San Francisco er kåret til USA’s bedste madby

Læs flere artikler og se tv-klip om ferie i USA her på AnneVibekeRejser.dk

San Francisco Dining Guide

Det amerikanske madmagasin, Bon Appétit, der nyder stor anerkendelse, har kåret San Francisco til landets bedste madby i 2015. Som Bon Appétits chefredaktør, Andrew Knowlton, så smukt formulerede det:

"I løbet af vores fire dage og 15 måltider (i byen) beviste San Francisco, at byen er en kulinarisk højborg anno 2015… Jeg tror ikke, at jeg nogensinde har oplevet en så tæt koncentration af spændende og nyskabende restauranter på et enkelt år, i en enkelt sæson. Ikke engang i New York."

Har du svært ved at vælge i mellem San Franciscos mere end 4.400 restauranter? Frygt ikke, for spiseguiden "San Francisco Dining Guide" tager dig gennem byen og introducerer dig til en overflod af lækker mad, der med garanti vil få mundvandet til at løbe.

De fem mest usædvanlige spisesteder i San Francisco

1. Forbes Island (PIER 39):
Ja, denne restaurant ligger faktisk på en ø (godt nok en kunstig ø, men trods alt en ø i San Francisco Bay).
Med i oplevelsen følger sågar en hyggelig bådtur forbi søløverne og ud til øen. Derudover er udsigten fra øens fyrtårn helt klart også et besøg værd.

2. Tonga Room (950 Mason St.):
En polynesisk klassiker. Intet mindre. Restauranten ligger i det ikoniske Fairmont Hotel, og her har de serveret Tonga Mai Tais siden 1945.
Midt i de flotte lokaler finder du en flot lagune, hvor restaurantens husband sætter den helt rigtige stemning, og i løbet af aftenen vil det både "regne og tordne".

3. Farallon (450 Post St.):
Hvis du altid har drømt om at spise et lækkert måltid mad på havets bund, så er Farallon stedet for dig.
Restauranten er bygget som en stor undervandskulisse, og stedet omfavner alle gæster, hvad enten der er happy hour, østers eller fin middag på programmet.

4. AsiaSF (201 Ninth St.):
På dette SoMa-spisested kan man i den grad tale om, at skinnet bedrager. De kvindelige dansere (som ikke findes smukkere) er transkønnede, og på catwalken sørger de for god underholdning, mens gæsterne nyder de lækre californisk-asiatiske retter og gode cocktails.

5. Foreign Cinema (2534 Mission St.):
Uden tvivl et af byens mest stemningsfulde steder. Restauranten er udstyret med en stor udendørs terrasse, hvor der vises film på bagvæggen, og bordene er endda udstyret med små højtalere, som sad man i en klassisk drive-in biograf. Menuen inkluderer lækre pølser, østers, sæsonens bedste råvarer og hvis du er heldig, finder du også deres berømte, friturestegte kylling på menukortet.

San Francisco fejrer maden året rundt med madfestivaller

Forår: Cochon 555 (April):
Fem kokke, fem grise og fem vinproducenter slår et slag for bæredygtigt landbrug. Den kulinariske konkurrence foregår som et tre dage langt festmåltid, der viser maden, håndværket og personerne fra den bedste side.

Sommer: San Francisco Street Food Festival (August):
La Cocina, som er kendt for at støtte de nye kokke på San Franciscos madscene, er vært for en to dage lang festival, hvor den gode mad bliver kombineret med ørefængende musik og lækre drinks.
Der er fri entré, og på festivalen kan du nyde alt lige fra en saftig taco til orientalske dumplings.

Efterår: Bloody Mary festivalen (September):
Nyd tre timer med ubegrænset adgang til San Franciscos lækreste og mest innovative bloody marys, tilberedt af byens bedste restauranter og barer.
Derudover byder festivalen også på lokale smagsprøver, musik samt et panel af madeksperter, der skal bedømme deltagerne.

Vinter: San Francisco Beer Week (Februar):
De lokale mikrobryg bliver fejret i februar-måned med 150 forskellige arrangementer, der blandt andet tæller ølmiddage, "Ost og øl"-aftener, musik, film og muligheden for at møde bryggerne.

Læs flere artikler og se tv-klip om ferie i USA her på AnneVibekeRejser.dk