er nemlig ikke kun grøn i bogstavelig forstand - byen er et mekka for restauratører, bryggere og kaffenørder, der brænder for at lave lækre produkter med respekt for moder natur.

Sightseeing i løbesko

Mange pakker løbeskoene med, når de skal på ferie, så den daglige motion kan kombineres med sightseeing.

I Portland tilbyder City Running Tours tre guidede løbeture med ærketypiske Portland-temaer: øl, kaffe og smukke broer.

Løbere på alle niveauer kan være med på de fem - ni kilometer lange ture.

På Portland’s Bridge Tour krydser man hele fire af byens karakteristiske stålbroer og kommer også forbi kendte attraktioner som Voodoo Donuts, Portland Saturday Market og Waterfront Park.

Kaffeelskere kan vælge Coffee Roaster Tour, der viser vej til syv mikro-kafferisterier. Undervejs bliver man klogere på Portlands kaffekultur, og der er endda indlagt en kaffesmagning midt på ruten.

Verdens mest populære løbesko, Nike, blev i øvrigt opfundet i Oregon, og i Nikes flagship store i Portland kan du belønne dig selv med lækkert nyt løbeudstyr oven på anstrengelserne.

Cykeltur med forplejning

Tag en cykeltur med Pedal Bike Tours og få lokal insiderviden om Portlands historie, mad og arkitektur.

Kombinér for eksempel pedalmotionen med en udforskning af byens food carts. Der findes over 600 af de mobile madvogne i byen, hovedparten samlet i de såkaldte pods.

Der er tid at smage på alt fra pandekager til kinesiske dumplings undervejs på den otte kilometer lange rute.

Find hvilepulsen i grønne Portland

Har du brug for at opleve byen i et mere roligt tempo, er Portland også hjem for skønne og fredfyldte haver, hvor du kan finde hvilepulsen.

Portland Japanese Garden

På en bakketop vest for Portland ligger en af verdens mest autentiske japanske haver uden for Japan - stedet at søge hen, når energiniveauet er lavt efter et par travle dage i storbyen.

Roen sænker sig i krop og sind, så snart man træder gennem den traditionelle port. Smalle kringelkrogede stier leder gennem den harmoniske have, og der er tænkt over placeringen af hver en plante og sten og hvert et lille vandløb.

På klare dage er der en uovertruffen udsigt til vulkanen Mount Hood, som våger over Portland.

International Rose Test Garden

Portland er kendt som "‘City of Roses", og blandt de 10.000 rosenbuske i byens største rosenhave forstår man hvorfor.

International Rose Test Garden startede som refugium for europæiske roser under første verdenskrig, og de første roser ankom i 1918.

I dag er haven en af byens mest berømte seværdigheder. Det bedste tidspunkt at besøge haven er fra maj til september, hvor buskene står i blomst.

Læs flere artikler og se tv-klip om ferie i USA her på AnneVibekeRejser.dk