Udforsk alperne på mountainbike

Læs flere artikler om cykelferie på AnneVibekeRejser.dk

Kan man overleve uden kondi?

Jeg ved nogle gange ikke helt, hvad der stikker mig. Jeg har siden 10-års alderen været holdt fra idræt og fysisk udfoldelse på grund af min ryg og jeg har plus 15 kg på overvægtskontoen.

Kondi er heller ikke noget, jeg rigtig bruger, MEN mit konkurrence-gen er intakt og da jeg får tilbuddet om en forlænget weekend på mountainbike i de østrigske alper, fortrænger jeg alle de alarmklokker der ringer og siger derfor højt og rungende: "JA DA!"

Lej din cykel

Nu er det langt fra alle danskere, der gemmer på en mountainbikecykel og det er også langt fra alle danskere, der elsker kør-selv.

Derfor kan det anbefales at gøre, som vi gjorde: At leje en mountainbike i Bad Hofgastein.

Bike-Gastein er ejet af et professionelt team, der sikrer dig det bedste udstyr og en grundig introduktion til mountainbiken OG til den cykelkultur, der hersker i Østrig.

Du kan også booke guidede ture, så her kan alle være med – øvede som nybegyndere.

Gasteinertal - mere end et skiområde

Gasteindalen er kendt for mere end blot sine skønne pister og de specielle helbredende kur-muligheder, der tiltrækker besøgende fra mange lande, for at bedre helse og velvære.

Her er ideelt for udendørsfolket! Uanset i hvilken retning du bevæger dig ud fra Bad Hofgastein, er der ubeskriveligt smukt.

Nu er sneen væk og de bløde, græsklædte alper lokker. Og man ser bare så meget mere på cykel og til fods, end man gør i bil.

To dage på hjul

Vi kører knap 25 km den første dag og knap 27 km den næste, så det er altså ikke fordi det er uoverkommeligt – heller ikke for den uøvede.

Det sværeste er at køre ned ad bakke, for man skal stå op og faktisk læne sig forover – hvor intuitionen og syren i benene har helt andre ideer.

Når man får styr på teknikken og begynder at stole på cyklen (og sig selv), er det ekstremt sjovt at køre mountainbike.

Lad dig ikke narre af begrebet "Højdemeter"

Det er ikke hårdt at cykle til at starte med. Vi starter begge dage i Bad Hofgastein og kører så ud til forskellige ruter i bjergene.

Det går strygende, synes jeg, og jeg er faktisk ret stolt af mig selv, men så kommer vi til stigningen.

Vi spørger vores guide hvor langt, der er op, og vi bliver svaret med, at der er 300 højdemeter. Det lyder jo let nok, men det snyder altså.

Det gode er at man kan trække, hvis man ikke har det i sig og så tager det ligeså lang tid at gå op, som det tager at cykle.

El-Mountainbike – jeg ku’ godt

Dagen efter vores heroiske første 25 km, skal vi ud på en lidt længere rute, med en stigning på 400 højdemeter, så da jeg bliver tilbudt en el-mountainbike, tager jeg straks imod.

Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort. Jeg har ikke samme forudsætninger for fysisk aktivitet som resten af gruppen, og skønt jeg kunne følge med på dag 1, så kan jeg godt mærke at jeg er mere ramt på dag 2.

Det er SÅ fedt, at jeg kan cykle med de andre gennem de 400 højdemeter. Det er stadig en lang tur, men med lidt hjælp fra cyklens motor ser jeg mange muligheder for fremtidige cykelture i bjergene – både med børnene og deres bedsteforældre.

Husk cykelbuks med indlagt "bøf"

Mit råd til dig, der ikke er vant til at cykle er: Sørg for at have udstyret i orden! Og her mener jeg den der obligatoriske cykelbuks, os der ikke cykler til daglig, har et anstrengt forhold til.

De sidste 10 km stod jeg op i pedalerne trods syre i benene, fordi det på det tidspunkt var fysisk umuligt at sidde på sadlen.

De andre der havde deres cykelbuks med, havde ingen ømhed i bagpartiet.

Læs mere om rejser til Østrig på AnneVibekeRejser.dk

Læs flere artikler om cykelferie på AnneVibekeRejser.dk