Tre dages familiehygge på Vesterlyng Camping

Mod Vesterlyng Camping

Det er fredag eftermiddag. For godt en time siden forlod vi hjemmet med en fuldpakket campingvogn.

Dette er kun en lille weekendtur, men bedre end ingenting. Campingvognen står der jo for det samme.

Vejene bliver mindre og mindre jo længere vi kommer ud på Vestsjælland. Vi kører i landlig idyl og med Storebælt i det fjerne.

Helt ude ved vandet ligger Vesterlyng Camping, hvor vi skal bo de næste tre dage.

Lille hyggelig plads

Vesterlyng Camping ligger i Odsherred ved Havnsø helt ned til Nekselø-bugten. Receptionen med købmandsforretning ligger midt på pladsen. Her får vi en varm velkomst af den oplagte lejrchef. Indtjekningen går hurtigt og i løbet af få minutter er vi på plads. Vognen er stillet op og vi er klar til miniferie. Campingpladsen er rimelig kuperet og man ligger på små terrasser, som gør, at pladsen virker åben. Den er også beplantet, så der er grønt overalt. Midt på pladsen er der også stor legeplads, swimmingpool og hel ny minigolfbane. Hele pladsen er opdelt i områder, så uanset hvor man bor, føler man ikke, man bor sammen med andre end dem, der bor på samme vej. Pladsen er rolig.

Legekammerater overalt

Børnene har ikke været her før, men det gør ikke noget. I løbet af få minutter er der allerede gang i legen. Det er det herlige ved camping. Børn mødes og leger. Når campingpladsen har aktiviteter er det såkaldte jordnære ting som snobrødsbagning og boldturneringer, som alle kan være med til. Der er med andre ord ingen grund til, at der hele tiden skal være fart over feltet. Camping handler lige så meget om, at hele familien hygger sig med hinanden.

Midt i smuk natur

Det, som tiltrækker langt de fleste gæster til campingpladsen inklusiv os selv, er naturen. Pladsen er omgivet af uberørt natur som f.eks. Sjællands største kysthede. Den er oplagt til gåture eller hvis man vil længere væk – en tur på cykel. Nekselø og Sejerø er også helt oplagte udflugtsmål til endagsture. Færgen går fra Havnsø. Det er igen den uberørte natur, dyrelivet og de historiske steder, der trækker og som gør, at man sagtens kan tilbringe en dag på hver ø.

Ro og hygge

Vores weekend går dog mest med afslapning og hygge, men vi kommer helt sikkert tilbage hertil igen, for man falder for den ro og skønhed campingpladsen er omgivet af. Den er et rigtig godt eksempel på, at der ikke altid behøver at være fart over feltet – heller ikke for børnene. De nyder de sikre omgivelser og de rolige aktiviteter. Det vildeste vi lavede denne weekend, var en omgang minigolf. Det siger jo alt.
Alle batterier er ladet op efter tre dage med frisk luft og familiært hygge. Var vi blevet hjemme, havde vi brugt tiden på en masse huslige pligter. Det kan vi ikke her. Vi har nydt det, og det har børnene i den grad også.

Læs flere artikler og se tv-klip om campingferie her på AnneVibekeRejser.dk