Tv: Anne-Vibeke Rejser - Telemarken

Pigerne skal Skandinavien Rundt men starter her i Ann Elise hjemland – nærmere betegnet Rjukan i det velkendte Telemark, der ligger ca. 4 timers kørsel fra Oslo.

Der kan fortælles meget om dette imponerende område midt i den storslåede norske natur. Men Gaustatoppen, der rejser sig over hele dalen, kan man se fra næste alle sider. Det som Rjukan er mest kendt for er historien om kampen om det tunge vand under 2. verdenskrig. En kamp som nordmændene heltemodigt vandt. Følg bl.a. pigerne, der følger i sabotørernes fodspor.

Krossobanen er et stykke norsk kulturhistorie. Ud over at være Nordeuropas første tovbane, er den bemærkelsesværdig, fordi Norsk Hydro byggede den til sit personale. Fjeldene omkring Rjukan er så høje at solen kun rammer byen 3-4 måneder hver sommer, men ved at tage op på toppen af tovbanen op på Hadangervidda kunne medarbejderne få endnu mere gavn af de kostbare solstråler. Fra toppen af Krossobanen cykler Anne-Vibeke videre ind over Haddangervidda, der er Nordeuropas største højfjeldsplateau, for at møde en lidt usædvanlig person.

Programmet afsluttes med en bestigning af Gaustatoppen samt en stor portion rømmegrød hjemme i den varme autocamper, der er også hele rejsens samlingspunkt og pigernes mobil hjem.

Faktaboks

Læs mere om området - www.visitrjukan.com

Kabe Autocamperen finder du på www.kabe.se eller www.caravanringen.dk

Brochurer kan rekvireres på www.norge.dk

Campingpladser kan du finde www.camping.no
Sendetider

www.dk4.dk - søg på Anne-Vibeke