IMG_0774.jpg

10 steder du skal opleve langs Highway 1 i Californien

Mulighederne langs den legendariske kyststrækning er uendelige, så for at gøre planlægningen lidt lettere, byder vi her på Top 10 absolutte musts - plus et par must-do afstikkere - på Highway 1.Bohemelivet, den smukke bugt, fængslende Alcatraz, fantastiske udsigter over Golden Gate Bridge - alt sammen spændende. 

San Francisco

Men San Francisco er også et paradis for "foodier", hvor The Slanted Door for nylig blev udnævnt til USA’s bedste restaurant, SoMa StrEat Food Park, hvor food trucks samles i en park med en masse picnicsteder.

Derudover er Sonoma County lige rundt om hjørnet med rullende bakker indhyllet i solskin og vinmarker ved de topratede vingårde.

En afstikker til Yosemite

Yosemite National Park er absolut en afstikker værd med den storslåede natur, hvor mørke klipper fletter sig sammen med grøn flora og hvide vandfald. 

- Jeg er lige kommet hjem efter en fantastisk tur til Yosemite og Mariposa, hvor jeg blev mindet om, hvor bjergtagende området virkelig er. Ahwahnee-historien er spændende, der er fyldt med smukke og enorme vandfald, og fra Tunnel View får man en enestående udsigt over de kendte landemærker, Half Dome og El Capitan. 

Jeg bliver ved med at komme tilbage dertil, og hver gang ser jeg noget nyt, fortæller Karin Gert Nielsen fra Atlantic Link.

Kæmpefyren i Big Basin State Park

En afstikker til Mendocino ville være den ideelle løsning, men hvis det ikke er muligt, så er et stop ved Big Basin et absolut must.

Stræk benene på den to km. lange Redwood Trail og oplev hvordan det er at føle sig meget lille ved siden af disse enorme træer.

Surfing i Santa Cruz

Den afslappede kystby Santa Cruz er en rigtig surferby. Atmosfæren er meget afslappet og bølgerne høje. 

Tag til stranden tidlig morgen, når bølgerne brækker på det helt rigtige tidspunkt for surferne, og se vandet være næsten sort af surfere, der får det bedste ud af dagen. 

Byen byder også på Santa Cruz Surfing Museum, der udstiller samlerobjekter og viser surfingens historie.

Monterey Bay Aquarium

Det verdenskendte Monterey Bay Aquarium er bygget ovenpå en gammel sardinkonservesfabrik med udsigt over Stillehavet, og det er en af Californiens mest populære attraktioner. 

Ikke mindst på grund af den tre etager høje tangskov, de glubske hajer, det smukke goppelbassin, og det børnevenlige bassin, hvor man kan røre ved søpølser og rokker. Start dagen på Wharf Marketplace og få en solid morgenmad tilberedt med lokale, friske råvarer.

17-Mile-Drive

17-Mile-Drive er flere gange endt på lister over de 10 smukkeste køreture i hele USA, og med god grund. 

Den naturskønne rute bugter sig gennem det velstående Pebble Beach, og for hvert sving på vejen, er der en fantastisk udsigt. 

Tee off på Pebble Beach Golf Links, der ifølge det anerkendte magasin GolfDigest er USA’s bedste offentlige golfbane.

Kunstneriske Carmel

Carmel-by-the-Sea blev anlagt som en ferieby og kunstnerkoloni, og byen har bestemt tiltrukket nogle store kunstnere gennem tiden - arkitekten Frank Lloyd Wright, skuespilleren Doris Day og multikunstneren Clint Eastwood har alle søgt tilflugt i denne hyggelige, eventyragtige, lille by.

Overnat i træerne i Big Sur

Ingen ord kan beskrive det rå og uslebne stykke land, hvilket har inspireret kunstnere som Jack Kerouac og Henry Miller i flere årtier. 

Husk at stoppe op og nyde omgivelserne, når billederne er taget. Overnat i et hus oppe i træerne eller under de grønne bakker på Post Ranch Inn.

Hearst Castle

Mediemogulen William Hearst ville have et slot og byggede en overdådig villa på toppen af en bakke.

Hearst ville have en inspirerende park fyldt med kunst, en swimmingpool i olympisk størrelse, romerske bade, en privat zoologisk have og en flot villa, hvor han kunne holde fester for Churchill og Chaplin – og det fik han. 

Brug et par timer på at opleve historien og overfloden på ’slottet’.

 

Santa Barbara Urban Wine Trail

Den American Riviera er en solbeskinnet, hyggelig by omgivet af smukke vinlandskaber, der producerer lækre og anerkendte vine. 

Det bedste ved det er, at lokale vinentusiaster har sammensat en vinrute, der slår et smut forbi flere smagerum i byen, der serverer lokalproduceret vin.

Afstikker fra Santa Barbara

Santa Barbara vinland er et must på turen. Filmen Sideways fejrer i 2014 sit 10-års jubilæum, så en Sideways Tour er næsten selvskrevet.

Turen besøger mange af de steder, der blev vist i filmen, som Santa Maria, Santa Ynez Valley, og den danske by Solvang.

Bag kulisserne på Los Angeles

De klassiske attraktioner som Sunset Strip og Santa Monica Pier er et besøg værd, men Los Angeles har endnu mere at byde på, hvis man går bag kulisserne. 

Abbot Kinney, der ligger lige bag Venice Beach, er et af de mest trendy områder med boutiquer, kunstgallerier og caféer. 

Få en rigtig showbiz-oplevelse og bliv tilskuer på nogle af de helt store talkshows. Få billetterne under besøget i Universal Studios. 

Se en anden side af millionbyen med Urban Art Guide, der viser vej til byens udtryksfulde og smukke gadekunst.

Afstikker til Palm Springs

Ørkenoasen Palm Springs er kendt som en luksuriøs ferieby for de rige og kendte fra Los Angeles.

De naturlige kursteder, den smukke Escena golf course, og den særlige arkitektur, desert modern, er stadig til stede i byen, men de seneste år har byen fået en renæssance som en hip by til weekendturen, dels på grund af den meget populære Coachella Festival. 

Også Joshua Tree National Park, hvor de usædvanlige Joshua-træer og gigantiske kampesten ligger spredt midt i ørken, er et besøg værd.