Fem eventyrlige oplevelser på den caribiske ø Tobago

Læs mere om charterferier på annevibekerejser.dk

Ned i tempo

Turister, som besøger Tobago, går sædvanligvis ret hurtigt efter ankomsten ned i omdrejninger, men undgår ikke at få massevis af oplevelser under huden - selv på en enkel dag, om man vil.

Her følger nogle forslag til oplevelser under opholdet på den caribiske ø Tobago.

Et spændende fugleliv

Tobago er et paradis for ornitologer og andre fugleelskere. Øen har mere end 250 tropiske fuglearter, og man ser dem overalt.

Der er bananaquits, som hakker på rester fra din frokosttallerken, kolibrier, som bliver fodret, og den utrolige Motmot-fugl. Flotte fregatfugle, søhøge og -falke samt brune pelikaner, samt de skrigende, røde tropiske fugle i klipperne.

Man kan tage med erfarne lokalguider til de bedste steder som Little Tobago, Tobago Plantations, Bon Accord og Buccoo Wetlands, the Main Ridge og Forest Reserve, Grafton Caledonia Wildlife Sanctuary og Cuffie River.

Mange guider er i stand til at tiltrække fuglene ved at pippe eller fløjte på fuglesprog, hvilket øger chancerne for at se fuglene på ganske tæt hold. En god idé er at opleve fuglelivet tidligt om morgenen, så man indfanger den fantastiske lyd af fugle i daggryet.

Glass Bottom Boat Tour of Buccoo Reef

Den franske undervandsfotograf Jacques Cousteau hævdede, at Tobagos største rev er det tredje mest spektakulære rev i verden. Det blev erklæret som et maritimt, fredet område i 1973 og er hjemsted for 40 arter af koraller samt en række andre vandlevende organismer.

En tur på en båd med glasbund er den bedste måde at opleve det undersøiske plante- og dyreliv på. Bådene afgår to gange dagligt fra Store Bay, og sejladsen ud til revet er forholdsvis kort.

Vel ude ved revet er der mulighed for at snorkle i det klare, blå caribiske hav med stor chance for at møde rokker, skildpadder eller nogle af de hundredvis af forskellige farverige, tropiske fisk. Det er en fantastisk måde at få et indblik i Tobagos utrolige undervandsverden på.

På hesteryg til lands og til vands

Uanset, om der er tale om en spændende galop på stranden eller en langsom tur gennem en historisk plantage, er ridning på Tobago noget, som ryttere på alle niveauer kan deltage i. Ridning giver en unik mulighed til virkelig at fordybe sig i omgivelserne.

Der er to stalde på den sydlige del af øen, som tilbyder et væld af oplevelser. En af de mest populære ture er svømmeudflugten. Nede ved stranden går rytter og hest ud i havet, hvor hesten svømmer langs bugten, ofte i skulderhøjde.

Mange turister har beskrevet denne oplevelse som højdepunktet på deres ferie, hvor de har fået mulighed for at føle sig som en del af naturen.

Stand Up Paddle Boarding

En af de bedste måder at se Tobagos mangfoldige mangrover på er ved "Stand Up Paddle Board". Her bliver man vidne til myrerne som en vigtig del af Tobagos øko-system og ser, hvordan de fungerer som børnehaver for afarter af enhver type.

Med vinden i håret kan man glide rundt i lagunen, dykke ned for at fange vingespidsen af en stingray, som bryder vandoverfladen, eller få et glimt af en skildpadde, når den kigger op for at få luft.

Ture er tilgængelige på Petit Trou Lagoon og Bon Accord Lagoon. De grundlæggende kundskaber indsuger man i løbet af første lektion, hvilket gør det til en ideel og enkel måde at få et nært forhold til naturen på. For de mere erfarne er det muligt at surfe på bølgerne ved afslutningen af turen.

Leatherback Turtle Watching

I perioden fra marts til september kommer den største af alle havskildpadder tilbage til Tobago for at lægge æg. Disse utrolige skabninger lader sig skylle op på stranden om natten og graver et hul, hvor æggene lægges.

Ofte græder hunskildpadden, hvorved der frigøres overflødigt salt fra de indre organer, som er blevet opsamlet, når de har befundet sig i havet gennem længere tid.

Det er en uhyre intim, to timers oplevelse, som definitivt er værd at få med sig, især nu hvor flere skildpaddearter desværre er truet.

Mange autoriserede guider påtager sig at ringe interesserede turister op, når en hunskildpadde kommer i land, så man kan blive vidne til denne magiske præstation fra naturens side.

Kommer man senere på sæsonen, er der stor chance for, at man kan komme til at opleve skildpaddeunger på vej til havet. Mange små svømmefødder bevæger sig frem i sandet, når disse babyer forsøger at nå havet uden at blive offer for et rovdyr.

Der er tale om en oplevelse, man mindes resten af livet.

Læs mere om charterferier på annevibekerejser.dk