Fem unikke oplevelser i Oregon

Læs flere artikler og se tv-klip om ferie i USA her på AnneVibekeRejser.dk

Overnat i en cowboylejr

Det østlige Oregon er dækket af tilsyneladende endeløs prærie, hvor hårdtarbejdende ranchers har opdrættet kvæg igennem generationer.

Livet på prærien skal opleves, ikke blot betragtes. Check for eksempel ind hos O’Crowley-familien på Steens Mountain Guest Ranch i det sydøstlige Oregon, og prøv kræfter med livet som cowboy.

Her tager man som gæst del i det daglige arbejde med at holde styr på kvæget, hjælpe til med madlavningen og gå til hånde i stalden.

De flinke værter sørger for kyndig oplæring i alle cowboydisciplinerne, fra hesteridning til lassosving. Aftenmåltidet indtages rundt om køkkenbordet sammen med familien.

Afslut dagen med en stille stund under den glimtende stjernehimmel.

Besøg whiskey-biblioteket i Portland

Multnomah Whiskey Library i Portland er noget så sjældent som et bibliotek udelukkende med whisky på hylderne.

Fra den beskedne entré er der ingen antydning af synet, der venter inden for - et elegant højloftet lokale, der er som taget ud af en engelsk gentlemans drøm - magelige chesterfieldsofaer, robuste træborde og afdæmpet belysning.

På de høje hylder bag baren står metervis af forskellige typer whiskey fra hele verden linet op. De velklædte bartendere ruller små barvogne rundt til bordene og laver cocktails på bestilling.

Melder sulten sig, kan man bestille et solidt herremåltid eller bare en portion friskpoppet popcorn. Se mere på hjemmesiden. Det er en god ide at bestille bord i forvejen.

Check ind i trætoppene

Der er fred og fuglefløjt på Out'n'About i det sydvestlige hjørne af Oregon, hvor der venter en uforglemmelig hoteloplevelse i trætoppene.

På dette spøjse, hjemmebyggede hotel kan man vælge mellem fem rustikke, men komfortable hytter højt oppe under trækronerne.

Hotellet byder også på underholdning for hele familien. Børnene kan plaske rundt i ferskvandspoolen, mens de voksne kan tage på ridetur, river rafting eller flyve mellem træerne på hotellets zipline-bane.

Træhotellet ligger en kort køretur fra de fascinerende marmorgrotter Oregon Caves.

Besøg et ostemejeri

Måske lyder et visit på et ostemejeri ikke som et oplagt indslag på ferien. Men Rogue Creamery i den sydlige del af staten er faktisk indbegrebet af alt det, der gør Oregon til en helt særlig oplevelse for kulinariske feinschmeckere - passion for godt håndværk, lokale ingredienser og en uknækkelig iværksætterånd.

Ejeren Ignazio Vella eksperimenterer gerne med utraditionelle lokale ingredienser som humle, rosmarin og chokolade.

Gæster i det hyggelige mejeri i Central Point kan bestille en frisklavet grilled cheese-sandwich, smage mejeriets blåskimmelost - som ifølge nogle er verdens bedste - eller lære om, hvordan man producerer håndlavet cheddar.

Tag på kanotur i måneskin

Wanderlust Tours arrangerer stemningsfulde kanoture ved fuldmåne fra juni til oktober på Cascade Lakes i det smukke landskab omkring bjergbyen Bend.

Oplev den magiske atmosfære, der opstår, når månen kaster sit lys over den glimtende sø, mens du padler roligt afsted i kano.

Turene ledes af erfarne naturguider, som undervejs fortæller om den indfødte befolknings myter og legender.

Midtvejs gøres holdt ved bredden, hvor guiden byder på dessert, varm kakao og lokal mikrobryg omkring lejrbålet.

Læs flere artikler og se tv-klip om ferie i USA her på AnneVibekeRejser.dk