Kør selv ferie i Florida – hele Florida rundt (1/3)

Læs mere og se tv-klip fra Florida på annevibekerejser.dk

Florida – En populær feriedestination

Efter ca. 12 timer i luften ankommer du til Florida. Vores rejse begynder i Miami, men Orlando er også et godt udgangspunkt.

Florida, der har tæt på 20 mio. indbygger er med god grund en populær feriedestination, fordi her er alt og tilmed et godt klima med masser af sol.

Der er gratis transfer fra lufthavnen til udlejningsstedet, uanset om du lejer bil eller autocamper.

Orlando er en stor legeplads

I Orlando kan du boltre dig i et væld af forlystelsesparker. Syv af verdens største parker ligger her og især Disney World, Animal Kingdom og Seaworld er et besøg værd, når du kommer første gang.

Flere campingpladser tilbyder gratis transfer til forlystelsesparkerne og det er en stor fordel, hvis du bor i autocamper, så du ikke skal pakke den sammen og køre af sted.

Kennedy Space Center – en ubeskrivelig oplevelse

Lidt længere væk ligger Kennedy Space Center, hvor du på imponerende vis får USAs mægtige rumhistorie fortalt.

Det er ikke en forlystelsespark, men et oplevelsescenter.

På deres hjemmeside (se link i bunden af siden) kan du planlægge dit ophold ned i mindste detalje og afsætte lige nøjagtig så mange timer som du ønsker.

Alt under fire timer vil dog være synd og en hel dag går uden problemer.

St. Augustine – et historisk sted

Selvom USA måske ikke kan prale af en lang historie bag sig, så kan du godt få et historisk vingesus i St. Augustine.

Her kan du besøge den ældste europæiske bosættelse grundlagt i 1565. Der er både et gammel fort, et museum og en historisk gågade med masser af liv.

Byen ligger ud til vandet og kan kombineres med badeferie og aktiviteter på vandet.

Den imponerende Golfkyst

På en ferien til Florida bør du også lægge vejen ud forbi Golfkysten til Sanibel Island og Capitiva Island, der byder på langstrakte sandstrande og væsentlig bedre badevand for børnefamilier end østkysten.

Begge øer lever nærmest i deres egne tidslommer, hvor ingen har travlt og det gør også at man som fortravlet danske kommer helt ned i tempo. Vigtigt for det er jo ferie.

Thomas Edison og Fort Meyers

Det kan sagtens regne på disse kanter. Som regel ikke længe, men til gengæld kraftigt og så er det godt du kan trække indenfor.

I Fort Meyers finder vi den verdenskendte Thomas Edisons vinterresidens og mens regnen siler ned, lærer vi om en af USA's største ikoner, der først og fremmest opfandt glødelampen, men også patenterede 1093 andre opfindelser.

Han var gode venner med Henry Ford, der boede ved siden af og de to store amerikanere er Fort Myers stoltheder. Thomas Edison døde 84 år gammel i 1931.

Efter en kort men lærerig rejse tilbage i tiden, er solen igen på himlen ved Golfkysten og stranden indbyder igen til ferien.

Nationalparken Everglades – tæt på alligatorer

Der er masser af turister ved Everglades og i højsæson kan det også anbefales at bestille turen på forhånd.

Det går dog hurtigt med at få fyldt bådene og så er vi på vej.

Det specielle ved det her sted er at det er enormt og alligevel kan du komme tæt på alligatorerne og andre spændende dyr.

En af Floridas absolut største attraktioner

Det er en af Floridas absolut største attraktioner og det enorme økosystem, der dannes af en meget langsomflydende flod, er det største subtropiske vådområde i USA og den næststørste nationalpark efter Yellowstone.

I 1947 blev nationalparken etableret for at beskytte både flora og fauna.

Ca. halvdelen af det oprindelige Everglades er drænet for at man kunne dyrke sukkerør.

350 forskellige fuglearter i Everglades

Nationalparken dækket i dag et areal på 6.500 km2 – næsten på størrelse med Sjælland.

De fleste kommer for at se alligatorer, men man kan også se krokodiller og det er det eneste sted i verden, hvor de to arter lever side om side. Der lever også over 350 forskellige fuglearter i Everglades.

Den helt klassiske måde at komme tæt på alligatorerne på, er med de særprægede luftbåde, der drives frem at en meget larmende propel.

De specielle både rører knap nok vandet, når der sejles rigtig hurtigt. Og det gør der ind i mellem for at komme langt omkring på de store arealer.

Everglades består både af store områder med søgræs og siv, men også mangrove, så du har mange forskellige muligheder for at opleve naturen og komme tæt på dyrelivet.

Men Everglades er ikke den eneste naturoplevelse i Florida.

Læs anden del af artikelserien om Florida på annevibekerejser.dk

Læs trejde del af artikelserien om Florida på annevibekerejser.dk

Læs også om krydstogter fra Florida på annevibekerejser.dk