Kom i julestemning i Hamborg

Læs mere om busrejser på AnneVibekeRejser.dk

Julemarkedet ligger centralt

Vi har en hel dag i Hamborg, hvilket gør, at man sagtens kan nå meget mere end kun julemarked. Fordelen ved julemarkedet i Hamborg er nemlig, at det ligger samlet på et sted og meget centralt. Lige foran Rådhuset.

Du kan sagtens bruge hele dagen der inde, hvis du bare gerne vil sidde og slappe af, drikke Glühwein (gløgg) og måske shoppe lidt på gågaden lige ved siden af, men i og med vi er her en hel dag, kan man også sagtens nå lidt sightseeing.

Læs mere om rejser til Tyskland på AnneVibekeRejser.dk

Herlig julestemning

Den gode stemning er helt i top på julemarkedet, her på Rådhuspladsen midt i Hamborg. Det er ikke så stort, let at overskue og så ligger gågaden og indkøbscentrene lige om hjørnet, hvis du også vil købe julegaver.

Der er masser af små boder med julepynt, mistelten (meget billigere end i Danmark) og julegodter til den helt store guldmedalje.

Der er også mange mennesker, men det gør det bare lettere at holde varmen. Hver by og hvert julemarked har sin eget krus, som du kan købe med hjem. Det er blevet lidt af et samleobjekt for mange.

Imponerende juleoptog

Midt på dagen kommer der er stort juleoptog, som vi ikke har set andre steder, så igen bliver jeg bekræftet i at hver by og hver julemarked er endnu en ny og anderledes oplevelse.

Det bedste af det hele – jeg er i den grad komme i julehumør.

Gågaden lige ved siden af

Hvis omsætning er lig med udsmykningen i de store indkøbscentre i centrum af Hamborg, så går det godt.

Det er meget imponerende og du finder alle de mærkevarebutikker, som vi også har i Danmark.

Flere af butikkerne kører med international bytteservice, så du kan købe julegaver uden problemer, men husk at undersøge det for en sikkerheds skyld.

Hamborgs imponerende havn

Hamborg ville ikke være noget uden sin havn, der er Europas næststørste og ganske enkelt imponerende.

Containerne står side om side, i lange høje rækker og guderne må vide hvem der har styr på det. Guiden på havnerundfarten fortæller at der kun forsvinder en container om året.

Lastbiler, godstog, enorme lastkraner og endnu større fragtskibe samarbejder 24/7 365 dage om året og når man ser det hele fra den lille havnerundfartsbåd, forstår man lidt af hvor stort og imponerende det er.

Elben er livsnerven og hovedfærdselsåren, men et hav at mindre havnebassiner og kanaler gør labyrinten fuldendt.

Du hopper på båden ved Landungsbrücke i St. Pauli og turen tager en time – det er en kæmpe oplevelse.

Den nye Hafencity

På turen ser man også dele af det nye Hafencity, der er Hamborgs storstilede byudviklingsprojekt, der også omfatter det nye arkitektoniske mesterværk: multikoncerthuset Elbphilharmonie.

Så på en effektiv dag kan du nå en hel del, hvis du naturligvis har lyst. Hvis ikke så er oplevelsen af julemarkedet det vigtigste efter min mening.

Anne-Vibeke Rejser på dk4

På denne rejse har vi produceret et afsnit af Anne-Vibeke Rejser – Jul i Dresden, Hamborg Se tv-klip her på siden.

Læs mere om busrejser på AnneVibekeRejser.dk

Læs mere om rejser til Tyskland på AnneVibekeRejser.dk