Aktiv ferie blandt efterårsfarverne i Oregon, USA

Læs flere artikler og se Tv-klip om ferie i USA på annevibekerejser.dk

Til lands

Mountainbike-ryttere fra hele verden er begyndt at valfarte til Oakridge i det centrale Oregon, som er blevet et af USA's mest populære steder at give cyklen nogle gedigne tæsk.

Området har alt, en mountainbiker behøver - et fantastisk bjerglandskab, kilometervis af singletrack spor i alle sværhedsgrader og nem adgang til mad, overnatning og ikke mindst lokalt brygget øl.

Oregon Adventures udlejer cykler og guider til de bedste spor og de tilrettelægger gerne specialdesignede ture.

Oregon Adventures står også bag Mountain Bike Oregon, der er en tre dage lang drømmeferie for mountainbikere med lækre spor, yogatimer, camping ved den smukke Willamette-flod, god mad og lokal vin og øl ad libitum hver aften.

Til vands

Willamette-floden snor sig 300 kilometer ned igennem Willamette-dalen mellem Eugene og Portland.

Om efteråret springer landskabet langs floden ud i tusindvis af gyldne nuancer, og fugle og dyr gør klar til vinterens komme.

Kano- og kajakture er en populær måde at udforske efterårslandskabet på, og adskillige firmaer udlejer både og udstyr langs floden. Fra kanoen kan man spotte fugle som fiskeørne og havørne på udkig efter fisk, bævere, hjorte, oddere og prærieulve.

Willamette-floden er rolig og dermed meget velegnet til begyndere i det våde element.

I luften

Intet slår følelsen af at hænge frit i luften på en mild efterårsdag med udsigt over Oregons klippekyst og gyldenbrune skove.

Discover Paragliding nær badebyen Seaside tilbyder begyndere et såkaldt "tandemspring", hvor man sidder fastspændt på maven af en kyndig instruktør.

De mere ambitiøse kan tage én- eller todages kurser og lære at flyve solo.

Læs flere artikler og se Tv-klip om ferie i USA på annevibekerejser.dk